Mikä avuksi maksaläiskiin?

Aurinko on suurin syypää maksaläiskiin, mutta hormonihommillakin on vaikutusta asiaan. Lue tästä jutusta Ruohonjuuren ekokosmetologi-Satun vinkit maksaläiskien ennaltaehkäisyyn ja häivyttämiseen.

Mikä avuksi maksaläiskiin?

Maksaläiskiä tulee yleensä vanhemmille ihmisille, etenkin naisille. Niitä voi olla miehilläkin, mutta ilmeisesti hormonaalisista syistä harvemmin. Maksaläiskien nimi harhauttaa: ne eivät mitenkään liity sisäelimeemme maksaan. Maksaläiskät johtuvat ennen kaikkea auringon UV-säteilystä, mutta myös hormonitoiminnalla, perintötekijöillä ja ihotyypillä on vaikutusta läiskien syntyalttiuteen. Ihon pigmenttimuutokset ovat yleisimpiä kasvoissa ja käsissä, koska nuo osat ihmisestä ovat alttiimpana auringonvalolle.

Maksaläiskien poistaminen on hankalaa ja siksi niiden ennaltaehkäisyyn kannattaa panostaa. Kun maksaläiskä kerran ilmestyy, se tuppaa tummumaan joka kesä aina uudelleen auringonvalossa. Siksi olennaista maksaläiskien ennaltaehkäisyssä ja häivyttämisessä on korkean suojakertoimen käyttäminen aina auringonvalossa oleillessa.

- Maksaläiskien ennaltaehkäisyssä kaikista tärkeintä on suojaaminen. Aurinko aktivoi melanosyyttejä tuottamaan melaniinia, joka on vastuussa ihon pigmentistä. Kun melaniinia on paljon paikallisesti, se näkyy ihon pinnalle tummana läiskänä. Jos sinulla on taipumusta pigmenttimuutoksiin, käytä päivisin korkean (50) suojakertoimen omaavaa voidetta. Muista, että aurinko on taivaalla myös pilvisinä päivinä. Kirkastavaa seerumia voi käyttää ylläpitämään ihon heleyttä ja ennaltaehkäisemään epätasaista ihon sävyä, ekokosmetologimme pohjustaa.

- Urang-sarjasta löytyy kirkastava öljyseerumi, joka huolehtii ihosi hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti. Päivä päivältä iho kirkastuu. Käytä pari pisaraa aamuin illoin ja koe sen hellivä teho, ekokosmetologimme kannustaa.

- Mossan kirkastavassa seerumissa on puolestaan mukana heleyttä antavaa mica-mineraalia. Tämä tuote tekeekin hoitavien ominaisuuksiensa lisäksi iholle "optisen harhan" kirkkaammasta lopputuloksesta. Se toimii siis täydellisesti meikin alla.

Maksaläiskien häivyttäminen

Maksaläiskien vaalentamiseen ei ole takuuvarmaa konstia - etenkään, jos pigmenttiläiskä on ollut iholla vuosia.

- Jos kuitenkin haluat tehdä kaikkesi, jotta ihon pintaa saisi kirkastettua muista kärsivällisyys, koska melaniinin muodostumisprosessi on kestoltaan noin 48 päivää, Satu rauhoittelee.

- Pitkäjänteisellä ihon hoitamisella voi pinnalta ihoa voi kirkastaa esimerkiksi C-vitamiinia tai A-vitamiinia sisältävillä seerumeilla. Kokeile esimerkiksi Novexpertin C-vitamiiniboosteria, jossa on myös runsaasti hyaluronihappoa. Se on täydellinen kauneustuote, ekokosmetologimme suosittelee.

Peiteaineista apua maksaläiskien häivyttämiseen

Jos etsit välitöntä apua maksaläiskiin, avuksi voi napata oranssin sävyisen peiteaineen. 

- Laita ainetta vain maksaläiskän päälle kaikkien meikkituotteiden alle ja saat heti vaaleamman vaikutuksen. Koska maksaläiskän pigmentti on tummaa, ei sitä kannata yrittää lähteä häivyttämään tavallisella peiteaineella, Satu neuvoo.

- Bohon pigmenttipitoinen peitepuikko toimii maksaläiskien lisäksi tummilla silmänalusilla. Pieni määrä kerrallaan ja voit lisätä sitä myös meikkivoiteen päälle.

Vinkki: Kokeile sekoittaa pieni määrä oranssia huulipunaa peiteaineeseesi ja saat kotikonstein värkättyä juuri maksaläiskille sopivan sävyn.

Jutun asiantuntijana toimi ekokosmetologimme Satu Manskun Ruohonjuuresta.