Maski-iho kuntoon!

Moni kasvomaskin käyttäjä on havainnut ihottumaa tai ärtyneisyyttä suunympärysalueensa iholla. Ei hätää - asian saa kyllä kuntoon!
Maski-iho kuntoon!

Maskialueen iho voi ärtyä monesta syystä. Kasvomaski hankaa helposti ihoa ja ärsyttää näin ihoa mekaanisesti. Tämän lisäksi maskin alle kertyy helposti kosteutta, jolloin iho ei pääse hengittämään kunnolla. Silloin olosuhteet tukkoisuudelle ja ärtyneisyydelle ovat otolliset. Joistakin kertakäyttömaskeista myös irtoaa hienoa pölyä, joka voi jollakin aiheuttaa reaktiota.

Näin estät ja hoidat suunympärysalueen ihoärsytystä

Hellävarainen mutta tehokas puhdistus on tärkeää, jottei ihohuokoset tukkeutuisi. Tämän lisäksi päivällä on hyvä käyttää mahdollisimman kevyttä mutta kosteuttavaa kasvovoidetta.

Jos iho on todella ärsyyntynyt, rauhoittava seerumi toimii hyvin myös maskin alla. Päivän mittaan voi myös hoitaa ihoa esimerkiksi suihkutettavalla, kosteuttavalla ja rauhoittavalla kasvovedellä. Tällöin on tärkeää, että antaa kasvoveden kuivua iholla ennen maskin takaisin laittamista.

Tuhtien rasvojen käyttö on hyvä jättää yöksi - ne levitetään siis iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Maskin alla olisi hyvä olla ilman meikkivoidetta, mutta jos meikkivoidetta kuitenkin haluaa käyttää, puuterimuotoinen mineraalimeikki on hyvä vaihtoehto – se on kevyt ja hengittää iholla.

Monelle herkkä- ja ongelmaihoiselle pehmeä, luonnonkuituinen kangasmaski on kertakäyttöostä parempi vaihtoehto. Kestomaski tulisi vaihtaa puhtaaseen mahdollisimman usein, ja pestä aina käytön jälkeen epäpuhtauksien ehkäisemiseksi. Tämän lisäksi aikaisemmin mainittu hyvä ja hellävarainen ihonhoito voi auttaa ehkäisemään maskin aiheuttamia iho-ongelmia.

Vinkit antoi: Kristina Pentti-von Walzel/ Laponie Scandinavia