Marius Fabre - aitoa marseille-saippuaa perinteitä kunnioittaen

Marius Fabren marseille-saippuoilla on kunniakas historia. Vuonna 1900 parikymppinen  Marius Fabre perusti saippuayrityksensä Salon-de-Provenceen Ranskaan. Hän aloitti saippuabisneksensä vaatimattomasti puutarhavajassa, johon hän pystytti kaksi saippuankeittopataa ja teki muutaman saippuamuotin.

Marius Fabre - aitoa marseille-saippuaa perinteitä kunnioittaen

Yhä edelleen mainetta ja kunniaa niittäneitä saippuoita valmistetaan perheyrityksessään Marius Fabren kehittämän reseptin mukaan - ja nykyisin myös itse yritys kantaa perustajansa nimeä.

- Perheemme on jo yli 120 vuoden ja neljän sukupolven ajan pitänyt katoamassa olevaa saippuanteon tietotaitoa hengissä. Valmistamme siis padoissa aitoa marseille-saippuaa noudattaen perinteisiä saippuoinnin tekniikoita. Salaisuutemme on sukupolvelta toiselle kulkenut osaaminen, saippuamaakarit kertovat ylpeinä.

Marseille-saippuoiden valmistuksessa Marius Fabrelle ensiarvoisen tärkeää on käyttää korkealaatuisia raaka-aineita.

- Saippuamme valmistetaan vain kasviöljyistä - ja aivan erityisesti oliiviöljystä. Väriaineita tai synteettisiä aineita ei käytetä, Marius Fabrelta kerrotaan.

Kun saippuan raaka-aineet ovat puhtaita ja aitoja, lopputuloksena ovat iho- ja ympäristöystävälliset saippuat. Perinteinen valmistusprosessi "à la Marseillaise" takaa erittäin puhtaan saippuan  ilman epäpuhtauksia.

Marius Fabren ensimmäinen tuote 1900-luvun ensimetreillä oli marseille-oliiviöljysaippua, jonka tekemisen mahdollistivat Provencen maakunnan runsaat raaka-aineet; Alpillesin oliiviöljy, sooda ja Gamarguen suola. Saatavilla oli jo varhain myös kookosöljyä, jotka saapuivat laivalla silloisista siirtomaista Marseillen sataman kautta. Kaupankäyntiä helpotti jo varhain perustettu rautatie.

Marius Fabren ensimmäinen tuote on suosituin myös nykyään: marseille-oliiviöljysaippua on niittänyt mainetta ympäri maailmaa. Suurimpana syynä klassikkosaippuan suosioon on sen monikäyttöisyys ja taloudellisuus - sekä tietysti se, ettei aidolla marseille-saippualla pestessä luontokaan likaannu!

Yhä edelleen mainetta ja kunniaa niittäneitä saippuoita valmistetaan perheyrityksessään Marius Fabren kehittämän reseptin mukaan - ja nykyisin myös itse yritys kantaa perustajansa nimeä.

Marseille-saippuan käyttökohteet

Marseille- eli oliiviöljysaippua sopii kaikentyyppiselle iholle - myös herkimmällekin hipiälle (kuten vauvoille, psoriaatikoille, kuivaihoisille ja allergisille).

Marius Fabren oliiviöljysaippua puhdistaa ihon samalla raviten sitä. Marseille-saippua auttaa vähentämään ihon kuivumista ja on hypoalleergeninen valinta.

Oliiviöljy- eli marseille-saippualla voit huoletta myös pestä tiskit, vaatteet  hiukset ja jopa hampaat ja kotieläimet! Siksi tämä joviaali putsausapuri onkin varsinainen kesäkauden suosikkituote - ja kokonaisedullinen valinta mökillekin mukaan.

Mistä erottaa aidon marseille-saippuan?

Koska aito "Savon de Marseille" ei ole alkuperäsuojattu nimi, on tärkeää ymmärtää, mitä aito "Savon de Marseille" sisältää - ja mitä se ei sisällä. Aidon marseille-saippuan tunnistaminen ei ole aina helppoa, mutta näillä vinkeillä onnistut erottamaan oikean pesukaverin väärennöksistä.

Ihan oikea marseille-saippua on kunnianosoitus aitoa, vuosisatoja vanhoja saippuanvalmistuksen perinteitä kohtaan. 

Aito marseille-saippua:

  • On valmistettu Marseillessa tai Marseillen alueella 
  • On valmistettu perinteiseen tapaan padassa keittämällä
  • Valmistetaan ainoastaan kasviöljyistä 
  • On hajusteeton, väriaineeton ja säilöntäaineeton
  • Aidon marseille-saippuankyljestä löydät myös aina aitouslogon

Oikeat marseille-saippuat ovat aina ranskalaisia eikä niissä koskaan käytetä eläinrasvoja tai kemiallisia lisäaineita (väriaineet, säilöntäaineet, allergioita aiheuttavat hajusteet jne.)

Millaisille ihmisille suosittelet tuotteitaan aivan erityisesti ja miksi?

Marius Fabre Marseille-saippuatuotteita voi suositella kaikille vauvasta vaariin sekä henkilöille, jotka arvostavat perinteitä, aidosti puhtaita ja monikäyttöisiä tuotteita, ympäristöystävällisyyttä sekä välttävät turhia pakkauksia.

Marius Fabre on arvostettu aidon Marseille-saippuan valmistaja, joka ei tingi laadusta. Toistasataa vuotta vanha tehdas Provencen sydämessä henkii aitoutta ja vaalii perinteitä.

Heidän filosofiansa on tuottaa ihmiselle täysin aitoa, autenttista ja lisäaineetonta Marseille-saippuaa sekä monikäyttöistä mustasaippuaa kodinpuhdistukseen. Tuotteita, joilla on toistasataa vuotta siivottu koteja, pesty pyykkejä , kotieläimiä, käyty kylvyssä täysin kemikaalittomasti.