Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat ystävällisiä iholle ja ympäristölle!

Miksi kannattaa valita luonnonkosmetiikkasertifioitu aurinkovoide kemiallisen filtterin omaavan sijasta? Nyt opitaan perusasiat ihon suojaamisesta auringolta.
luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet

Ympäristöystävällisyys

Luonnonkosmetiikkasertifioidut aurinkovoiteet ovat ihon lisäksi ystävällisiä myös ympäristölle. Luonnonkosmetiikan aurinkorasvat eivät kemiallisten tapaan esimerkiksi vahingoita koralleja.

Havaijilla aurinkorasvojen myynti kiellettiin viime vuonna, koska saarta ympäröivien koralliriuttojen oli todettu pahoin vaurioituneen aurinkovoiteiden sisältämien oksibentsonin ja oktyylimetoksisinnamaattin luontoonpääsyn vuoksi. Ruohonjuuressa myydään vain luonnonkosmetiikkalaatuisia aurinkosuojavoiteita, jotka eivät häiritse herkkiäkään ekosystemeejä.

Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkasertifioidut aurinkovoiteet eivät myöskään sisällä nanopartikkeleita eivätkä tämänkään puolesta vahingoita vesistöjä.

Turvallisuus

Jotta aurinkovoide voi oikeasti olla luonnollinen ja turvallinen, täytyy sen sisältää vain mineraalifilttereitä eikä ollenkaan kemiallisia filttereitä. Mineraalifilttereinä toimivat ainoastaan siis sinkkioksidi ja titaanidioksidi.

“Tavallisissa” aurinkovoiteissa tehoaineena temmeltävät, kemialliset UV-filtterit ovat reaktiivisia yhdisteitä, joilla on  biokemiallisesti haitallisia vaikutuksia sekä ihmisiin että luontoon. Esimerkiksi oktokryleeni-niminen kemiallisen UV-filtteri on niin vahvaa tavaraa, että jos sitä tiputetaan yksi pisara kymmeneen uima-altaalliseen vettä, se tappaa kaikki korallit siltä alueelta.

Luonnonkosmetiikassa UV-suojana käytettävät fysikaaliset eli mineraalifiltterit toimivat eri tavalla kuin “perusrasvojen” kemialliset suojat. Kun kemiallinen UV-filtteri imee itseensä auringon UV-säteilyn, fysikaaliset suojat  puolestaan heijastavat säteilyn poispäin ihosta.

Luonnonkosmetiikkalaatuisten aurinkovoiteiden fysikaaliset UV-filtterit ovat hyvin tutkittuina turvallisia myös hyvin herkkäihoisten ja perheen pienimpien käyttöön. Tyypillisesti luonnonkosmetiikkalaatuisissa aurinkovoiteissa on myös hyvin miedot ja siedetyt tuoksut.


Miksi ihoa kannattaa suojata auringolta?

Tärkeintä on suojata ihoa nimenomaan palamiselta, koska se aiheuttaa ihossa solumuutoksia, joista pahimmassa tapauksessa aiheutuu ihosyöpä.

Hyviä syitä on muitakin: liiallinen porotus nopeuttaa ihon vanhenemista ja aiheuttaa ihossa ryppyyntymisen lisäksi pigmenttimuutoksia. Ennenaikaisen vanhenemisen ehkäisemisen lisäksi aurinkovoiteiden käyttö myös kosteuttaa ihoa.

Erityisen tarkkana auringonpaisteen kanssa tulee olla alkukeväästä, jolloin hipiämme ei vielä ole valmistautunut ottamaan vastaan auringon UV-säteilyä. Suomessa aurinko porottaa juhannukseen saakka sellaisessa kulmassa, että se polttaa ihon helposti.

Osta luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>

Tutustu Ruohonjuuren kattavaan valikoimaan erilaisia aurinkotuotteita >>

Lue myös:

Aurinko armas, antaa paistaa! >>

Luonnonkosmetiikkasertifioidut aurinkovoiteet ovat vastuullinen valinta >>