Luonkos - kekseliäitä, tehokkaita ja ekologisia ihonhoitotuotteita

Kotimaisen luonnonkosmetiikan helminä kimmeltelevät Luonkos-kakkuset ovat valloittaneet myös Ruohonjuuren asiakkaiden kosmetiikkakaapit. Nyt tutustutaan näiden mainetta niittäneiden öljypuhdistus- ja vartalovoidekakkujen taustoihin.
Luonkos - kekseliäitä, tehokkaita ja ekologisia ihonhoitotuotteita

Aluksi oli luonnonkosmetiikan koulutusyritys, jossa Miia Leino ja Jonna Vesterinen opettivat muita ja samalla kehittelevät omia tuotteitaan tavoitteenaan helpottaa ihmisten ihonhoitoarkea eettisesti ja ekologisesti. Pian toimiviksi todettuja tuotteita alkoi kehkeytyä ja tuotekehitys vei mennessään. Luonkos perustettiin vuoden 2018 lopulla öljypuhdistuskakkujen lanseeraamisen aikaan. Perustajatiimiin oli jo tällöin liittynyt tulevaisuudentutkija Piritta Fors.

Luonkosin toiminnan tarkoitus on vapauttaa naiset kylppärin muovipurkkimerestä luomalla ihonhoitoon parempia vaihtoehtoja. Ideana on mahdollistaa se, että haitallisten kemikaalien käyttö vähenee maailmassa - kuluttaja kerrallaan.

Ensimmäisinä valikoimiin tulivat öljypuhdistuskakut ja sen jälkeen lanseerattiin vartalokakut. Muitakin vedettömiä tuotteita on tuotekehityksessä ja tulossa pian myös Ruohonjuuren hyllyille.

- Haluamme luoda sallittua nautintoa! Meille on itsestään selvää, että teemme kaikki valinnat vankasta arvopohjastamme ponnistaen; tuotteemme ovat vedettömiä ja niissä on minimaalinen vesijalanjälki. Hiilijalanjälkemme sekä vesijalanjälkemme ovat merkittävästi pienempiä kuin monen muun kosmetiikkayrityksen. Tuotteemme ovat vegaanisia ja säilöntäaineettomia ja niiden raaka-aineet ovat erittäin laadukkaita, pitkälti luomuviljeltyjä. Käytämme vain aitoja eteerisiä öljyjä ja hankimme kaikki mahdolliset raaka-aineet pien- ja lähituottajilta, Piritta Fors kertoo.

Suurimmat osan Luonkos-tuotteista hankkivat ihonsa hyvinvoinnin tueksi tiedostavat naiset mutta tarjolla on tuotteita myös miehille sekä lasten iholle.

- Haluamme yhdistää luonnon kasvien parantavan voiman nykyiseen tiedeosaamiseen ja teknologiaan. Tahdomme luoda arvopohjaisia tuotteita tulevaisuuden asiakkaitakin silmällä pitäen. Teemme kaikki tuotteemme Suomessa käsityönä, rakkaudella, Piritta linjaa.

Luonkos-tuotteiden parisa uurastaa kahdeksan vakituista työntekijää. Kaikki toiminta ja tuotanto on Naantalissa. Tavoitteena on luoda vielä lisääkin työpaikkoja Suomeen.

- Meillä on huippuosaajat ja tästä olemme todella kiitollisia. Rekrytoimme koko ajan lisää eri toimintoihin, Luonkosista kerrotaan.

Öljypuhdistuskakuista kaikki alkoi

Luonkosin ensimmäinen tuote oli Rebirth-öljypuhdistuskakku.

- Miia halusi kehittää monipuolisesti hoitavan puhdistustuotteen, joka olisi nopea sekä helppokäyttöinen. Hän oli aiemmin toiminut mm. teatterimaskeerajana ja kriteerit putsarille olivatkin korkealla - myös lavameikin piti helposti irrota. Lisäksi tuotteen piti olla mahdollisimman ekologinen ja pakattu ilman muovi- tai lasipulloa, Piritta Fors muistelee.

Tuotekehityksen johtotähtenä kimmelsivät siis helppous, nopeus, toimivuus, hoidollinen tehokkuus ja ekologisuus. Kun tuote oli valmis, luonkoslaiset totesivat onnistuneensa jopa yli odotusten.

Rebirth-öljypuhdistuskakku: täydellinen täsmätuote pintakuivalle iholle

Rebirth-öljypuhdistuskakku oli siis Luonkosin ihan ensimmäinen tuote - ja se on yhä edelleenkin yrityksen tuotteista kaikkien suosituin. Syy suureen suosioon lienee kakkusen täydellinen toimivuus monen suomalaisen pintakuivalle iholle.

- Lisäksi Rebirth-kakkunen heleyttää ihoa ja tasoittaa sen pigmenttejä. Eteerinen öljymaailma on tuoksuiltaan naiseutta ja unta tukeva. Tämä kakkunen siis myös rentouttaa ja tuo miellyttävän tunteen - ja saa monet jopa huokailemaan ihastuksesta. Rebirth on arjen luksustuote, joka luo ihanan “I love me -hetken” käyttäjälleen, Piritta kuvailee.

Fors itse käyttää Radiant-öljypuhdistuskakkua kasvoilleen. Ensimmäisen maksaläiskänsä päälle hän levittää Rebirthiä ja hyvän hoidon tuloksena tuo läiskä onkin jo häipymässä.

- Rebirth-öljypuhdistuskakun sisältämä raakakaakao on vaalentanut monen asiakkaamme maksaläiskät olemattomiin. Toivetta siis on, että omanikin häviäänäkymättömäksi.

- Kesällä ehdoton lempparituotteeni kesällä oli Celebrate-vartalokakku, joka tekee ihon herkullisen pehmeäksi ja antaa ihanan arjen luksustunteen, Fors iloitsee.

Luonkos-kakkusia ovat kiitelleet etenkin ihmiset, jotka arvostavat helppoa ja tehokasta ihonhoitoa.

Luonkos: helppoutta ja tehokkuutta!

Luonkos-kakkusia ovat kiitelleet etenkin ihmiset, jotka arvostavat helppoa ja tehokasta ihonhoitoa.

- Moni atoopikko on saanut avun Radiant-kakusta ja moni on parantanut epäpuhtaan ihonsa Healing-kakkua hyödyntäen.

Ekologisia ratkaisuja arvostavien lisäksi Luonkos-tuotteet sopivat myös ihmisille, jotka haluavat vähentää kosmetiikan ja erityisesti haitallisten kemikaalien käyttöä. Kaikki kakkuset ovat vedettömiä ja pakkauksiltaankin täysin muovittomia. Luonkos-tuotteet eivät kuormita vesistöjä ja niiden pakkaukset voi varsin vaivattomasti kierrättää.

Niin ne pakkaukset! Ne ovat kahmineet kunniaa myös innovatiivisuutensa ansiosta.

- Olemme suunnitelleet kakkupakkauksemme itse alusta asti silloisen painotalokumppanimme kanssa. Kartonki on Kotkamillsin kahvikuppikartonkia, jonka biohajoava pinnoite ei päästä öljyä läpi. Pakkaus on käsin taiteltu, joten siinä ei ole pakkausliimoja rasitteena. Painovärit ovat elintarvikevärejä.

- Halusimme, että pakkaus on meidän näköisemme ja mahdollisimman ekologinen - mutta myös värikäs, hauska ja hyvin käteen sopiva. Pakkauksissamme on selkeä ”hiplausefekti” – ihmiset haluavat kokeilla pakkausta ihollaan. Tarrat ovat paperitarroja ja kaiken voi kierrättää. Voitimme pakkauksen kanssa kultaa mainoskilpailussa: oli kyllä upeaa astella lavalle ja tulla näkyväksi siinä työssä, jota olemme sinnikkäästi ja täysin omarahoitteisesti tehneet, Fors toteaa tyytyväisenä.