Laponie of Scandinavia: minimalistista ihonhoitoa terveen ihon puolesta

Ruohonjuuren asiakkaitakin jo vuoden verran ihastuttanut, kotimainen Laponie of Scandinavia on ihonhoitosarja, joka on perustettu ratkaisemaan herkän ja reaktiivisen ihon haasteita.
laponie_of_scandinavia_ruohonjuuri
Laponie of Scandinavia -sarjan alku juontaa juurensa sarjan perustajan Kristinan omiin teini-iän iho-ongelmiin. Herkän ja reaktiivisen ihon omaava Kristina sai ensimmäisen finninsä 12-vuotiaana.

- Ja siitä alkoi alamäki! Aloin hoitaa ihoani liikaa ja väärillä tavoilla. Kaikki meni pieleen ja jouduin syömään lääkkeitäkin huonokuntoisen ihoni vuoksi. Mikään keinoista ei auttanut pitkällä tähtäimellä, Kristina kertoo ja paljastaa ihonsa olleen jopa niin huonossa kunnossa, että kouluun meneminen kävi ajoittain mahdottomaksi.

Vaikka ihonhoito-ongelmat voidaankin kuitata ensimmäisen maailman ongelmiksi, saattavat teini-iän ihokokemukset jättää ihmiseen pysyvämpiäkin jälkiä.

Kun teini-iässä iho kukkii ja kaikki on muutenkin aivan kamalaa, saattaa tämä vaikuttaa kehittyvän ihmisen itsetuntoon. En todellakaan tahdo, että kukaan koskaan joutuu kokemaan teini-iässä ihoaan sellaiseksi kuin minä aikoinaan omani koin, Laponie on Scandinavian Kristina toteaa ja kertoo omien kokemustensa pohjalta olevansa erittäin motivoitunut auttamaan muita herkän ihon kanssa kamppailevia matkalla kohti tervettä ja hyvinvoivaa hipiää.

Toiminnallaan Kristina tahtoo valaa iho-ongelmien kanssa kamppaileville uskoa siihen, että ihon voi saada kuntoon oikeilla tuotteilla ja oikealla ravinnolla - ihonsa vuoksi ei siis kenenkään tarvitse kärsiä.

Vaikeuksien kautta voittoon


Teini-iän ihokriisistä ja ihonsa ylihoitamisesta selvittyään Kristina alkoi ottaa toden teolla ihonhoitotuotteista selvää. Ainesosaluettelot eli INCI-listat tuli syynätyksi seikkaperäisesti, kun tavoitteena oli laatia lista ainesosista, jotka sopivat hänen iholleen. Kun pelkästään sopivia aineksia sisältäviä tuotteita ei kaupoista löytynyt, päätti Kristina alkaa valmistaa sellaisia ihan itse, omassa keittiössään.

- Viidentoista vuoden ajan kokkailin kotonani seoksia saadakseni aikaan omalle iholleni täydelliset tuotteet. 

Osa kokeiluista oli karseita ja ajoittain iho ajautui niiden myötä aiempaan huonompaan kuntoon. Yritysten ja erehdysten kautta punainen lanka vihdoin löytyi, tuotteet löysivät muotonsa ja Kristinan iho tervehtyi. 

- Aluksi jaoin tekemiäni ihonhoitotuotteita kavereilleni mutta pian heräsi ajatus siitä, että olisi kiva auttaa isompaakin porukkaa reaktiivisen ihonsa hoidossa, Kristina kertoo. Ja niin sai alkunsa Laponie of Scandinavia.

Testaus ja tutkimus avainasemassa


Laponie of Scandinavia -sarjalle ominaista on tuotteiden seikkaperäinen testaus ja tutkiminen, joka tapahtuu yrityksen omassa laboratoriossa Espoon Otaniemessä. 

Laboratoriota johtaa Laponien oma tuotekehityskemisti Jaana ja yhdestä tuotteesta tehdään satoja versioita, kunnes se on tuotekehitystiimin tarkkojen kriteerien mukaan täydellinen.
- Testaamme tietysti tuotteitamme myös itse ja sen lisäksi vielä isolla määrällä erilisistä ihopulmista kärsiviä ihmisiä, Kristina kertoo.

Vaikka monivaiheinen tutkiminen ja testaaminen on työlästä, on se laponieläisten mukaan kiinnostavaa, hauskaa ja palkitsevaa - ja aivan ehdottomasti kovan vaivan arvoista.

- Emme halua julkaista tuotteita, joiden erinomaisuudesta emme ole satavarmoja, Kristina toteaa ja jatkaa:

- Toki faktaa on se, etteivät kaikki tuotteet sovi kaikille ja osalle ihmisistä myöskään Laponien tuotteet eivät ole ihanteellisin vaihtoehto. 

Kristina kertoo ympänneensä Laponie of Scandinavia -sarjaan kaikki ne asiat, jotka on ihonhoitotuotteissa kokenut tärkeiksi. Siksi esimerkiksi kaikki tuotteensa ovat helpon mukaanotettavuutensa vuoksi alle 100 ml:n kokoisia ja pakkausten muovi on terhakkaasti minimoitu. Pakkaukset ovat lasia tai alumiinia ja ainoastaan niiden pikkiriikkiset korkit ovat muovia.

- Joiltakin asiakkailta on tullut palautetta siitä, etteivät pakkaukset pysy pienten korkkiensa vuoksi pystyssä - mutta kun minimoidaan muovia, niin sitten minimoidaan, Kristina toteaa eikä ole vaihtamassa muovikorkkeja kookkaampiin.

Pelkistettyjä tuotteita terveen ihon puolesta


Laponie of Scandinavia -sarjan ihonhoitotuotteet ovat suosittuja myös minimalistista ihonhoitoa arvostavien keskuudessa. Ihonhoidossakin simppeliys on kasvava trendi ja minimalistiset ainesosalistat “kuuminta hottia”. 

Tuotteiltaan ja ainesosiltaan varsin simppelin sarjan kantava ajatus onkin: vähän tuotteita ja vähän ainesosia. Ideana on tarjota herkän ihon omaaville ihmisille mutkatonta, pelkistettyä ihonhoitoa, joka todella toimii.

Kristina itse hoitaa ihoaan yksinkertaisesti kolmella tuotteella: milk cleanser -puhdistusmaidolla, toner spray -kasvovedellä ja kasvoöljyllä. Kasvovoidetta hän käyttää vain hyvin satunnaisesti ja paikoittain, kun iho tuntuu hyvin kuivalta. 

- Kasvovoidehan on öljyn, veden ja hoitavien ainesten yhdistelmä enkä ole itse kokenut sitä välttämättömäksi. Itselleni kasvoöljy toimii parhaiten, Kristina toteaa ja korostaa samaan hengenvetoon sitä, että kasvoöljyn alla on olennaisen tärkeää käyttää kosteuttavaa kasvovettä, koska öljy itsessään ei kosteuta. 

Laponieläiset tahtovat tuotteillaan antaa ihmisille työkaluja terveen, toimivan ihon saavuttamiseksi.

Eniten Kristinaa lämmittää useinkin toistuva palaute siitä, että sarjasta on ollut apua ihmisille, joiden ihon tervehdyttämiseksi “mikään muu ei ole toiminut”. 

- Tuntuu uskomattoman hyvältä, kun tietää oikeasti auttaneensa toista ihmistä, Kristina toteaa.