Diffuusorit ja muut tuoksuttimet: Hoitavia tuoksuja ja rauhoittavaa tunnelmaa

Eteeristen öljyjen suosio on kasvanut viime vuosina valtavasti. Tapoja öljyjen haihduttamiseen on monia - tutustumme nyt niistä kolmeen.
Hoitavia tuoksuja nebulisaattorin avulla

Eteerinen öljy on on kasvin voimaa tiiviissä muodossa. Se on kasvin oma luonnonapteekki, jolla kasvi hoitaa ja korjaa itseään sekä houkuttelee tuoksulla pölyttäjiä luokseen. Eipä olekaan ihme, että eteeriset öljyt hoitavaa voimaa ja aisteja hemmottelevia tuoksuja tulvillaan.

Eteeriset öljyn sopivat lempeään, luonnonmukaiseen itsehoitoon. Monikäyttöisiä öljyjä voidaan hyödyntää niin mielialan jelppimiseen, ihon hoitoon, desinfiointiin, flunssan oireiden helpottamiseen kuin tunnelman luomiseen tai vaikka pyykinpesuun. 

Nebulisaattori


Sumutindiffuusori eli nebulisaattori on eteeristen öljyjen ylimmän ystävän laatuvalinta, jota käyttävät monet aromaterapian ammattilaisset. Perinteisiin diffuusoreihin erona on se, että nebulisaattorissa öljyä ei lisätä veteen vaan suoraan laitteeseen. Sen ansiosta eteeriset öljyt tulevat huoneilmaan voimakkaampina: öljyjen aromaterapeuttinen teho on vahvempi.

Tuoksulamppu


Tuoksulampussa hyvänä puolena edullinen hinta ja se, että lampussa palava kynttilä luo leppoisan rauhallista tunnelmaa. Eteeristen öljyjen tehon puolesta tuoksulamppu ei ole ihanteellinen valinta, koska tuoksulampussa eteerinen öljy kuumenee, jolloin osa öljyjen hoitavista vaikutuksista menetetään. Lisäksi kynttilästä pääsee huoneilmaan käryä, joka sotkee hiukkasen eteerisen öljyn tuoksua.

tuoksulamppu

Ultraäänidiffuusori


Ultraäänidiffuusorissa eteerinen öljy sekoitetaan veteen ja tuoksu leijailee ilmaan vesihöyryn seassa. Sumuna tuleva tuoksu on mieto, jonka vuoksi diffuusori sopii myös voimakkaita tuoksuja kaihtaville tai muutoin herkille ihmisille.
Etuna on myös diffuusorin huoneilmaa kosteuttava vaikutus - diffuusoria voi tietysti käyttää myös pelkkänä ilmankostuttajana ilman eteerisiä öljyjä.ultraäänidiffuusori