Lakshmi: ayurvedista luonnonkosmetiikkaa luontoa kunnioittaen

Lakshmin missiona on jakaa kunnioitusta ja rakkautta Äiti maata kohtaan ja toimia suunnannäyttäjänä ja esimerkkinä muille kosmetiikkayrityksille. Lue lisää ayurvedisestä Laksmi-luonnonkosmetiikkasarjasta tästä jutusta.
Lakshmi: ayurvedista luonnonkosmetiikkaa luontoa kunnioittaen

Lakshmin filosofia perustuu Ayurvedaan, kokonaisvaltaiseen ajattelutapaan, jossa ihminen huomioidaan kokonaisuutena, osana ympäristöään, molempia kunnioittaen. Sarjassa hyödynnetään Ayurvedan uskomattomia viisauksia ja raaka-aineoppeja Lisäksi tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään fytoterapiaa ja aromaterapiaa. Kaikki Laksmi-tuotteet valmistetaan luonnon parhaista raaka-aineista, jotka valitaan erityisen huolellisesti.

Unelmana parempi maailma

Laksmin perusti vuonna 1989 vaimonsa LIndan kanssa Franco Canteri, italialainen jooga- ja meditaatio-opettaja.  Sarjan perustamiseen johti pariskunnan Intiassa käymä“Pioniers of Ayurveda” -koulutus, joka sai heidät oivaltamaan ayurvedan mahdollisuudet ihonhoidossa.

Ayurvedan arvokkaat viisaudet, mm. ajatukset ihmisen ja luonnon symbioosista ja vuodenaikojen, ravinnon, kasvien ja yrttien merkityksestä terveyteemme, tunteisiimme ja koko fysiologiaamme vaikuttivat pariskuntaan syvästi. Laksmi-yrityksensä avulla (yhdistämällä Ayurvedan viisaudet täysin puhtaisiin luonnontuotteisiin) he halusivat kasvattaa tietoisuutta ja osoittaa myös rakkautta Äiti maata kohtaan. Aluksi todella monet tyrmäsivät heidän ideansa, mutta intohimo vei Canterin pariskuntaa eteenpäin kohti unelmaansa holistisesta ja eettisestä hyvinvoinnista.

1980-luvulta tähän päivään maailma on muuttunut monin tavoin - ja luonnonkosmetiikan suhteen parempaan päin. Osa Francon ja Lindaa unelmasta onkin toteutunut: luonnonkosmetiikkaan ei enää suhtauduta hippien hullutuksena vaan se toden totta on astellut marginaalista mainstreaan.

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin luottava Laksmi ponnistaa toiminnassaan vankalta arvopohjalta, johon olennaisena osana kuuluvat eettisyys ja ekologisuus.

Esimerkiksi Lakshmin pääkonttori on tehty täysin puusta ja lasista. Tämä kestävän kehityksen rakennusprojekti on saanut vaikutteita ikivanhasta intialaisesta Vastu-arkkitehtuurista. Tuotteiden valmistamiseen tarvittava sähkö tuotetaan aurinkopaneeleilla ja kasteluvesi kierrätetään. Puutarhansa on täynnä aromaattisia kasveja ja yrttejä, joista osaa käytetään myös tuotteiden raaka-aineina.

- Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat ylpeänä seistä arvojemme ja valintojemme takana, Franco ja Linda Canteri toteavat.

Ayurvedistä luonnonkosmetiikkaa suurella sydämellä

Lakshmin filosofia perustuu Ayurvedaan, kokonaisvaltaista hyvinvointia korostavaan ajattelutapaan, jossa ihminen ymmärretään osaksi luontoa. Ayurvedan avulla pyritään saavuttamaan paras mahdollinen kehon ja mielen tasapaino. Laksmin tuotteissa hyödynnetään Ayurvedan viisauksia ja raaka-aineoppeja sekä fyto- ja aromaterapiaa.

Kokonaisvaltaisesti hoitavaa luonnonkosmetiikkaa

Lakshmilla on 30 vuoden kokemus ayurvedisesta luonnonkosmetiikasta. Kaikki tuotteet valmistetaan niin, että niiden vaikutus on mahdollisimman kokonaisvaltainen. Tarkkaan valitut raaka-aineet ja Ayurvedan oppien mukaan valmistetut tuotteet eivät hoida vain ihoa, vaan ne vaikuttavat todellakin niin kehon kuin mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Laksmin filosofian mukaan mukaan nykymaailman melske kiireisine ja stressintäyteisine meininkeineen sekä aggressiiviset kosmetiikkatuotteet ovat pääsyy ihon vanhenemiseen ja terveysongelmiin. Myös saasteet ja mikromuovit tuhoavat luontoa, horjuttaen sen ekosysteemiä ja saastuttavat ravintoamme.

Lakshmi on tehnyt valinnan tuottaa vain luonnollisia, kasvipohjaisia tuotteita luonnon laboratorion parhaista raaka-aineista; yrteistä, siemenistä, kukista, hedelmistä.

Luonnolliset tuotteet ylläpitävät kontaktin luontoon, Savi, mineraalit, kasviuutteet ja kasviöljyt maadoittavat, rauhoittavat kehoamme ja mieltämme.

Biosomit

Laksmin ainutlaatuiset tuotteet on valmistettu ilolla, rakkaudella ja kunnioituksella Äiti maata kohtaan. Lakshmi kunnioittaa tuotekehittelyssään luonnossa esiintyvää harmoniaa ja käyttää sen vuoksi ”In Toto” uutteita eli biosomeja. Biosomit ovat sekoitus aktiivisia ja passiivisia kasvinosia.

Yleensä vain aktiiviset aineosat erotellaan ja käytetään hyödyksi kosmeettisessa tuotteessa. Lakshmin tuotevalmistuksessa säilytetään näin hienojakoinen tasapaino aktiivisten ja passiivisten aineosien välillä, jolloin koko kasvin energia pystytään hyödyntämään.

Suosituin tuote

Laksmi-sarjan suosituin tuote Suomessa on Pitta Bath & Shower -suihkugeeli, joka ruusuntuoksuisena sopii kaikille ihotyypeille. Suihkugeeli suojaa ihoa samalla kun ruusujen huumaava tuoksu ja tuotteen eteeriset öljyt rentouttavat ja viilentävät etenkin Pitta-kehotyypin ihoa.

Laksmi-luonnonkosmetiikkasarja sopii etenkin ihmisille, jotka arvostavat laadukkaita ja puhtaita raaka-aineita sekä heille, jotka ovat kiinnostuneita edistämään oman kehon ja mielen kokonaisvaltaista tasapainoa. Myös Ayurvedasta kiinnostuneille ja Ayurvedan oppeja elämässään noudattaville sarjan tuotteet ovat luonnollisesti erinomainen valinta.

- Kun aloitin maahantuojana 2009, ihastuin Lakshmin arvomaailmaan. Arvostan sitä, että Lakshmilla ei koskaan mennä sieltä, missä aita on matalin, vaan ratkaisut tehdään aina luonto ja kestävä kehitys edellä, vaikka se vaatisi enemmän ponnisteluja ja investointeja, Laksmi-sarjaa maahantuova Tarja Korvenoja-Mäkelä toteaa.

Korvenoja-Mäkelä vaikuttui myös Laksmi-tuotteiden tuoksuista, jotka puhuttelivat puhuttelivat häntä “syvällä sisimmässä” ja saivat hänen ymmärtämään paremmin sanan 'kokonaisvaltainen', joka ayurvediseen kosmetiikkaan olennaisena liitetään.

Lakshmi on italialainen perheyritys, jossa myös lapset ovat oppineet jo pienestä pitäen elämään luonnon ehdoilla ja kunnioittamaan sitä.

Yleensä luonnonkosmetiikasta sanotaan, että se ei ole riittävän tehokas hoitolassa tehtäviin hoitoihin. Kuitenkin Lakshmin hoitorituaalit ovat voittaneet puolelleen jo monia kauneus- ja hyvinvointialan ammattilaisia. Hoitorituaaleissa yhdistyy moniaistillinen hoitokokemus ja ihonhoidolliset tulokset.

Lakshmin tuotteilla on AIAB:n luonnonkosmetiikkasertifikaatti. Sertifioinnilla on aina hintansa, mutta Lakshmi on halunnut tuotteilleen sertifikaatin, jotta kuluttajien olisi helpompaa tehdä vastuullinen ostopäätös, olla luottavaisin mielin raaka-aineiden puhtaudesta ja pakkausten ekologisuudesta sekä koko valmistusprosessin kestävästä kehityksestä.