Krilliöljyn vastuullisuus ja terveyshyödyt: Tempaise krilliöljyä, keho ja mieli kiittävät!

Ruohonjuuren krilliöljy on sertifioitu, kestävän kehityksen tuote. Se pitää sisällään monipuolisen yhdistelmän terveellisiä rasvahappoja hyvinvointisi tueksi.
Krilliöljyn vastuullisuus ja terveyshyödyt: Tempaise krilliöljyä, keho ja mieli kiittävät!

Mitä kovasti kehuttu krilliöljy oikein on?

Ruohonjuuren krilliöljy on pullollaan terveellisiä rasvoja vastuullisessa muodossa. Krilliöljyä saadaan krilliäyriäisistä, jotka ovat kuoriäyriäisiin kuuluva hieman katkarapuja muistuttavien äyriäisten lahko. Toisin kuin monet muut merenelävät krilliäyriäiset lisääntyvät hyvin nopeasti, joten ei ole pelkoa siitä, että meret kalastetaan tyhjiin niistä. Ruohonjuuren krilliöljy on sertifioitu, kestävän kehityksen tuote. 

Netfilixin Seaspiracy -dokumentti toi hyvin esiin merenelävien pyytämisen ongelmakohdat ja onkin tärkeää, että jokainen tuotteeseen päätyvä krillisaalis on 100 % jäljitettävissä. Näin pidämme huolta samaan aikaan terveydestämme sekä ympäristöstämme varmistamalla, ettei meriemme herkkä ekosysteemi häiriinny ja krilliä riittää myös muille kuin ihmisille.

Seaspiracy -dokumentti ottaa kantaa myös sivusaaliin vahingollisuuteen merten ekosysteemille. Puhdistamon Super Omega-3 valmistetaan krilli-planktonista, joka saadaan Etelämantereen läheisyydestä, maailman puhtaimmista vesistä Ecoharvest-menetelmällä kutsutulla tekniikalla kaukana tehtaista, saasteista ja jätteistä. Ecoharvest-menetelmä minimoi sivusaaliin mahdollisuuden ja näin varmistaa, etteivät muut lajit kärsi krillipyynnin ohella. Se on ekologisempi ja eettisempi tapa tuottaa omega-3-valmisteita kuin kalastaminen.


WHO (Maailman terveysjärjestö) suosittelee tyydyttämättömien rasvahappojen säännöllistä saamista rasvaisesta kalasta (vähintään 2 kertaa viikossa) sydän- ja verisuonijärjestelmän hyvään toimintaan. Monikaan meistä ei kuitenkaan syö rasvaista kalaa aivan suositusten mukaisesti ja tämän vuoksi tarvitsemme ruokavaliomme tueksi ravintolisiä, jotka sisältävät terveellisiä rasvahappoja. EPA ja DHA mm. edistävät sydämen normaalia toimintaa ja DHA tukee aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina.

Krilliöljy on luonnollinen omega-3:n lähde, mutta se on sen lisäksi paljon muuta! Krilliöljy sisältää luonnostaan pitkän listan terveysvaikutteisia tyydyttymättömiä rasvahappoja. EPA:n ja DHA:n lisäksi se sisältää alfalinoleenihappoa (ALA), joka edistää veren kolesteroliarvojen pysymistä normaalina sekä linolihappoa (LA) ja monia muita rasvahappoja, joilla on jonkin (3-11) omega-rasvahapporyhmän luokitus.

On tärkeää pitää hyvää huolta kehostaan, mutta mielen hyvinvointi on vähintäänkin yhtä tärkeää. Ekologinen ja eettinen valinta tekee hyvää mielelle! Aina kun teet omantuntosi kannalta oikean valinnan, kehosi kiittää sinua lämpimällä onnentunteella vatsanpohjassa ja sydänalassa. Kokeile vaikka!