Kuivaharjauksen terveys- ja kauneushyödyt

Vanhassa keinossa on joskus vara parempi eikä kehon kuivaharjaustakaan ole syyttä suotta kaivettu naftaliinista. Lukuisten terveys- ja kauneushyötyjensä ansiosta kuivaharjaus on ansaitusti noussut trendikkääksi tavaksi edistää hyvinvointiaan.
Kuivaharjauksen terveys- ja kauneushyödyt

Lista kuivaharjauksen hyödyistä on pitkä aina detox-vaikutuksiin ja pitkäikäisyyden edistämiseen saakka. Kroppansa harjaaminen on oivallinen keino pitää aineenvaihdunta hyvässä vireessä. Harjaus vaikuttaa suotuisasti imusuoniston toimintaan ja edistää nesteaineenvaihduntaa. Kuivaharjaus vie vain viisi minuuttia päivässä - ja siksipä se onkin varsin varteenotettava vaihtoehto päivittäisten terveysrutiinien joukkoon mahdutettavaksi.

Kuivaharjauksen terveyshyödyt

Kuivaharjaus edistää solujen uusiutumista ja vaikuttaa siis hyvinvointiimme ihan solutasolta saakka. Tämän vuoksi monet pitkäikäisyyttä arvostavat ovat ottaneet kuivaharjauksen osaksi aamurutiinejaan.

Kuivaharjaus aiheuttaa iholle kevyttä painetta, jolloin pinta- ja hiusverenkierto vilkastuu. Tämän tuloksena aineenvaihdunta petraantuu ja kuonakerrokset saavat kyytiä.

Kuivaharjauksella kehomme lymfaattista järjestelmää siis aktivoidaan, jolloin myrkyt vapautuvat kudoksista. Ei olekaan ihme, että kuivaharjausta suositellaan tehostavaksi toimenpiteeksi erilaisten puhdistuskuurien yhteydessä.
Kuivaharjaus auttaa myös ruoansulatusta ja munuaisia toimimaan paremmin. Se vaikuttaa myös hermoston toimintaan ihon hermopäätteiden stimuloinnin kautta.

Kuivaharjauksen kauneushyödyt

Kuivaharjaus on siis paljon muutakin kuin taistelua selluliittia vastaan. Toki kuivaharjaamisella on myös kosolti kaunistavia vaikutuksia. Se esimerkiksi hidastaa ihon ennenaikaista elähtämistä kiinteyttämällä ihoa ja vikkelöittämällä kollageenin tuotantoa.  Kuivaharjatessa huomaakin melko nopeasti ihon kirkastuvan ja muuttuvan sekä pehmeämmäksi että hehkeämmän oloiseksi. Nämä hyödyt johtuvat pitkälti siitä, että kuivaharjaamalla kuolleet ihosolut poistuvat.

Säännöllinen kuivaharjaus kuorii ihoa, puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia ja vähentää sisäänkasvaneiden ihokarvojen esiintymistä.

Ja kyllä: kuivaharjauksella häädetään myös selluliittiä. Selluliitin poistossa kuivaharjauksen kumppaniksi kannattaa ottaa emäksinen ruokavalio sekä kosolti liikuntaa.

Maltti on valttia myös kuivaharjauksessa

Liika on aina liikaa eikä kuivaharjauskaan tarkoita jynssäämistä. Kyseessä on enemmän hemmotteleva kuin raastava hoito. Jos iho alkaa kuivaharjauksen tuoksinassa ärtyä, on otteita syytä keventää. Rintakehän ja muiden herkkien ihoalueiden seudut kannattaa harjata muuta ihoa lempeämmin. Tulehtuneelle, auringonpoltteesta kärvähtäneelle tai melanoomasta kärsivälle iholle kuivaharjausta ei tule ollenkaan tehdä. Hyvän lopputuloksen saamiseksi on myös tärkeää käyttää luonnonharjaksista harjaa synteettisten vempainten sijaan.  Vasta-alkajan mielestä kuivaharjaus saattaa tuntua epämiellyttävältä, mutta tuntemuksiin tottuu ajan myötä. Tärkeää tietysti tässäkin asiassa on kuunnella kehoon ja harjata lempeydellä, syvään hengitellen.

Selvää on se, että vaikka kuivaharjaus tehdään sananmukaisesti aina kuivalla harjalla, harja pitää pestä säännöllisesti. Harjatessa irtoaa kuolleita soluja, joista osa jää harjaan kiinni. Pesun jälkeen harja kuivatetaan huolellisesti, ettei se pääse homehtumaan.

Aamu on kuivaharjauksen kulta-aikaa

Ihanteellisinta on kuivaharjata ihonsa heti aamutuimaan, koska harjaus piristää kehoa ja saa kuona-aineet liikkeelle.  Vaikka harjaaminen ei ole ollenkaan vaikeaa, tulee tärkeä perusjuttu pitää mielessä: harjaaminen tapahtuu aina kohti sydäntä. Esimerkiksi käsiä harjatessa aloitetaan sormista ja edetään kohti olkapäitä.

Kuivaharjausrintamalla on mistä valita!

Koska kuivaharjaus on noussut suureen suosioon hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden keskuudessa, löytyy Ruohonjuurestakin kuivaharjausharjoja moneen menoon.

Edullisin harjoistamme on Ecotools-sarjan varreton pyöröharja, joka istuu käteen näppärästi.

Ecomax-sarjan kuivaharjausharja on valmistettu luonnonmateriaaleista reilun kaupan periaatteiden mukaisesti. Vekkulinnäköisen, sympaattinen harja voidaan kompostoida elinkaarensa lopussa.

Kuivaharjojen ehdotonta eliittiä edustaa P. Jentschuran pyökkipuusta valmistettu säädettävällä tarranauhalla varustettu. energiaharja. Tässä kuivaharjausharjassa erikoisuutena ovat luonnonharjaksi ryydittämässä erityiset prossiharjakset, jotka tehostavat aineenvaihdunnan stimulointia ja ihon hapenottokykyä.