Kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevat ravintolisät

Terveelliset elämäntavat ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ydinjuttu. Kiireinen elämä voi kuitenkin joskus kampittaa, eikä ehdi pitämään huolta monipuolisesta ravinnosta, nukkumaan riittävästi, saatikka palautumaan päivän töistä, jolloin stressikin kirittää usein kannoilla. Laadukkaat ravintolisät toimivat arjen apureina silloin, kun ravinto ei riitä tarjoamaan kaikkea sitä mitä keho kaipaa. Lue lisää blogistamme!

Kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevat ravintolisät

Laadukkaat ravintolisät auttavat jaksamaan arjessa

Kokonaisvaltainen hyvinvointi rakentuu monesta asiasta. Monipuolinen, suolistoystävällinen ruokavalio, riittävä uni, arjesta palautuminen, itselle mukavien asioiden tekeminen ja kokeminen, ylipäätään omannäköisen elämän eläminen - kaikki ne rakentavat kokonaisvaltaista hyvinvointia. Monesti kuitenkin kieli vyön alla juostessaan arjen vaatimuksia suorittamassa ei kertakaikkiaan ehdi panostamaan omaan hyvään oloon. Päivän lounas voi olla nopeasti napattu hätäpatukka ja kahviakin kuuluu ylenmäärin saaden vatsan kapinoimaan. Yksi venyttää iltaa, toinen aikaistaa aamuaan saadakseen edes hetken hengähdyksen itselleen - mikä olisikin erinomainen ajatus, ellei se tapahtuisi unen kustannuksella. Paras palvelus omalle hyvinvoinnille onkin jossain vaiheessa pysähtyä miettimään oman elämän rakennuspalikoita, josko niitä voisikin kasata toisella tavalla. Kaikkein laadukkaimmatkaan ravintolisät eivät toki kaikkia arjen ongelmia ratkaise, mutta parhaimmillaan ja oikein valittuna ne auttavat jaksamaan ja antavat kehollesi niitä aineita, joita syystä tai toisesta ravinnosta ei juuri sillä hetkellä saa.

Esittelemme tässä blogissa laadukkaita ravintolisävaihtoehtoja arkeen. Mutta mikä tekee ravintolisästä laadukkaan? Ravintolisän tulee imeytyä hyvin, jotta keho saa siitä napattua maksimitehot irti -  jotkut ravintolisät sisältävät niin paljon täyteaineita, että vaikuttavaa ainesosaa on siinä vain nimeksi. Ruohonjuuren koko ravintolisävalikoima on ammattilaisten toimesta kuratoitu - vertailu on suoritettu  jo etukäteen, joten kaikki Ruohonjuuren ravintolisät edustavat omaa parhaimmistoaan. Luonto on sydäntämme lähellä, joten valikoimistamme löytyvien ravintolisien valmistuksessa on huomioitu myös ympäristöystävällisyys.

Muistutamme myös, että Ruohonjuuren ravintoterapeutin tavoittaa chat-palvelussa tiistaisin klo 9-11. Häneltä voit kysellä lisää vinkkejä sopivien ravintolisien valintaan.

Katso täältä kaikki Ruohonjuuren ravintolisät >

Katso täältä kaikki Ruohonjuuren vitamiinit >

Tabletteja pöydällä

 

Pellavaöljystä saat omega-3-rasvahappoja

Suurin osa meistä saa ravinnosta liian vähän hyviä rasvoja, eli pehmeitä, tyydyttymättömiä rasvoja.  Hyvien rasvojen lähteeksi sopii loistavasti esimerkiksi  Bertil´s Healthin Pellavaöljy, joka sisältää runsaasti runsaasti omega-3 rasvahappoja (59 g /100 g). Pellavansiemenöljy on itse asiassa kasviöljyistä rikkain alfalinoleenihapon (omega-3) lähde. Omega-3 eli alfalinoleenihappo (ALA) edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Ravinnon rasvasta saatavat rasvahapot vaikuttavat ihmisen terveyteen monin tavoin.

Piihappogeeli on kahvinkittaajien valinta

Silicum Tonic on nestemäinen piihappogeeli, jossa mikroskooppisen pienet piikristalli- ja karmelloosihiukkaset ovat kalvon muodostavia kolloideja. Suomalaisen piigeelivalmisteen sisältämät piigeeli ja karmelloosigeeli toimivat hyvin yhdessä. Kudosten piin pitoisuus vähenee iän myötä, joka vaikuttaa niiden elastisuuteen ja haurastumiseen. Piihappogeeli nauttiikin suosiota myös kauneuden vaalijoiden piirissä. 

Laadukas maitohappobakteeri -sarja koko perheelle

Bioteekin BalanticPro -sarja pitää huolta koko perheen maitohappobakteeriden saannista. BalanticProPlus sisältää miljardeja maitohappobakteereita ja neljä erilaista bakteerikantaa. BalanticProComp sisältää myös biotiinia, joka edistää normaalia makroravintoaineiden, eli hiilihydraattien, proteiinien sekä rasvojen aineenvaihduntaa. Biotiini edistää myös limakalvojen pysymistä normaaleina. BalanticProComp sisältää myös aminohappo glutamiinia, joka tunnetaan erityisesti urheilijoiden piireissä. Bioteekin BalanticPro junior eli "koiranami" on lapsille tarkoitettu, mansikanmakuinen maitohappobakteeri-purutabletti, joka sisältää sekä Bifidobacterium Bb-12 että Lactobacillus GG-bakteereita sekä C-vitamiinia.  BalanticPro Baby-tipat + D3 on puolestaan vastasyntyneen ja vauvaikäisen oma maitohappobakteeritippa, jossa on mukana tuikitärkeää D-vitamiinia. Näiden maitohappobakteeritippojen sisältämä bifidobakteeri on kliinisesti tutkittu. 

Fermentoitu hyvinvointijuoma auttaa jaksamaan

RegulatPro Metabolic sekä RegulatPro Bio ovat ovat fermentoituja hyvinvointijuomia. Kyseessä on aivan huikea kombo entsyymejä ja vitamiineja, jotka antavat kyytiä väsymykselle ja tukevat vastustuskykyä. RegulatPro Metabolic hyvinvointijuoma sisältää mm. C-, D- ja B-vitamiineja, magnesiumia, sinkkiä ja kromia. Fermentointi on pilkkonut kaikki ravintoaineet helposti imeytyvään, vatsaystävälliseen muotoon. 

Jokaisella vitamiinilla sekä kivennäis- ja hivenaineella on liuta tärkeitä tehtäviä elimistössämme, esimerkiksi:

 • C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
 • D-vitamiini edistää luiden ja lihastoiminnan pysymistä normaaleina
 • sinkki edistää normaalia kognitiivista (ajattelu, kieli, muisti) toimintaa
 • kromi edistää normaalia makroravintoaineiden (hiilihydraattien, proteiinien sekä rasvojen) aineenvaihduntaa sekä veren glukoositasojen pysymistä normaalina.
Istuva nainen maisemakuvassa

Molkosan, monelle se ainoa ja alkuperäinen maitohappojuoma

Vogelin Molkosan on jo yli 60 vuoden ajan ollut monille se ainoa ja alkuperäinen maitohappoinen laktoositon ja kaloriton terveysjuoma. Molkosan valmistetaan tuoreesta, Alpeilla laiduntavien lehmien maidosta. Valmistuksessa maidosta poistetaan suodattamalla proteiini, hiilihydraatit ja rasva. Puhdas hera pastöroidaan niin hellävaraisesti kuin mahdollista, jotta seuraavassa käymisprosessivaiheessa on mukana vain tarkoitukseen kehitetty, oma maitohappobakteeri (Lactobacillus casei). Tuloksena on kirkas, runsaasti L+-maitohappoa sisältävä Molkosan. Oivallinen vaihtoehto kaikille, joita hapanmaitotuotteet eivät puhuttele!

Fermentoidut ravintolisät 

Myös ravintolisistä löytyy fermentoituja vaihtoehtoja. Mitä eroa fermentoidulla ravintolisällä on fermentoimattomaan? Fermentoitu ravintolisä sopii paremmin herkkävatsaiselle ja erilaisista imeytymishäiriöistä kärsiville, sillä fermentointi pilkkoo kaiken helpommin ja tehokkaammin imeytyvään muotoon. Esimerkiksi rauta on monelle tuttu siitä, että se saa vatsan kapinoimaan ja on vaikea löytää vatsaystävällistä valmistetta. Kannattaa kokeilla fermentoitua rautavalmistetta, huomaat kyllä eron!

Asetelma fermentoituja kasviksia purkeissaan.

Ruohonjuuresta löydät mm. seuraavat fermentoidut ravintolisät:

Fermentoitu Rauta auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
Uudenlainen rautavalmiste imeytyy ihanteellisesti ja on hellävarainen vatsalle. Uuden Koji-fermentoidun raudan on kliinisesti tutkittu vapautuvan elimistön käyttöön hitaammin ja tasaisemmin verrattuna tavalliseen elementaaliseen rautavalmisteeseen, joka isona kerta-annoksena voi nostaa elimistön hapetusstressiä. 

Rauta tukee terveyttä monella tavalla, se auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistää normaalia
- kognitiivista toimintaa (muisti, ajattelu)
- energia-aineenvaihduntaa
- normaalia punaisten verisolujen ja hemoglobiinin muodostumista
- normaalia hapen kuljetusta kehossa
- immuunijärjestelmän toimintaa 

Fermentoitu sinkki
Solgarin Sinkki on napattu talteen fermentoituneesta, ruokaperäisestä Koji-viljelmästä. Sinkillä on valtava määrä terveyttä tukevia ominaisuuksia, se edistää 

 • luuston, hiusten ja kynsien sekä ihon pysymistä normaalina
 • A-vitamiinin aineenvaihduntaa
 • normaalia kognitiivista toimintaa
 • immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • solujen suojaamista hapettumisstressiltä
 • näön pysymistä normaalina
 • hedelmällisyyttä ja lisääntymistä
 • Sinkki edistää normaalia DNA-synteesiä ja osallistuu solujen jakautumisprosessiin
 • Sinkki edistää normaalia proteiinisynteesiä
 • makroravintoaineiden (hiilihydraatit, proteiinit, rasvat) aineenvaihduntaa
 • happo-emäsaineenvaihduntaa
 • hiilihydraattiaineenvaihduntaa
 • rasvahappoaineenvaihduntaa
 •  veren testosteronitasojen pysymistä normaalina

Fermentoitu inkivääri

Fermentointi puristaa inkivääristä vielä himpun verran enemmän voimaa hyvinvointisi tueksi. Suurinkaan inkiväärin rakastaja ei saa pelkästään inkivääriä tuoreeltaan syömällä hyödynnettyä kaikkia sen mahtavia terveyshyötyjä - sen sijaan näihin Terranovan mainioihin pikku inkiväärikapseleihin on tiivistynyt hurja määrä inkiväärin hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia.

Antioksidanttinen inkivääri tukee

- vastustuskykyä
- sydämen terveyttä
- ruoansulatusta
- nivelten hyvinvointia
- normaalia verensokeria
- hengitysteiden terveyttä

Inkiväärivalmistetta ei kuitenkaan suositella raskaana oleville tai imettäville.

Musta valkosipuli - vastustuskyvyn vahvistaja
Valkosipuli on terveyden superherkku - mustana ja fermentoituna sen voimat ovat pitelemättömät ja kapselina se on varsin helppo huitaista huiviin. Terranovan musta valkosipuli on triplafermentoitu, jolloin valkosipulin terveydelle hyödylliset ainesosat ja teho on voimakkaampi jo pienemmällä annostuksella.

Valkosipuli on varsinainen antioksdianttinen terveysherkku, se tukee mm.
- sydämen ja verisuonten terveyttä
- vastustuskykyä
- veren terveellisiä rasva-arvoja
- stressissä
- hengitysteiden toimintaa
- valkosipuli edistää hiilihydraatti- ja insuliini aineenvaihduntaa 

Mukana myös synergiaa ja imeytymistä tehostavaa inkivääriä, inkiväärihän tunnetusti tukee ruoansulatusta.

Fermentoitu Ashwagandha - stressi kuriin ja elinvoimaa tilalle!
Terranovan Ashwaganhda on bioaktiivisemmassa ja nopeasti imeytyvässä muodossa olevaa fermentoitua ashwagandhaa. Fermentoidussa ashwagandhassa teho on voimakkaampi jo pienemmällä annostuksella, sillä fermentointi aktivoi 25 % enemmän ashwagandhan hyödyllisiä withanolideja ja SOD:n kaltaisia yhdisteitä.  

Ashwagandha kuulostaa melkein "nuoruuden lähteeltä" ominaisuuksiltaan. Ashwagandha on tätä kaikkea: 

 • adaptogeeninen
 • tukee mielenterveyttä ja henkistä hyvinvointia
 • tukee stressin aikana
 • edistää hyvää unta
 • antioksidanttinen
 • edistää sydän- ja verisuonijärjestelmän ja hengityselinten terveyttä 
 • tukee lisääntymistä 
 • edistää elinvoimaa
 • edistää energisyyttä 
 • tukee kognitiivista (muisti, ajattelu) toimintaa
 • tukee ihon hyvinvointia

Kaikkia ravintolisiä koskee myös vanha tuttu muistisääntö, että annostus pakkauksen ohjeen mukaan ja ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei myöskään korvaa monipuolista ruokavaliota eikä muita terveellisiä elämäntapoja. Säilytellään ravintolisät visusti pienen lasten ulottumattomissa.

Asiakaspalvelumme auttaa myymälöissä ja verkossa
Jos et ehdi kysymyksinesi ravintoterapeuttimme chat-palveluun (tiistaisin klo 9-11), ei mitään hätää, sillä ammattitaitoiset ravintoterapeutin kouluttamat asiakaspalvelijamme auttavat niin myymälöissä, kuin verkossakin. Lämpimästi tervetuloa!

Terveysväitteiden perusteet / EFSA:

M-2008-1061 2170 - Zingiber officinale (Common Name : Ginger) - Immune health

M-2008-1061 2171 - Zingiber officinale (Common Name : Ginger) - Heart health

M-2008-1061 2172 - Zingiber officinale (Common Name : Ginger) - Digestive health

M-2008-1061 2506 - Zingiber officinale (Ginger) - Wellbeing during travelling

M-2008-1061 2649 - ginger extract (Zingiberis officinale) - helps to maintai mobility of joints

M-2008-1061 2726 - Ginger (Zingiber officinale) - Tonus/vitality

M-2008-1061 2867 - Zingiber officinale - Blood sugar metabolism

M-2008-1061 2868 - Zingiber officinalis (Ginger) - Respiratory health / immune health

M-2008-1061 4200 - Zingiber officinale RHIZOME - Immunity & antioxidant.

M-2008-1061 1989 - Allium sativum (aged garlic) (Common Name : Aged garlic) - Antioxidant activity

M-2008-1061 1990 - Alium sativum (aged garlic) (Common Name : Aged garlic) - Immune health

M-2008-1061 1991 - Alium sativum (aged garlic) (Common Name : Aged garlic) - Heart Health

M-2008-1061 1993 - Allium sativum (aged garlic) (Common Name : Aged garlic) - Stress

M-2008-1061 1994 - Allium sativum (aged garlic) (Common Name : Aged garlic) - Liver health

3209 - Allium sativum  (Garlic) - Antibacterial, antioxidative activity, strengthens immune system.

2361 - Garlic bulb (Allium sativum bulbus); - Respiratory health

2805 - Garlic - Carbohydrate metabolism and insulin sensitivity.

M-2008-1061 2183 - Withania somnifera (common name: Ashwagandha) - Mental Health and relaxation

M-2008-1061 2503 - Withania somnifera (Withania, horse smell, ginseng  Indian, ashwagandha) - Cardiovascular health

M-2008-1061 3251 - Ashwagandha root (Withania somnifera) - Adaptogenic properties

M-2008-1061 3657 - Withania somnifera - Contributes to optimal mental and cognitive activity

M-2008-1061 4194 - Withania somnifera ROOT - Mental, stress & sleep

M-2008-1061 4195 - Withania somnifera ROOT - Energy

M-2008-1061 4196 - Withania somnifera ROOT - Respiratory

M-2008-1061 4197 - Withania somnifera ROOT - Rejuvenation

M-2008-1061 4198 - Withania somnifera ROOT - Reproduction

M-2008-1061 4199 - Withania somnifera ROOT - Skin

M-2008-1061 4507 - Withania somnifera-roots-Ashwagandha, Winter cherry - Antioxidant Activity