Kitupellavalla kolesteroli kuriin!

Kotimainen, ”uusvanha” camelina-öljy on tutkitusti täydellinen pakkaus kolesterolin hallintaan.
Camelinan eli kitupellavanhyvistä terveysvaikutuksista on helppo nauttia. Neutraalin makunsa takia mahtiöljy sopii sellaisenaan suuhun lusikoitavaksi!
Camelina Sativa (ruistankio eli kitupellava) on vakavanha viljelykasvi, jota on viljelty Euroopassa laajalti jo pronssikaudella. Camelina-öljyn rasvahappokoostumus on erinomainen, sillä sen omega-3-pitoisuus on paljon suurempi kuin omega-6-pitoisuus (suhde on huikeat 40/15!).

Itä-Suomen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan camelina-öljy auttaa alentamaan kohonneita kolesteroliarvoja. Myös sen E-vitamiinipitoisuus on huomattavasti korkeampi verrattuna moneen tavanomaiseen kasviöljyyn. Camelinan eli kitupellavan  hyvistä terveysvaikutuksista on helppo nauttia. Neutraalin makunsa takia mahtiöljy sopii sellaisenaan suuhun lusikoitavaksi, mutta myös ruuanlaittoon ja leivontaan.

Ruohonjuureen uutuutena saapuneen Bertil’s Health-sarjan camelina-öljy tuotetaan suomalaisista ruistankion siemenistä kylmäpuristamalla, jolloin huipputerveellinen rasvahappokoostumus säilyy mahdollisimman muuttumattomana. Suosittelemme testaamaan!