Camelinaöljy - Kitupellavalla kolesteroli kuriin!

Kotimainen, palkittu camelina-öljy on tutkitusti täydellinen pakkaus kolesterolin hallintaan. Lue lisää blogistamme kitupellavan terveellisyydestä!
Camelinan eli kitupellavanhyvistä terveysvaikutuksista on helppo nauttia. Neutraalin makunsa takia mahtiöljy sopii sellaisenaan suuhun lusikoitavaksi!

Camelina Sativa (ruistankio eli kitupellava) on vakavanha viljelykasvi, jota on viljelty Euroopassa laajalti jo pronssikaudella. Camelina-öljyn rasvahappokoostumus on erinomainen, sillä sen omega-3-pitoisuus on paljon suurempi kuin omega-6-pitoisuus (suhde on huikeat 40/15!).

Camelinaöljy ei ole ainoastaan terveellistä, sillä neutraalin makunsa ansiosta se sopii loistavasti ruoanlaittoon ja leivontaan, mutta myöskin lusikoitavaksi sellaisenaan. Camelinaöljyn E-vitamiinipitoisuus on huomattavasti korkeampi verrattuna moneen tavanomaiseen kasviöljyyn. Camelinan eli kitupellavan  hyvistä terveysvaikutuksista on helppo nauttia. Neutraalin makunsa takia mahtiöljy sopii sellaisenaan suuhun lusikoitavaksi, mutta myös ruuanlaittoon ja leivontaan.

Foodfiles ja Kansanterveyslaitos ovat toteuttaneet tutkimuksen, jossa runsaasti alfalinoleenihappoa sisältävää Camelinaöljyä verrattiin rypsi- ja oliiviöljyyn. Öljylisän nauttiminen pienensi seerumin LDL-kolesterolipitoisuutta merkittävästi kaikilla öljyryhmillä, joista Camelinaöljyillä eniten. Runsaimmin alfalinoleenihappoa sisältävää Camelina-öljyä käyttäneellä ryhmällä veren LDL-kolesterolipitoisuus pieneni 12,2 prosenttia, rypsiöljyryhmällä 5,4 prosenttia ja oliiviöljyryhmällä 7,7 prosenttia. Camelina-öljyä käyttäneellä ryhmällä alfalinoleenihapon osuus veren rasvahapoista oli merkittävästi suurempi kuin kahdella muulla öljyryhmällä; 2,5 kertaa suurempi kuin rypsiöljyä käyttäneillä ja neljä kertaa suurempi kuin oliiviöljyä käyttäneillä.

Lähde: Bertil´s Health, Karvonen HM; Aro A; Tapola NS; Salminen I; Uusitupa MIJ; Sarkkinen ES (2002)

Ruohonjuuri Camelinaöljy

Suomen Terveystuotekauppiaiden liitto valitsi Rikas Camelinaöljyn vuoden 2022 Superruoaksi. Bertil’s Health-sarjan camelinaöljy tuotetaan suomalaisista ruistankion siemenistä kylmäpuristamalla, jolloin huipputerveellinen rasvahappokoostumus säilyy mahdollisimman muuttumattomana.

Lue lisää blogistamme: Vuoden 2022 Superruoka: Rikas camelinaöljy > 

Bertil´s Healthin Rikas-sarjan tuotteet ovat luonnostaan rikkaita ravintoaineiden lähteitä, joita on käsitelty mahdollisimman vähän ja hellävaraisesti - mitään ylimääräistä sinen lisäämättä! Rikas-tuotteiden käyttötavoissa voi päästää mielikuvituksen valloilleen.

Rikas-sarjaan kuuluu runsas valikoima korkealaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä; perinteinen pellavaöljy, luomu pellavaöljy, vehnänalkioöljy, manteliöljy, Camelinaöljy ja Ahiflower-oliiviöljy. Sarjan hiutaleina ja jauheina nautittavat tuotteet ovat esim. VegeFit Ravintohiivahiutale, perinteinen Oluthiivahiutale.

Nappaa koriisi Camelinaöljy Ruohonjuuren verkkokaupasta >

Terveysväittämisen perusteet:
2 g päiväannos alfalinoleenihappoa (ALA) ylläpitää normaalia kolesterolia.
Kolesterolin hallintaan tarvittavan ALA -annoksen saa helposti nauttimalla n. 6 ml kotimaista camelinaöljyä.

Kurkkaa tästä Ruohonjuuren kuukauden tarjoukset >