Kia-Charlotta - uusi kynsienhoitosarja rantautuu Ruohonjuureen

Kia-Charlotta on uusi luonnonmukaista kynsienhoitoa tarjoava luonnonkosmetiikkasarja, joka tuo varsin raikkaan luonnollisen tuulahduksen kynsilakkamarkkinoille. Nopeasti kuivuvat ja kestävät kynsilakat upeine väreineen ihastuttavat korkealla laadullaan. Kia-Charlotta -kynsilakkasarja lanseerataan Ruohonjuuressa maaliskuussa 2023. Lue blogistamme lisää!
Fiiliskuva, Kia-Charlotta -kynsilakka kauniisti lakattujen kynsien kera

Saksasta kotoisin olevan Kia-Charlotta -sarjan kantavana ideana on tarjota mahdollisimman luonnollisia kynsilakkoja ja kynsienhoitotuotteita ilman mitään kompromisseja laadun tai värien suhteen. Kynsilakoissa herättääkin innostusta runsas värimaailma, sillä perusvärien lisäksi kynsilakat saavat kaverikseen kausittain vaihtuvia trendivärejä. Kia-Charlotta -kynsilakkojen valmistuksessa on käytetty mahdollisimman luonnollisia raaka-aineita, eikä lainkaan esimerkiksi petrokemian liuottimia tai vaikkapa mikromuovia.

Jotta luonnonmukaisuus ei olisi vain sanahelinää, Kia-Charlotta -sarjalla on esittää seuraavat sertifikaatit: Certified Vegan by The Vegan Society, Certified Carbon neutral by ClimatePartner. Lisäksi kynsienhoitotuotteilla on Certified Natural by Cosmos Natural or Organic sertifikaatti. Haastattelimme Kia-Charlotta -sarjan luojaa Kia Lindroosia sekä Ruohonjuuren tuotepäällikkö Annina Itkosta tulevan lanseerauksen tiimoilta.

Kuka on nainen Kia-Charlotta -sarjan takana?

Kia Lindroos on kotoisin Suomesta ja asunut Saksassa Münchenissa jo vuodesta 2014 miehensä Alexin kanssa. Kia-Charlotta yritys näki puolestaan päivänvalon vuonna 2017. Luontoa rakastava Kia rakastaa kokkailla vapaa-ajallaan ihania vegaanisia ruokia, nauttii kirjallisuudesta ja pitkistä lenkeistä.

Miten Kia-Charlotta syntyi ja sai innoituksensa?

Kuten useimmat menestyssarjat, myös Kia-Charlotta sai alkunsa Kian omista tarpeista, joihin silloiset markkinat eivät pystyneet vastaamaan.

- Olen ollut lähes kymmen vuotta vegaani ja varsinkin alkuaikoina oli todella vaikeaa löytää vegaanisia tuotteita ylipäätään, saatikka kynsilakoista tai värikosmetiikasta. Olin järkyttynyt huomatessani, ettei kosmetiikka todellakaan ole yleensä vegaanista ja voi sisältää vaikka mitä eläinperäisiä ainesosia, kuten karmiinia, guaniinia, ureaa, lanoliinia tai mehiläisvahaa - ihan vain muutaman mainitakseni! Siihen aikaan vegaanisia tuotteita ei edes merkitty mitenkään, joten incit oli tutkittava todella tarkkaan. Samalla huomasin, että kosmetiikkatuotteet sisältävät usein paljon muitakin aineita, joille en ihoani todellakaan olisi halunnut altistaa. Tällöin aloin tutkia luonnonkosmetiikan mahdollisuuksia ja rakastuin siihen maailmaan samantien, Kia kertaa alkuvaihetta.

Kia aloitti aktiivisen tutkimustyön löytääkseen 100 % vegaanisia ja raaka-aineiltaan luonnollisia kynsilakkoja ja meikkituotteita. Tehtävä olikin varsin haastava, sillä siihen aikaan niitä ei yksinkertaisesti ollut juurikaan olemassa - ei ainakaan sellaisia, joissa trendikkäät värit olisivat päässeet loistoonsa ja pakkauksiin olisi mitenkään panostettu.

- Silloin tiesin, että markkinoilla oli Kia-Charlottan mentävä aukko. Kia ja miehensä Alex pistivät tuulemaan ja Kia-Charlotta perustettiin 2017 missionaan muuttaa kauneusalaa luonnollisempaan, eettisempään ja kestävämpään suuntaan - ilman kompromisseja laadun suhteen, Kia muistelee.

Kia-Charlotta -luonnonkosmetiikkasarja alkoi luonnollisista kynsilakoista ja kynsienhoitotuotteista ja on sittemmin Saksassa laajentunut myös meikkituotteiden puolelle.

Kia-Charlotta kynsilakka

Miksi Kia-Charlotta kynsienhoitotuotteet ovat parempi valinta verrattuna perinteisiin kynsienhoitotuotteisiin?

- Kynsilakkamme ovat täydellinen sekoitus laatua, luonnollisia raaka-aineita ja upeita värejä. Riippuen siitä mitä väripigmenttejä käytämme, Kia-Charlotta -kynsilakat sisältävät 87 % luonnollisia raaka-aineita ja pohjalakat jopa 90 %. Tämä tekee kynsilakoistamme yhden kaikkein luonnonmukaisimmista vaihtoehdoista, joita markkinoilla tällä hetkellä on tarjota, Kia kertoo.

Kia-Charlotta -kynsilakkojen liuottimet ovat 100 % kasvipohjaisia, toisin kuin perinteisissä kynsilakoissa, joissa käytetään petrokemian liuottimia. Perinteisissä kynsilakoissa on myös haitallisia ftalaatteja, bentsofenoneja tai parabeeneja, joita Kia-Charlotta -sarjan tuotteissa ei ole lainkaan.

- Kynsienhoitotuotteemme ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Kynsilakanpoistoaine on esimerkiksi tehty ainoastaan ympäristöystävällisestä etyylilaktaatista, joka on aivan yhtä tehokasta kuin asetoni, mutta lempeämpi iholle. Kynsilakanpoistoaineissamme on lisäksi jojoba- ja avokadoöljyä, jotka ravitsevat ihoa. Käytettäessä pohja- ja päällyslakkaamme, kynsilakka säilyy jopa 7 päivää ja peittää täydellisesti kahden kerroksen jälkeen, Kia kuvailee.

Kia-Charlotta -kynsienhoitotuotteiden erityispiirteet

1. Vegaanisuus, luonnollisuus ja ympäristöystävällisyys, jotka ovat sertifikaatein todennettuja.

2. Valmistusmaa on erittäin korkeista laatukriteereistään tunnettu Saksa

3. Trendikkäät ja uniikit värit
- Luonnollinen ja vegaaninen ei koskaan tarkoita meillä samaa kuin “tylsä”. Työskentelemme lujasti sen eteen, että voisimme luoda moderneja, trendikkäitä värejä, jotka sopivat kulloinkin pinnalla oleviin tyylisuuntauksiin. Valikoimastamme löytyy siis aina perusvärien lisäksi kausittain vaihtuvia trendivärejä. Suomen lanseerauksessamme esittelemme Kevät-Kesä 2023 malliston, jossa hehkuvat katseita keräväät neonvärit, hauskat pastellit ja maagiset metallit. Pystymme tarjoamaan uniikkeja värejä, Kia kertoo innostuneena.

4. Ensiluokkainen laatu
- Ainutlaatuinen reseptimme tarjoaa luonnollisen kynsilakan, mutta laadusta piiruakaan tinkimättä. Sinun ei esimerkiksi tarvitse odottaa ikuisuuksia kynsilakkojemme kuivumista, ne peittävät täydellisesti ja kestävät jopa seitsemän päivää, Kia kertaa.

5. Eettisyys ja kestävyys
- Pyrimme tekemään resepteistämme mahdollisimman luonnollisia, joten hankimme raaka-aineet myös luonnonmukaisesti aina kun se on mahdollista. Monet raaka-aineistamme ovatkin peräisin kontrolloidusta luomuviljelystä. Myös eettiset standardit ovat meille erittäin tärkeitä, minkä vuoksi varmistamme kestävien raaka-aineiden lisäksi myös eettisen ainesosien uuttamisen - tästä esimerkkinä käyttämämme kiille, Kia tähdentää.

Miten Kia-Charlotta -sarjan matka johti Ruohonjuuren valikoimiin?

- Ruohonjuuri ja Kia-Charlotta kohtasivat ensimmäisen kerran messuilla kesällä 2022, jolloin kiinnostus heräsi molemmin puolin. Ruohonjuuri oli jo pitkään etsinyt uutta trendikästä kynsilakkabrändiä ja Kia-Charlottan laadukkaat tuotteet, raikas brändi ja hyvä meininki kiinnittivät huomiomme heti. Yhteistyöstä lähdettiin keskustelemaan jo messujen aikana ja loppuvuodesta alettiinkin jo järjestelemään käytännön asioita, Ruohonjuuren tuotepäällikkö Annina Itkonen kertaa yhteistä alkua.

- Siitä lähtien kun aloitin Kia-Charlottan, haaveilin, että jonain päivänä brändini olisi saatavilla myös kotimaassani. Loppujen lopuksi, vaikka Kia-Charlotta on saksalainen merkki, sillä on suomalaiset juuret, jotka heijastuvat paitsi brändin nimessä myös brändin designissa ja arvoissa. Olin niin iloinen saadessani jutella Ruohonjuuren Annninan kanssa Vivanessin luonnonkosmetiikkamessuilla 2022 ja olemme siitä lähtien rakentaneet kumppanuuttamme, jonka huipentuu nyt lanseeraukseen Ruohonjuuren myymälöissä. Ruohonjuuri on myös aina ollut yksi suosikkikaupoistani Suomessa, koska heidän tuote- ja merkkivalikoimansa on korkea, eli Ruohonjuureen käydessäsi tiedät, että tuotteet ovat aina luonnollisia JA laadukkaita, joten olen erittäin iloinen ja ylpeä, että minun Kia-Charlottani on osa heidän valintaansa, Kia puolestaan jatkaa.

Miten usein kauden trendivärit vaihtuvat?

Kynsilakka on yksi harvoista kauneustuotteista, joissa useimmat ihmiset haluavat irrotella ja ilakoida kunnolla värien kanssa ja kokeilla jotain uutta. Tämän vuoksi sesonkikonsepti on Kia-Charlotta -mallistossa aivan kantava voima.

- Meillä on suuri lanseeraus uusilla trendisuuntautuneilla väreillä kerran vuodessa, Kia avaa suunnitelmia trendivärien suhteen.

- En malta odottaa seuraavaa käyntiäni nähdäkseni itse tuotteet kaupoissa ja toivon kaikille paljon iloa kirkkaiden kynsilakkaväriemme ja luonnonkynsienhoitotuotteidemme parissa, Kia iloitsee.

Tutustu Kia-Charlotta -tuotteisiin tästä >