Kesäksi koivet kuntoon!

Kun kesä koittaa, kannattaa nurmikolla kävellä paljain jaloin ja antaa jalkapohjiensa nauttia nurmikon kutittelusta. Tässä jutussa käännetään katse jalkojen hoitoon.
Kun kesä koittaa, kannattaa nurmikolla kävellä paljain jaloin ja nauttia nurmikon kutittelusta. Tässä jutussa käännetään katse jalkojen hoitoon.

Jalkapohjissamme iho on paksumpaa kuin muualla kehossa: onneksi ja tietysti! Tämän vuoksi jalkojen rasvaukseen tarvitaan tavallista paksumpaa voidetta

Jalkapohjien ihonhoidossa olennaista on säännöllinen rasvaus hyvällä jalkavoiteella. Supersuosittujen Frantsilan ja Natura Siberican jalkavoiteiden lisäksi koipesi kiittävät esimerkiksi karitevoilla, Egyptiläisellä ihmesalvalla, Weledan Skin Foodilla tai Laponie of Scandinavian Yleisvoiteella tehdystä käsittelystä.

Jalkapohjiaan ei kannata rasvailla vesipitoisilla vartalovoiteilla, koska ne saattavat jopa kuivattaa koipia entisestään. 

Jalkapohjat ja jalat on hyvä rasvata suihkun jälkeen, koska voiteet imeytyvät hivenen kosteaan ihoon parhaiten. Koska iho on paksua, kannattaa voidetta hieroa jalkapohjiin kunnolla - runsaimman voidekäsittelyn ansaitsevat mahdolliset kovettumakohdat. Jalkavoiteen imeytyminen on usein melko hidasta, jonka vuoksi hyvä kikka voi olla jättää voide imeytymään yöunien ajaksi.