Karma Kombucha: kippaa kitaasi hyvää karmaa!

Karma Kombuchan missiona on lisätä hyvää karmaa maailmassa terveellisten ja herkullisten kombuchojen ilosanomaa julistaen. Tiesitkö muuten, että Karma Kombuchat ja vesikefiirit ovat hiilineutraaleja janonsammuttajia?
Karma Kombucha: kippaa kitaasi hyvää karmaa!

Karma-nimisiä kombucha- ja vesikefiirijuomia valmistavan ranskalaisen Biogroupen tarina alkoi, kun kaksi intohimoisesti hyvinvointiin suhtautuvaa kaverusta tapasivat toisensa. Laurent Coulloumme-Labarthe ja Simon Ferniot löysivätkin pian yhteisen sävelen ja he yhdistivät voimansa tarjotakseen mahdollisimman monelle pallontallaajalle aitoa hyvinvointia terveellisten ja nautinnollisten juomanautintojen parissa.

Korkealaatuiset ja kahmalokaupalla kehuja keränneet Karma Kombuchat valmistetaan laadukkaista 100%:sti luomuviljellyistä raaka-aineista, jotka täyttävät myös Reilun kaupan kriteerit. Tuotannossa syntyneet hiilidioksidipäästöt on 100 % kompensoitu tukemalla Unescon biosfäärialueilla sijaitsevien metsien uudelleenistutusta ja suojelua.

Vankkumaton intohimo ihmisten ja luonnon hyvinvointiin on ollut vuonna 2009 perustetun Biogroupen kantava ajatus ihan alusta asti. Tästä syystä yritys on mm. sitoutunut käyttämään 100 %:sti luomuraaka-aineita.

Biogroupen perustajat uskovat, että ruoka on lääkkeemme ja siksi murkinammekin tulee tulevaisuudessa yhä enevissä määrin olla luomua. Luomuviljelyn kautta voimme palauttaa maapallon monimuotoisuutta ja nauttia luonnollisemmasta ja aidommasta sapuskasta. Luomutuotanto antaa planeetalle toivoa elinvoimaisesta tulevaisuudesta.

Maailma muuttuu kun sitä muutetaan: Yhdessä kohti kestävämpää tulevaisuutta

Karma Kombuchoita valmistavassa Biogroupe-yrityksessä jokaisella työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa firman kehittämiseen. Työntekoaan ohjaa motto: "Meidän onnemme, sinun terveytesi". Alusta asti Biogroupe on sitoutunut palkkaamaan osaksi monipuolista henkilöstöä myös vammaisia ihmisiä. Yrityksenä he uskovat vahvasti, että moninaisuus ja ennakkoluulottomuus ovat voimavaroja, joiden avulla koko henkiöstö voi kokea työskentelyn suurena seikkailuna. Työntekijät ja johto viettävät usein yhteistä aikaa teemailtojen parissa. Työympäristöön kuuluu myös yhteisessä hoidossa oleva puutarha, joka vahvistaa yhteyttä maapalloon.

Perustaja Laurentin mukaan Biogroupe haluaa toiminnallaan todistaa, että on mahdollista luoda yhteiskunta kestävien arvojen ympärille. Yhdessä voimme saavuttaa maailman, jossa hyvyyden ympyrä pyörii, ruoka on luomua ja reilusti tuottettua ja sosiaalisesti kestävää. Tästä syystä Biogroupe kiinnittää erityistä huomiota tuotteidensa ympäristövaikutuksiin ja kompensoi tuotantoprosessin aikana syntyneet hiilipäästöt. Kun kyseessä on planeetan suojelu, jokainen teko lasketaan. Joka vuosi he laskevat hiilijalanjälkensä ja kompensoivat sen 100% osallistumalla metsien uudelleenistutukseen ja suojeluun.

Kombucha ja kefiiri - elämän eliksiirit

Karma luomukombuchojen salaisuus on niiden korkea laatu, raikkaus ja vähäsokerisuus. Karma kombucha on elävä tuote, joka on käynyt läpi kaksi käymis- eli fermentaatiovaihetta. Ensimmäisen käymisen aikana mikrobiviljelmä muuttaa sokerin alkoholiksi, jonka etikkahappobakteerit puolestaan muuttavat välittömästi etikkahapoksi. Kaikki kombuchan hyödylliset ominaisuudet muodostuvat tämän vaiheen aikana. Toisen käymisen aikana etikkahappobakteerit tekevät juomasta hapokasta muodostamalla pulloon hiilihappoa. Tuloksena on korkealaatuinen luomukombucha - täynnä probiootteja ja entsyymejä.

Kefiiri on vesikefiirisiemenistä fermentoitu juoma, joka sisältää eläviä probioottisia organismeja. Vesikefiirikasvustot ovat koostumukseltaan erilaisia, mutta yhteistä niille on lukuisten erilaisten maitohappobakteereiden sekä hiivojen läsnäolo ja niiden kyky käyttää polysakkarideja eli sokereita ravinnokseen. Vesikefiiri sisältää enemmän eläviä organismeja kuin piimä tai jogurtti ja maidottomana vesikefiiri sopii myös maitoallergikoille ja laktoosi-intoleranteille.

Karma Kefiiri luomujuomat on valmistettu käymisteitse vedestä, hedelmistä, ruokosokerista ja kefiirinsiemenestä. Kefiirien maku on hieman miedompi kuin kombuchojen. Tiheiden kuplien ansiosta ne sopivat täydellisesti alkoholittomiksi kuohujuomiksi. Kefiiri on myös erinomainen janojuoma ja sopii myös aterian ohessa nautittavaksi.

Sokeria valmiissa tuotteessa ei ole lainkaan. Niiden valmistuksessa käytetty ruokosokeri pilkkoutuu kokonaan fermentointiprosessin aikana - lopputuloksena on raikas sokeriton luomujuoma.