Hyvinvointilupauksena suolisto kuntoon

Terveys on yksi tärkeimmistä mitä omistamme. Panostetaan siis terveyteen! Suoliston hyvinvoinnista on hyvä aloittaa. Laitetaan siis ensin ruokavalio kuntoon ja suolistobakteeristo tasapainoon.
Hyvinvointilupauksena suolisto kuntoon

Hyvää ruokaa yksilöllisesti

Suolisto rakastaa hellää hoivaa ja keskeisenä vaikuttajana on ravinto. Kaikille sopivaa ruokavaliota ei ole, vaan sopivin ruoka on aina yksilöllistä. Useimmille sopii kasvispainotteinen ruoka, jota täydennetään hyvillä proteiinin lähteillä ja hyvillä rasvoilla. Hyvälaatuista proteiinia saadaan mm. kalasta ja siipikarjanlihasta, runsaasti proteiinia saadaan myös pähkinöistä, hapanmaitotuotteista, herneistä ja pavuista. Rasvojakin on hyvä käyttää erilaisia: juoksevia kasviöljyjä, rasvaista kalaa ja herkullisia pähkinöitä. On tärkeää rauhoittua syömään ja muistaa pureskella. Suoliston toiminnalle on tärkeää myös riittävä kuidunsaanti. Kuitua saadaan mm. täysjyväviljasta ja kasviksista. Riittävä nesteensaanti, liikunnan ja levon tasapaino sekä liian stressin välttäminen on myös tärkeää.

Suolistobakteerit terveyden asialla

Suoliston erilaisilla bakteereilla on iso vastuu hyvinvointimme ylläpitämisessä. Ne ylläpitävät sopivaa bakteeriflooraa, jossa eivät pahat bakteerit ja hiivat pääse voitolle. Ne myös osallistuvat ruoansulatukseen ja tuottavat siinä ohessa ihmiselle tärkeitä ravintoaineita. Tällaisia ovat esimerkiksi lyhytketjuiset rasvahapot, jotka voivat ylläpitää suolen limakalvon kuntoa ja tasapainottaa kehon kolesterolintuottoa. Ravinto vaikuttaa oleellisesti suoliston bakteeristoon. Runsaasti kasviksia ja kokojyväviljaa sisältävä ruokavalio pitää hyvät bakteerit tyytyväisinä.

Hyvinvointilupaus

Suolisto on terveyden kehto. Suoliston kunto vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin, ja jos suolisto voi huonosti, sen tuntee olossaan. Annetaan siksi itsellemme hyvinvointilupaus: pidetään suolistosta parempaa huolta. Suoliston hyvinvointi välittyy koko kehoon ja säteilee terveenä hehkuna myös ulospäin.

Probiootit päivittäisenä kumppanina

Bioteekin Probiootti on suosittu maitohappobakteerisarja: laadukas Suomessa suunniteltu sarja suomalaisten käyttöön. Sarjasta löytyvät sopivat tuotteet kaikenikäisille:

- Bioteekin Probiootti Comp on vahva ja monipuolinen probioottivalmiste, joka on kehitetty yhteistyössä Suomen johtavien probioottiasiantuntijoiden kanssa. Comp sisältää neljä tutkittua maitohappobakteerikantaa, glutamiini-aminohappoa ja biotiinia, joka on tärkeää suolen limakalvon hyvinvoinnille. Tuote sopii jokapäiväiseen käyttöön, myös vaativimpiin tilanteisiin.

Bioteekin Probiootti Comp on vahva ja monipuolinen probioottivalmiste, joka on kehitetty yhteistyössä Suomen johtavien probioottiasiantuntijoiden kanssa.

- Bioteekin Probiootti Plus sisältää neljä tutkittua maitohappobakteerikantaa ja näiden kasvun apuaineita. Probiootti Plus on loistava yleistuote jokapäiväiseen käyttöön.

- Bioteekin Probiootti Immuno sopii käyttöön silloin, kun on tarve edistää normaalia puolustusjärjestelmän toimintaa. Se sisältää neljä tutkittua maitohappobakteerikantaa sekä C- ja D- vitamiinia, jotka ylläpitävät vahvaa vastustuskykyä.

- Bioteekin Probiootti Strong on erittäin vahva probioottivalmiste, joka sisältää kahta paljon tutkittua maitohappobakteerikantaa. Tuote sopii etenkin kuuriluontoiseen käyttöön vaikeammissa tilanteissa ja lääkekuurien aikana.

- Bioteekin Probiootti Baby tippa sisältää vauvan suolistolle sopivaa Bifidobacterium Bb-12 bakteeria. Tuotetta voi käyttää jo vastasyntyneille, ja käytetystä bakteerista on tutkimuksia kaiken ikäisillä. Probiootti Baby + D sisältää myös päivittäisen annoksen D-vitamiinia.

- Bioteekin Probiootti Junior on hyvänmakuinen purutabletti, joka sisältää kaksi paljon tutkittua maitohappobakteerikantaa, ja mukana on myös C-vitamiinia. Tuote sopii leikki-ikäisille ja sitä vanhemmille, myös aikuisille.

Maitohappobakteerit on hyvä pitää päivittäisenä kumppanina tai ainakin kuuriluontoisena kaverina esim. antibioottikuurien aikana.

Kirjoittaja: Leea Pelto