Hakusessa luotettava kainalokaveri?

Salt of the Earth -sarjan deodorantit eivät jätä pulaan hikisimmälläkään hetkellä. Ainesosiltaan sangen simppeleiden luonnondeodoranttien teho perustuu suolaan, jota ryydittävät muut luonnon antimista ammennetut tehoaineet.
Salt of the Earth deodorantti

Salt of the Eart -deodorantit on vuosien mittaan palkittu ainakin 27:llä erilaisella palkinnolla

Tärkeää on, että suoladeodorantti ei tuki ihohuokosia vaan antaa ihon hengittää luonnollisesti. Hikirauhaset siis saavat jatkaa luonnollista toimintaansa eikä niiden toimintaa häiritä. Deodorantin teho perustuu antibakteerisuuteen eli hienhajun eliminoimiseen.

Pitkäkestoisen suojan antavat Salt of the Earth -sarjan deodorantit  eivät sisällä alkoholia tai keinotekoisia säilöntäaineita. 

Ruohonjuuressa suoladeodorantteja on löytyy moneen tarpeeseen: perinteisessä kivimuodossa, suihke- ja roll on -muodossa. Suoladödöistä kaikkein klassisin vaihtoehto, perinteinen deodoranttikivi on silkkaa mineraalisuolaa. Deodoranttikiven etuna on sen piktä käyttöikä: päivittäisessä käytössä kivi kestää noin vuoden verran. Kivideodoranttia kostutetaan veteen ja sen jälkeen sivellään puhtaisiin kainaloihin. 

Salt of the Earth -suoladeodorantti Ruohonjuuresta


Deodoranttikivi sopii loistavasti myös pienten ihoärsytyste ja haavojen sekä hyttysenpistojen desinfiointiin. Jotkut käyttävät menestyksekkäästi deodoranttikiveä myös käsien desinfiointiin.

Suolasta valmistetut deodoranttisuihkeet ja -roll-onit ovat monen mielestä dödökiveä helpompia käyttää, ne kuivuvat iholla nopeasti, eivät tahraa ja pito kestää koko päivän. Salt of the Earth –sarjan deodoranttisuihkeet ovat keränneet kosolti kiitosta unelmaisten tuoksujensa ansioista - vaikka toki repertuaarista löytyy myös tuoksuton versio.

Englannissa valmistettava Salt of the Earth –sarja on saanut useita palkintoja luonnonmukaiseen ihonhoitoon keskittyvissä kilpailuissa. Tuoksullisten versioiden tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä ja ovat arjen aromaterapiaa kenties ketterimmillään. Ei ollenkaan ihme, että tuoksullisia suihkedeodorantteja käytetäänkin myös luonnonmukaisina ja kevyinä vaihtoehtoina hajuvesille. Suihke-  ja roll-on deodorantit sisältävät myös ihoa hoitavaa aloe veraa.

Salt of the Earth -suoladeodorantti Ruohonjuuresta

Ruohonjuureen Salt of the Earth –sarjan deodorantit matkaavat suomalaisen Saltlife-pienyrityksen kautta  

Olemme pieni yritys, jonka juttu ovat erilaiset suolatuotteet. Kun yrityksemme vuonna 2008 näki päivänvalon, ei luonnonmukaisista ja mahdollisimman prosessoimattomista suolatuotteista vielä ollut paljoa tarjontaa, Saltlifen perustaja Nico Hakanen kertoo.

Aluksi suolatuotteita tuotiin omiin tarpeisiin. Kantavana ideana oli tuoda Suomeen ruuanlaittoa varten laadukasta luonnonsuolaa, johon ei lisätä mitään eikä siitä oteta mitään pois, ilman lisäaineita ja mahdollisimman luonnollisessa muodossa. 

Vuosia myöhemmin, kun huulet rohtuneina oli maisteltu kahmalokaupalla suolaa, päätettiin valikoimaa laajentaa ei-syötäviin tuotteisiin, joiden pääraaka-aineena on suola. Tällä hyvin suolatulla tiellä Saltlife edelleen tallustaa.

Salt of the Earth -suoladeodorantti Ruohonjuuresta

Salt of the Earth –deodoranttien pääraaka-aine on mineraalisuola

Salt of the Earth –deodoranttiperhe ponnistaa suolaiselta pohjalta. Pääraaka-aineenaan paistattelee potassium alum -niminen mineraali, jota kansankielellä alunaksi eli mineraalisuolaksikin kutsutaan. Tätä maanmainiota alkuainetta on jo satojen vuosien ajan käytetty hillitsemään hienhajua aiheuttavien bakteerien toimintaa iholla.

Suolaa on jo ammoisista ajoista saakka eri kansojen keskuudessa käytetty jos jonkinmoiseen pikkuvaivaan (esim. intialaisen lääketieteen eli Ayurvedan parissa sitä kutsutaan nimillä phitkari tai saurashtri, ja perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sitä kutsutaan nimellä ming fan.)

Salt of the Earth -deodorantit ovat kahmineet kosolti palkintoja maailmalla, esimerkiksi vuonna 2013 deodoranttisarja voitti kaksi arvostettua palkintoa Britanniassa: parhaan deodorantin palkinnot Green Parent Magazine -lehdessä ja Imperfectly Natural Platinum Awards -palkinnon. 

Salt of the Earth -kainalokaverikimara on täysin vegaaninen eikä sitä tietenkään ole testattu eläinkokein. Mainetta niittäneet mahtidödöt eivät myöskään tahraa, joten niiden kanssa elellessä ei tarvitse murehtia valkoisten tai mustien vaatteiden kohtaloa. 

Osta Salt of the Earth -dödöt tästä >>