Dr. Hauschka tuntee rohtokasvien salat

Ihminen ja luonto ovat sidoksissa toisiinsa, kumpikin vaikuttaa kumpaankin. Dr. Hauschka tuotteissakin käytettävät rohtokasvit muistuttavat tästä joka päivä.
Dr. Hauschka tuntee rohtokasvien salat

- Emme tunne pelkästään rohtokasvien vaikutuksia, vaan tiedämme myös, missä ne kasvavat parhaiten luonnossa, ja kasvatamme niistä kauneimpia puutarhoissamme. Luonto on kotimme. Ilman vastuullisuutta, kunnioitusta ja molemminpuolista huolenpitoa emme selviydy. Toista ei ole ilman toista – yhdessä olemme yksinkertaisesti parempia, Dr. Hauschka-tuotteita valmistavan Walan asiantuntijat kertovat.

- Olemme vakuuttuneita siitä, että jokaisella kasvilla on oma tarinansa. Oikeastaan samoin ihmistenkin kanssa: kokemukset määrittävät pitkäti sen, keitä me olemme. Kasvien kohdalla se on juuri näin. Niiden tarina vaikuttaa niiden kuoren, sisuksen, siementen, juurten, kukkien, lehtien, oksien ja lehtiruotien laatuun. Kasviin vaikuttavat sen kasvupaikka, kasvumahdollisuudet, ravinteet, valo, aurinko, ilman ja veden puhtaus sekä sadonkorjuun ajankohta ja tapa. Kaikki tämä muodostaa eron muiden kasvien ja niiden kasvien välille, joita käsittelemme sinulle, Walalta pohjustetaan.

Siksipä Walan puutarhurit ovatkin usein jo aamuvarhain pelloilla valmiina kylvämään tai korjaamaan satoa omin käsin. He ovat työn touhussa kirpeinä aamuina, kun yöpakkanen vielä viipyilee niityillä. He ahertavat myös kesän kuumuudessa, kun mehiläiset parveilevat ja kasvien tuoksu voittaa ihanuudessaan maailman kalleimman hajuvedenkin.

Puutarhurit työskentelevät edelleen samalla maa-alueella, jonka Rudolf Hauschka osti 1950-luvun lopussa. Silloin se oli vielä suoperäinen niitty, mutta nykyisin maa on muhevaa ja helposti työstettävää. 4,5 hehtaarin alueella kasvaa yli 150 erilaista rohtokasvilajia, joita käytetään Walan tuotteiden valmistuksessa. Näkymä on idyllinen kuin Melukylässä: lumpeiden koristama lampi, soliseva puro, mehiläispesiä, kukkaniittyjä ja metsiköitä. Sudenkorentoja, sammakoita ja tulisalamantereita.

- Työskentelemme biodynaamisesti luonnon rytmissä. Emme yritä keinoja kaihtamatta saada mahdollisimman suurta satoa. Ja siitä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – kasvattamamme kasvit ovat elinvoimaisia ja terveitä, Walan puutarhurit julistavat ylpeyttä äänessään.

Erityisen polleita Walalla ollaan Schwarzwaldissa ja Vogeesien vuoristoalueella olevista luonnonvaraisista niityistä, joilla villikasvien kerääjät poimivat jopa 900 metrin korkeudessa muun muassa silmäruohoa ja arnikkia käsin – ja jalan.

- Arnikki on uhanalainen kasvi. Siksi olemme erittäin tarkkoja sen suhteen, miten paljon keräämme kasvia tältä kolmen hehtaarin alueelta, jotta se saa kasvaa ja kehittyä rauhassa. Kun arnikki on siementänyt, niitämme niityt. Pyrimme näin estämään pensaiden ja puiden kasvua alueella ja suojelemaan näiden erityisten rohtokasvien elinympäristöä. Biologinen monimuotoisuus on meille erittäin tärkeää. Jokaisen kasvin myötä keräämme talteen sen tarinan. Koska teemme sen niin hellä- varaisesti ja kunnioittavasti kuin mahdollista, ovat niistä valmistamamme uutteet ensiluokkaisia, Dr. Hauschka-tuotteiden valmistajat kertovat.

Jos tunnet Dr. Hauschka-voidetta iholle levittäessäsi pääseväsi osaksi jotain suurempaa, et ole varmastikaan väärässä. Näissä ihonhoitotuotteissa todella on luonnon villiä voimaa.