Banana blossom villitsee - nyt tehdään vegaanista kalankorviketta banaanin kukinnoista!

Kalamaisen rakenteen omaava banaanin kukinto eli banana blossom on tuloillaan kovaa kyytiä keittiöihin - Briteissä ovat ainesta hehkuttaneet jo monet huippukokitkin.
banana blossom ruohonjuuri
Jackfruit- eli jakkihedelmävillitys (nyhtöpossun korvikkeena) lienee jo menneen talven lumia - mutta nyt täältä tulee banana blossom, joka tarjoaa mojovan makuisen, vegaanisen version kalalle! Banana blossomista väsättyä fish & chips -annosta kuvaillaan jopa elämää mullistavaksi makukokemukseksi, jota se saattaa hyvin toki jollekin ollakin. Aivan erityistä banaanin kukinnoissa on sen pehmeän hiutalemainen (kalamainen) rakenne, jota vegaanisiin murkinoihin on ollut aiemmin haastavaa saada aikaiseksi.

Banaanin kukinto, jota banana blossomiksi tai banaanin sydämeksikin (banana heart) kutsutaan, on purppuranvärinen, kyyneleen muotoinen kukka, joka kasvaa banaanitertun päässä. Perinteisesti banaanin kukintoja on käytetty kaakkois-aasialaisessa ja intialaisessa keittiössä - ei kylläkään lihan- tai kalankorvikkeena. Banaanin kukintoa voidaan syödä myös raakana, mutta sen paksu, hiutaleinen rakenne tekee siitä ihanteellisen korvikkeen kaloille.

Latva-artisokalta näyttävä banaanin kukinto on maultaan mieto mutta se imee itseensä mausteita mitä mainioimmin. Banana blossomilla voi herkutella esimerkiksi japanilaiseen tapaan käärimällä sen nori-merilevään. Kukinnot sopivat erinomaisesti taikinaturskafileeksi fish & chipsin tapaan. 

Erityisen innoissaan moni on siksi, että banaanin kukinnosta saa valmistettua huippuhyvän vegaanisen fish & chips -annoksen! Ketogeenistä ruokavaliota noudettaville ilouutisena kerrottakoon, että banana blossom sopii mainiosti ketodieettiin - vaikka itse valmiiksi kehittynyt banaani onkin täynnä hiilareita.

Biona Banana Blossom banaanin kukintoja Ruohonjuuri

Vegaaninen fish & chips


Paneroi banaanin kukinnot jauhoseoksessa, dippaa taikinassa ja uppopaista öljyssä kullankeltaiseksi. Tarjoa tartar-henkisen kastikkeen kanssa hyvillä mielin!

Ainekset:

    • banaaninkukintoja

    • jauhoseosta, jossa: korppujauhoja, suolaa, nori-merilevähiutaleita ja tilliä
    • taikinaa, johon: jauhoja, suolaa, kurkumaa,vettä, sitruunamehua  (taikina saa olla löysähköä, jotta se tarttuu mahdollisimman helposti).
    • öljyä uppopaistamiseen 

Vaihe 1: huuhtele ja kuivaa banaanin kukinnot. Valmista jauhoseos (eli sekoita korppujauhoja suolaa, nori-merilevähiutaleita ja kuivattua tilliä). 

Vaihe 2: Pyörittele banaanin kukinnot korppujauho-tilli-merileväseoksessa.  

Vaihe 3: Kastele jauhoissa pyöritellyt banaanin kukinnot taikinaan.

Vaihe 4: Uppopaista öljyssä kullankeltaiseksi. 

Vaihe 5: Nosta talouspaperin päälle, jotta liika öljy valuu pois.

Herkuttele hyvillä mielin!

 

Biona-sarjan Banana Blossomin ostat omaksesi verkkokaupastamme >>