Autiosaaren tuotteet

Tämä juttu kertoo ruohonjuurelaisten lempituotteista - siis niistä kaikkein tärkeimmistä ja rakkaimmista, joita ilman elämä tuntuu hankalalta.
Autiosaaren tuotteet

Jos yhden tuotteen saisit valita, niin minkä ottaisit mukaan autiolle saarelle? No siinäpä vasta pulma, johon katras Ruohonjuuren työntekijöitä innolla vastasi.

Foodin: Spirulina

“Uskon, että säilyisin autiollakin saarella spirulinan avulla hyvinvoivana ja jaksaisin rakentaa saarelle suojan ja etsiä muutakin ruokaa. Ottaisin spirulinaa mukaani myös avaruuskapseliin, kuten muutkin astronautit tekevät. Spirulina on todellista ihmeruokaa: tilavuuden ja ravinteikkuuden suhde on ainutlaatuinen!”

- Riikka

Foodin: Viherjauhe

“Tässä on suurinpiirtein koko maailma yhdessä purkissa. Äärimmäisen kattava sisältö, kohtuullisen neutraali maku ja riittoisa purnukka. Käytössä päivittäin!”

- Sampo

Whamisa: Water Cream

“Tuote on täydellinen omalle pintakuivalle, mutta rasvoittuvalle iholleni. Water Cream on tehokosteuttava kasvovoide, joka kuitenkin imeytyy hetkessä ja jättää ihon silkkisen pehmeäksi. Tuote on myös saanut ylistystä mieheltäni, joka ei aikaisemmin ole suostunut käyttämään mitään kasvorasvoja, koska hänestä ne ovat jättäneet kasvoille tahmaisen tunteen. Tämä tuote onkin siitä huippu että ei jätä ihoa lainkaan tahmeaksi, vaan todellakin tuo sen kosteutuksen ihoon ja jättää ihon ihanan tasaiseksi. Ilman tätä tuotetta en pärjää - edes autiolla saarella!

- Maria

Kookosöljy

“Kookosöljy on monikäyttöinen tuote: voin käyttää sitä hygieniatuotteena esimerkiksi hampaiden pesussa, deodoranttina, hiusten hoidossa ja ihon kosteuttajana. Se sopii myös haavojen hoitoon ja miedoksi aurinkosuojaksi. Kookosöljyä kannattaa tietysti myös syödä - se auttaa pysymään kylläisenä ja sillä on myös terveysvaikutuksua.”

- Fatima

 

Cafetoria: Espresso-papukahvi

“Kahvi on elämäni ilo aamuvarhaisesta iltamyöhään -  ja monta kuppia siinä välissä. Hyvä kahvi tekee hyvää myös siellä missä se kasvaa. Cafetorian tuottajiin sitoutunut yhteistyö on jo muuttanut monen perheen elämää ja monipuolistanut myös ympäristöä laajoilla alueilla. Lämmöllä lähetän kiitokseni niin omistautuneelle Cafetorian yrittäjäpariskunnalle kuin heidän tuottajilleen siemaillessani herkullisen paahteista ja aromikasta kahvia. Vaikka olisin yksin saarella, mutta minulla olisi kahvia - toive paremmasta pysyisi mielessäni!”

- Marika

Puhdistamo: MSM+C

“Sekä kotoisissa että eteläisissä saariolosuhteissa MSM pitää kehon kunnossa! Lämpöisellä saarella sekoittaisin jauheen kookosveteen ja nauttisin auringon alla. Kotisuomessa MSM toimii oivallisesti veteen sekoitettuna. MSM:ää juomalla myös mieli pysyy kirkkaana!”

- Essi

Terranova: Life Drink -juoma-aines

“Jos oikeasti tupsahtaisin autiolle saarelle, olisi Life Drink henkeni pelastus ainakin aluksi selvittäessäni miten saarella pärjätä. Siitä saan proteiinia jaksamiseen, hyviä rasvoja, ravitsevia kuivattuja marjoja ja viherjauheita sekä maitohappobakteereita ja entsyymejä, jotka auttaa pärjäämään saaren epämääräisenkin syötävän kanssa."

- Eijaliisa

 

Hyvän olon maailma: Kielenpuhdistin

“Tätä ilman ei halua enää elää, kun on kerran sen käyttöönsä ottanut. Näin olen myös kuullut ihmisiltä, joille olen kielenpuhdistimen lahjaksi antanut. Suuterveys kiittää ja selvän eron huomaa suuhygieniassaan, kun puhdistaa kielen kunnolla. Itse puhdistan kielen ennen hampaiden pesua ja sitten vasta pesen hampaat.”

- Miska

Foodin: Sleeping Beauty -kollageenivalmiste

“Autiolla saarella kauneudestaankin huolehtiminen on tärkeää. Olen hurahtanut kollageenivalmisteisiin täysin ja otan Sleeping Beauty -kollageenia joka ilta. Kollageeni auttaa ihoa pysymään hyvänä ja avitteleepas se myös hiusten kauneutta. Autiolla saarella saattaa olla myös hiukan pelottavaa, joten hyväksi on, että Sleeping Beauty tekee myös mielen tyynemmäksi.”

- Salla

The Good Guys: Kombucha-scoby

“Oletettavasti autiolla saarella kasvaa jotain teentyyppistä kasvia, löytyy kookoksen kukkia sokerin lähteeksi ja lähdevettä nesteeksi. Kun kombucha-scoby on mukanani, voi näillä eväillä tehdä kombuchaa rajattomasti, eikä siis eloisa ravinto lopu ikinä kesken.”

- Mikko

Harmonia: KSM66-ashwagandha

“KSM66:n ansiosta nukun yöt taas rauhallisesti enkä heräile aamuyöstä murehtimaan. Turhat asiat eivät stressaa ja huolet asettuvat sopivan kokoisiin mittasuhteisiin.”

- Tiina

Murtolan Hamppufarmi: Kokonaiset hampusiemenet

“Maistuvat pähkinäisen hyvältä. Hampunsiemeniä voi napostella sellaisenaan tai sekoittaa vaikkapa puuroon tai salaattiin. Idätyskin onnistuu.  Hampunsiemenet ovat erittäin ravintorikkaita ja juuri siksi oiva matkakumppani autiolle saarelle. Siemen sisältää oikeissa suhteissa proteiinia (sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja), kuituja, hyvää rasvaa ja vain vähän hiilihydraatteja. Hampunsiemenissä on myös lehtivihreää, E-vitamiinia ja sen omega 3- ja omega 6 -rasvahapot ovat ihmiselle täydellisessä suhteessa (1:3). “

- Inga

Frantsila: Eteerinen laventeliöljy

“Sopiva ensitroppi mielenrauhaan ja pääsylippu höyhensaarille. Käytän myös laimennettuna ihottumaan ja haavoihin. Ilman laventelia en lähde minnekään.”

- Maria

Puhdistamo: Elektrolyyttijauhe

“Kun lisää elektrolyyttijauhetta veteen, jaksaa huomattavasti paremmin - niin työpäivän kuin raskaamman urheilusuorituksenkin! Myös veteen saa kivasti makua ja näin ollen sitä tulee juotuakin enemmän.”

- Emmi

Chia-siemenet

“Chia-siemenistä valmistetusta chia frescasta* saa freesin sekä voimallisen energiaryöpyn päivään. Sen myötä voi autiolla saarella keskittyä chillaukseen tai panostaa pelastautumiseen. Chia frescan voisi valmistaa tuoreeseen kookosveteen sekä kirpsakoiden limejen mehuun.”

- Tuomo

Luonkos: Vitality-metsäkakkunen

“Luonkosin Vitality  -ihonhoitokakku on ihana, ihoa hellivä suomalainen tuote, joka tuo metsän iholle silloinkin, kun sinne ei pääse. Ihonhoitokakku sisältää Reconnecting NatureTM -mikrobiuutetta, joka on Suomessa kehitetty ja valmistettu. On tutkittu, että metsäkakkusen sisältämät, hyödylliset mikrobit kohentavat suoliston mikrobistoa. Tästä tuotteesta sietää olla ylpeä, ajautuisipa sitä sitten saarelle minne päin maailmaa tahansa.”

- Jonna

Foodin: Intense-raakasuklaa

“Miten ikinä autiosaarella sitten kävikään, niin vietinpähän ainakin päiväni hyvällä fiiliksellä! Tästä suklaasta tulee niin onnellinen ja euforinen olo, että kaikki autiosaaren haasteet jäävät kyllä kakkoseksi.”

- Jasmini

RimitaDeo: Deodorantti

“Paras deodorantti, mitä kuunaan olen kokeillut! Rimita-deodorantti pitää taatusti hienhajun poissa. Parasta tuotteessa on ihanan raikas tuoksu, kainalot pysyvät koko päivän freesinä tällä tuotteella. Mikä parasta, tämä tuote ei sisällä alumiinia, etanolipohjaista alkoholia tai ruokasoodaa.”

- Maria