Atooppisen ihon hoito

Viileämmät ilmat ovat saapuneet keskuuteemme. Moni tuntee vuodenajan muutoksen erityisesti ihossaan. Allergia- ja astmaliiton mukaan väestöstämme jopa 25-30%:lla on atooppisen ihon oireita jossain vaiheessa elämää. Kuivuus, hilseily ja punoitus ovat yleisimpiä atopian tuntomerkkejä.
Ekokosmetologimme tehokkaat vinkit atooppisen ihon hoitoon
Atooppinen ihoni oireilee etenkin syksyllä ja talvella. Miten atooppista ihoa kannattaisi hoitaa?

 - Talven tulon lisäksi ihon kuntoon alentavasti vaikuttaa stressi, ja jopa keinokuituiset vaatteet voivat aiheuttaa ärsytystä. Ihon alentunut vastustuskyky ja rikkoutuminen vaativat ahkerampaa hoitamista ja pulmien ennaltaehkäisy onkin kaiken A ja O. Aloita siis talveen varustautuminen ajoissa ihonhoidollisin toimenpitein, Ruohonjuuren ekokosmetologi Satu pohjustaa.

Ekokosmetologimme vinkit atooppisen ihon hoitoon:

Puhdista hellävaraisesti

- Atooppisessa ihottumassa ihon luonnollinen suoja on heikentynyt ja emme halua heikentää sitä entisestään pesemällä voimakkailla aineilla. Valitse talvituotteeksi vartalolle suihkuvoide tai erinomaisesti myös aikuiselle sopiva baby oil. Käytä suihkussa haaleaa vettä. Hyvä valinta on esimerkiksi Weledan Manteli-suihkuvoide

- Kasvoille suosittelen puhdistukseen öljyä. Esimerkiksi Luonkos -sarjan öljypuhdistuskakku on oiva zero waste -tuote, jolla iholta lähtee niin lika kuin meikkikin. Käytä öljyn poistamiseen iholta kostutettua musliiniliinaa tai kestovanulappuja. Iho jää pehmeäksi ja ravituksi välittömästi.  

Kosteuta kerroksittain

- Kuiva iho kaipaa rasvan lisäksi runsaasti kosteutta. Suomessa talven tullen ilman kosteuspitoisuus laskee lähes olemattomaksi, joten on tärkeää panostaa myös siihen. Valitse iholle ensimmäiseksi tuotteeksi kosteuttava kasvovesi. Älä säästele sen käytössä ja taputtele se iholle käsin vanulapun sijaan. Herkällekin iholle loistavasti sopiva kasvovesi löytyy esimerkiksi Laponie of Scandinavia-sarjasta.

- Levitä kasvoveden perään heti hoitovoide. Kun iho on hieman kostea kasvovedestä, voide imeytyy paremmin. Muista tämä myös vartalolla. Voit suihkutella vartalon iholle kamomillan- tai ruusunkukkavettä ennen voiteen levitystä. Kosteuttavat suihkeet päivän mittaan helpottavat kiristävää tunnetta ja toimivat myös meikin päällä. Esimerkiksi Alteya Organics -sarjassa on loistavan hinta-laatusuhteen omaavia kamomilla- ja ruusuvesiä.  Atooppista ihoa rauhoittava ja tehokkaasti kosteuttava voide kasvoille löytyy puolestaan Laponie of Scandinavia -sarjasta. Luonnonkosmetiikan perusvoide Frantsilalta soveltuu koko vartalolle ja koko perheen ihoilla käytettäväksi. 

Suojaa ihoa ja kiinnitä kosteus

- Ihonhoitoöljyt korvaavat atooppiselta iholta puuttuvia rasvalipidejä. Levitä pieni määrä öljyä aamuin illoin viimeisenä tuotteena iholle. Muista laadukkaat öljyt myös sisäisesti. Erinomaisia suomalaisia öljyjä käytettäväksi niin sisäisesti kuin ulkoisesti ovat pellavansiemen- ja hamppuöljy.

Laponie of Scandinavian kasvoöljy on ravitseva ja hyvin imeytyvä laatuöljy, joka on suunniteltu suomalaisen ihon tarpeisiin.

Shea- eli karitevoi on joka kodin perustuote, joka suojaa myös kylmältä ilmalta. Nilotica-lajikkeen sheavoi on karitevoiteiden aatelia ja sen helposti levittyvä koostumus tekee siitä ihanteellisesti toimivan koko vartalolle. Nilotica-lajikkeen sheavoita Ruohonjuuresta löytyy Balm You- ja Pure Is Beauty -sarjoista.

Hoida ihoa myös sisäisesti

- Säännölliset ja hellävaraiset ihonhoitorutiinit ovat tärkeitä ihon hyvinvoinnille. Anna itsellesi päivittäinen hetki hengähtää, kun hoidat ihoasi. Levitä tuotteet pehmein liikkein ja nautiskele ihonhoitorituaaleista. Sisäisesti stressin hoitamiseen hyviä niksejä on mm. hermostoa rauhoittava Yin-jooga ja hengitysharjoitukset.

Lisäravinteena suosittelen KSM66 Ashwagandha -valmistetta ja B-Complex-vitamiinikapseleita. Tarkista lisäksi myös hyvien rasvojen saantisi ja muista tukea suolistosi hyvinvointia.

Kolmen minuutin kaunistava hengitysharjoitus iholle ja mielelle:


Harjoituksen voi tehdä illalla ennen nukkumaanmenoa, työpäivän aikana tai milloin vain kaipaat pientä pysähdystä. Istu mukavasti tai mene makuulle. 

Sulje silmäsi. Hengitä nenän kautta viiden sekunnin ajan sisään, pidätä hengitystä viisi sekuntia rennosti jännittämättä kehoa ja puhalla ulos viiden sekunnin ajan. Toista tätä noin kolmen minuutin ajan. Anna käsiesi levätä sylissäsi ja vatsan rentoutua. Uloshengityksen voi puhaltaa suun kautta ulos. Kun rentoutat leukojasi ja päästät hengityksen ulos huokaamalla, voi rentouttavan vaikutuksen tuntea välittömästi.

Asiakkaamme suosittelee: “Kun ihoni menee oikein herkäksi talvella, hankin Weleda-sarjan ihanan Baby Derma -voiteen joka ei varmasti ärsytä ihoa. Koko perheen ihon pelastus!”