Aidosti hyvä arki

Hyvään keskittyminen lisää tyytyväisyyttä elämässä - ja helmihetkiä ovat  täynnä myös arkiset päivät. Kun hyviä asioita tietoisesti huomioi, niitä alkavat olla päivät melkeinpä pullollaan. Lue tästä jutusta henkilökuntamme vinkit aidosti hyvään arkeen.
Aidosti hyvä arki

“Aidosti hyvä arkeni koostuu huumorista, lähimmäisistä ja hyvästä olosta. Ja siitä, että vatsa on täynnä.

Punaiset linssit kuuluvat hyvään arkeeni. Punaisista linsseistä ja tuoreista kotimaisista tomaateista tehty rakkauspata on paras ruoka lähimmäisten kanssa yhdessä nautittavaksi.”

- Hanna, Ruohonjuuren toimisto

“Aidosti hyvässä arjessa "kehon hyvinvoinnin kolmio" voi hyvin -  eli uni, liikunta ja ravinto ovat tasapainossa. Aidosti hyvässä arjessa myös "mielen hyvinvoinnin kolmio" on kunnossa eli perhe/ystävät, oma aika ja työ ovat harmoniassa.

Puhdistamon Premium Viherjauhe tuo puhtia päivään ja se onkin oivallinen osanen aidosti hyvää arkeani. Kun laitan yhden ruokalusikallisen viherjauhetta joka-aamuisen smoothieni sekaan, alkaa uusi päivä mainiosti! Rakastan arjessani myös piikkimattoa; mielessä pyörivät ajatukset rauhoittuvat, kun piikikkäällä matolla makoilee silmät kiinni rauhallisesti hengitellen. Olo on sen jälkeen rentoutunut ja hyvät yöunetkin taatut.”

- Hanna, Ruohonjuuren verkkokauppa

“Aidosti hyvä arkeni koostuu hyvästä unesta, säänkestävistä vaatteista, työn ja vapaa-ajan tasapainosta, maukkaasta kahvista - siitä, että keksejä on aina kaapissa.

Aidosti hyvää arkeani säväyttää Bionan mustikkakeksi, joka sopivalla tavalla muistuttaa entisaikain lusikkaleipää - mutta nykypäivän koossa, jolloin yksi riittää. :) Mustikkakeksissa makuhermoja hivelee ihana mustikkahillotäyte ja luomuisen täyteläinen ja maukas keksiosa. Tässäpä siis täydellinen koti- ja vierasvara, jota pitää aina olla kaapissa!”

- Riikka, Ruohonjuuren toimisto

“Aidosti hyvä arki koostuu itsensä hyväksymisestä sekä rehellisyydestä ja armollisuudesta itselle. Aidosti hyvä arki antaa ainekset mielekkääseen elämään ja omien unelmien tavoitteluun.

Aidosti hyviih arkiaamuihini kuuluu esimerkiksi Foodinin Viherjauheseosta, jonka avulla elämäänsä saa helposti ja nopeasti lisättyä rutkasti virkeyttä ja vitamiineja.”

- Annina, Ruohonjuuren toimisto

“Aidosti hyvä arkeni koostuu hyvistä rutiineista, jotka ovat kaiken a ja o. Rutiinit luovat turvaa ja ne auttavat palautumaan. Rutiinit rentouttavat ja itselleni varsinkin iltarutiini on se hyvin tärkeä ja meditatiivinen hetki, jolla palautuu hyvin päivästä.

Hyvään arkeeni kuuluu esimerkiksi ihana kupillinen teetä aamulla tai illalla. Myös eteeriset öljyt diffuusorissa haihdutettuina luovat arjenkin keskelle hyvää tunnelmaa ja käytetystä öljystä riippuen joko virkistävät tai rauhoittavat.”

- Salla, Raision Ruohonjuuri

“Aidosti hyvässä arjessani oleellista on se, että olen oppinut hyväksymään ja tunnistamaan sen, että kehoni rytmit muuttuvat samoin kuin vuodenajatkin. Aina ei voi siis mennä samalla kaavalla vaan resursseja ja voimavaroja tulee huomioida -  nykyään toiminkin nöyremmin niiden mukaan. Välillä aidosti hyvää arkeani on hikijumppa, toisinaan kuppi teetä ja kutimet. En siis koita mahtua aina samaan muottiin vaan tunnustelen, mitä tarvitsen milloinkin. 

Hyvä arki on minulle perustarpeista huolehtimista, iloa ja elämästä nauttimista. Arki on siis elämää - ihan niinkuin viikonloput ja juhlapyhätkin. Minulle tärkeää on hyvä uni, joka toimii pohjana aivan kaikelle - mielialalle, terveelliselle syömiselle, jaksamiselle ja kirkkaalle mielelle. Minulle syksy on kenties jopa rakkain vuodenaika. Rakastan sitä, että se tuo usein tullessaan tutut, hyvää oloa tukevat rutiinit ja harrastukset ja rytmin kesän boheemimman ajan jälkeen. Syksyn pimeät illat ja sateet opettavat asenteen ja itsestä huolehtimisen voiman - kaamosmasennus ei niin herkästi iske, kun oppii tasapainottamaan vuodenaikaa itselle merkityksellisillä ja hellivillä jutuilla, joista saa iloa ja intoa pimeimpäänkin päivään. Suolalamput, kynttilät, ihanat teet, kylvyt, naamiot...ja mitä kaikkea kivaa uutta sitä voisi alkaakaan harrastaa! Syksy on uuden oppimisen ja myös innostumisen aikaa!

Arjessa tuen itseäni muutamalla must-lisäravinteella kuten D-vitamiinilla ja Ilta-magnesiumilla. Hemmottelen itseäni myös arkisin esimerkiksi Patyka-sarjan kosteuttavalla naamiolla ja Foodinin raakasuklailla. Treenikauteeni puhtia tuovat Puhdistamon Ruusujuuriuute, Foodin spirulinatabletit ja Pharma Nordin Ubikinoni. Kovemmassa treenissä tukenani toimivat etenkin Puhdistamon elektrolyyttijauheet.

- Jonna, Ruohonjuuren verkkokauppa

“Minulle hyvä arki koostuu tasapainosta, jota joudun toisinaan hieman haeskelemaan, kun vasta opettelen stressittömän elämän alkeita! Mieluisa arkipäivä alkaa kiireettömällä aamupalalla hyvin nukutun yön jälkeen. Aamupalalta siirryn mielekkäiden töiden pariin, joita saan tehdä yhteistyössä kivojen tyyppien kanssa. Työpäivän hujahdettua loppuun parasta on, jos energiaa riittää vielä kävelylle tai jumppaan, joka voi olla rajumpaa tai rauhallisempaa päivän fiiliksestä riippuen. Illan suihkuhetki on samalla rauhoittumisen ja itsensä hemmottelun hetki. Iltapalan jälkeen jää vielä hetki kahdenkeskistä aikaa, ennen kuin uni voittaa ja pääsee seikkailemaan milloin mihinkin mielen tuottamiin unimaailmoihin.

Aidosti hyvään arkeeni kuuluu illan suihkuhetken jälkeen Aqua Oleum -sarjan Viinirypäleensimeenöljy. Vaikka ostinkin sen luonnonkiharia hiuksiani varten, käytän viinirypäleensiemenöljyä myös kasvoille. Hemmottelevassa öljyssä on ihanan kevyt koostumus, joka sitoo hiusten kosteuden napakoittaen kiharat juuri täydellisesti ilman, että hiuksista tulee rasvaisen näköiset. Kasvoille käytän viinirypäleensiemenöljyä iltaisin ja mielestäni iho näyttää aamulla levänneemmältä ja elävämmältä. Laitan joskus tuota öljyä myös meikkivoiteen alle, jolloin voide tuntuu levittyvän tasaisemmin ja iho näyttää jotenkin hehkeämmältä. Viinirypäleensiemenöljy on varsin edullinen ja hyvin riittoisa, joten sanoisin, että aivan arjen luksustuote, jota voin suositella kiharatukkaisten lisäksi kaikille muillekin kasvovoiteen kaveriksi.

Hyvään arkeeni kuuluu myös jännittävän makoisa Pukka Kolmen lakritsan tee, johon rakastuin heti ensimaistelulla! Hari Tea -sarjan Emotional Clarity detox -yrttitee on toinen hyvän arjen teesuosikkini. Kyseessä on hyvänmakuinen ja -tuoksuinen tee, joka katkaisee ihanasti kiireen tunnun. Ja kukapa ei haluaisi emotionaalista selkeyttä päiväänsä - eikä valtavasti haittaa myöskään aineenvaihdunnan vauhdittaminenkaan! Suosittelen molempia kaikille teestä tykkääville ja uusia makuja kaipaaville. Vuolaasti kehuttu KSM66-ashwagandha auttaa myös taistelemaan stressiä vastaan. Se todella rentouttaa – jopa siinä määrin, että katson parhaimmaksi ottaa nimenomaan illalla, kun alan valmistautumaan unten maille.”

- Tuuli, Ruohonjuuren toimisto

“Aidosti hyvä arki koostuu siitä, että elämässä on sopivasti sutinaa ja huisisti harmoniaa!

Hyvään arkeeni kuuluu Puhdistamon viherjauhe + maitohappobakteeri. Tämä mahtituote huolehtii siitä, että kiireessäkin saan kaiken tarvittavan vihreän kertarykäyksellä eikä puhti lopu kesken.”

- Sanna, Ainoan Ruohonjuuri

“Aidosti hyvä arki koostuu tasapainosta. Välillä arjessa on enemmän haasteita ja kiireitä -  toisinaan taas arki on kevyempää ja väljempää. Taito palautua ja tasapainotella eri olosuhteiden välillä on mielestäni se juttu!

Arkeni luottotuote on Clearspringin Sencha vihreä tee, joka maistuu hienolle ja virkistää sopivasti. Tämä tee sopii jokaiseen hetkeen. Toinen arkeni sulostuttaja on Pesosen mehiläistarhojen hunaja, jota olen käyttänyt  aamupuuroon ja inkivääriteehen jo yli viidentoista vuoden ajan! Kolmas, uudempi tuttavuus on Lily Lolon Big Lash ripsiväri, jolla saan aikaan näyttävät ripset. Tämä maskara pysyy hyvin arjen menoissa mukana ja silti myös peseytyy helposti illalla pois!”

- Elina, Tampereen Ruohonjuuri

“Aidosti hyvässä arjessa keho ja mieli voi hyvin. On aikaa nukkua ja liikkua tarpeeksi sekä syödä laadukasta ja maistuvaa ruokaa, jossa on ravinteet kohdallaan.

Aika moni Ruohonjuuren tuote sopii oivallisesti hyvään arkeen - mutta yksi on ylitse muiden: KSM66-ashwagandha. Se auttaa tasaamaan tunnelmaa stressaavien hetkien aikana ja takaa rauhalliset yöunet.”

- Tiina, Ruohonjuuren toimisto

“Hyvä arki koostuu pienistä asioista, kuten hetkistä ystävieni ja ulkoilusta koirieni kanssa. Luksushetken tuo hyvä kuppi tummapaahtoista kahvia kaikessa rauhassa nauttien. Huoltoasemien sumpit ja muut seisseet myrkyt jää minulta juomatta, sillä arvostan itseäni niin paljon, että koen ansaitsevani vain parasta. Kun laadukkaan ja herkullisen kahvin juo kauniista posliinisesta kahvikupista, on nautinto huipussaan.

Aidosti hyvään arkeeni kuuluu siis tummapaahtoista Gran Palomar -kahvia. Ihanan makuinen luomukahvi tekee arjesta luksusta!“

- Eijaliisa, Ruohonjuuren toimisto

“Aidosti hyvä arki koostuu rutiinista, lepsuilusta, telkkarista, treenistä, viherjauheista, herkuista - kaiken harmonisesta tasapainosta!

Infinitan piikkimatto on oivallinen osanen aidosti hyvää arkeani. Piikkimaton avulla saa helpotettua fyysistä oloa ja rentoutettua mieltä. Piikkimatolla makoilu ja pari kauniisti palavaa kynttilää; ne saavat mielen tyyneksi ja auttavat jaksamaan arjen temmellyksessä!”

- Tiia, Jumbon Ruohonjuuri