Ruohonjuuren hallitus ja Future board

Hallitus

Tuulikki Markkula, hallituksen puheenjohtaja

Tuulikki Markkula on yrittäjä ja Keskossa pitkän uran tehnyt kaupan ammattilainen, jonka työhistoriaan kuuluvat erilaiset markkinoinnin, viestinnän ja yhteiskuntavastuun tehtävät. Hän on toiminut mm. Rautakeskon asiakkuusjohtajana, K-Plus Oy:n toimitusjohtajana. Tällä hetkellä Markkula on konsultti ja tietokirjailija fokuksena asiakaslähtöinen liiketoiminta ja tiedolla johtaminen: kirjoittanut mm. kirjan ”Analytiikkamatka datasta tietoon ja tiedolla johtamiseen”.

Tuulikki Markkula on valittu Ruohonjuuren hallitukseen vuonna 2016 ja vuodesta 2017 hän on toiminut hallituksen puheenjohtajana.

Aleksi Neuvonen, hallituksen varapuheenjohtaja

Aleksi Neuvonen on ajatushautomo Demos Helsingin perustaja. Hän toimii nykyisin Demos Helsingin liikkeenjohdon konsultointia harjoittavan Demos Effectin hallituksen puheenjohtajana. Aleksin osaamista ovat elämäntapamuutos, kaupunkikehitys ja tulevaisuudentutkimuksen menetelmät. Aleksi on työskennellyt kymmenien yritysten, kuntien, kansalaisjärjestöjen ja yliopistojen strategiaprosesseissa.

Aleksi Neuvonen on valittu Ruohonjuuren hallitukseen vuonna 1999. Hän on toiminut 2002 alkaen hallituksen varapuheenjohtajana.

Nicolas Fogelholm

Nicolas Fogelholmilla on 20 vuoden kokemus markkinoinnista, verkkokaupasta ja kasvuyrityksistä. Nicolas toimii hallitusammattilaisena useissa kasvuyrityksissä ja kansainvälistyvissä verkkokaupoissa. 

Nicolas on myös ollut perustamassa Tulos Helsinkiä, Suomen johtavaa digitaalisen markkinoinnin toimistoa.

Nicolas Fogelholm on toiminut Ruohonjuuren hallituksessa keväästä 2018 alkaen.

Nora Malin

Nora Malin toimii Reiman kehitysjohtajana vastaten yhtiön strategisista kasvuhankkeista. Hän on yhtiön johtoryhmän jäsenen ja hänen vastuullaan on myös Reiman vastuullisuus- ja henkilöstöasioiden johtaminen.

Noralla on 15 vuoden kokemus vähittäiskaupasta ja kuluttajalähtöisestä brändiliiketoiminnasta. Ennen Reimaa Nora toimi Stockmannin kehitysjohtajana ja sitä ennen viestinnästä ja yhteiskuntavastuusta vastaavana johtajana. Hän on työskennellyt aiemmin myös Fiskarsin ja Iittalan palveluksessa. 

Nora Malin on toiminut Ruohonjuuren hallituksessa vuodesta 2020 alkaen.

Ari Matikka

Ari Matikka on toiminut vuodesta 1975 yritysjohdon konsultointiin liittyvissä tehtävissä pääosin erikoistavarakaupan ketjuissa. Ruohonjuureen hän tutustui vuonna 2006 saapuessaan vetämään TE-keskuksen suosittelemana konsulttina yrityksen kehittämisohjelmaa. Vuodesta 2008 vuoteen 2017 Ari toimi Ruohonjuuren hallituksen puheenjohtajana ja siitä eteenpäin hallituksen jäsenenä. Ruohonjuuressa hänen mielenkiintonsa kohdistuu erityisesti strategiaan, talouteen ja kannattavan kasvun ylläpitoon.

Ari on väitellyt Helsingin kauppakorkeakoulussa kauppatieteiden tohtoriksi erikoistumisalaan yrittäjyys ja pk-yritysten johtaminen. Hänen vapaa-aikaansa kuuluvat orkideaharrastuksen kansainvälinen suhdetoiminta, musiikki ja meditaatio.

Laura Räsänen

Laura Räsänen on pohjakoulutukseltani biologi, ja nykyään ympäristöalan sekatyöläinen. Hän on ollut mm Järvenpään kaupungin ympäristönsuojelusihteerin sijaisena (1998 - 2001) ja vetänyt kaupungin kestävän kehityksen hanketta Järkevää (2002 - 2006) ja vetänyt Suomen Luonnonsuojeluliitolle Ilmasto lautasella-hankkeen lehtineen, jossa ensimmäistä kertaa nostettiin ruuan vaikutus ilmastonmuutokseen yleiseen tietoisuuteen.

Ympäristö- ja kuluttajapoliittisen yhdistyksen puheenjohtaja Laura on ollut vuodesta 2014. Hän on myös Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin sen Kirkkonummen yhdistyksen puheenjohtaja. Kaiken Ruohonjuuren kasvun ja muutoksen keskellä Laura kokee hallituksessa roolikseen edistää kaikinpuolista vastuullisuutta ja siitä tiedottamista.

Laura Räsänen on toiminut Ruohonjuuren hallituksessa vuodesta 2013. Tätä ennen hän on ollut hallituksen jäsen vuosina 1993 ja 1995.

Reima Rönnholm

Reima Rönnholm on yksi palvelumuotoilutoimisto Palmun perustajista. Vuodesta 2017 Palmu on ollut osa tekoäly- ja data science -ratkaisuihin erikoistunutta Solitaa. Reima on työskennellyt 15 vuotta eri toimialoilla asiakaskokemuksen kehittämisen parissa, viimeisinä vuosina pääasiassa Suomen ulkopuolella.

Ruohonjuuren hallituksessa Reiman erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat olleet kansainvälistyminen, asiakaspalvelun kehittäminen sekä ostokäyttäytymisen muutokseen liittyvät tulevaisuuden palveluinnovaatiot ja uudet liiketoimintamallit.

Reima Rönnholm on toiminut Ruohonjuuren hallituksessa vuodesta 2013.

 

Future board

Future board on Ruohonjuuren toimintaa eteenpäin luotsaava avarakatseinen tiimi, joka koostuu useilta eri aloilta tulevista asiantuntijoista ja visionääreistä. Tiimin tehtävä on ajatella ja ideoida, luoda ja kyseenalaistaa Ruohonjuuren toimintaa kaikilla tasoilla. Future board tuo yrityksen kehittämisprosessiin mukaan repullisen raikasta, rikasta innovaation voimaa ja sellaisia lähestymiskulmia, joiden taakse ei ole vielä kurkittu. 

Future board avustaa ruohonjuurelaisia tarkastelemaan organisaation toimintaa oman “kuplan” ulkopuolelta. Sen antamat ehdotukset ja näkemykset ovat osana Ruohonjuuren strategiaprosessia,  pitäen yrityksen katseen kohti tulevaisuutta; seuraamassa aktiivisesti tässä hetkessä aistittavia tulevaisuuden trendejä ja ilmiöitä.

Ruohonjuuren Future board on aloittanut toimintansa v. 2020.

 

Future board Ruohonjuuren toimistolla 3.6.2021