Kombucha-sieni, eli scoby, eli Volgansieni

Kombucha-sieni, eli scoby, eli Volgansieni
29,95 €

Saatavuus: Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

gluteeniton laktoositon lisäaineeton maakunta vegaaninen
Kombuchan ydin, sielu ja henki - samassa pussissa!

Yksityiskohdat

Kombucha-sieni, eli scoby, eli Volgansieni, eli kombuchan viljelmä, eli kombucha-kulttuuri - Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Tässä samassa pussissa se on! Nimittäin siellä se lepää - kombuchan ydin, sielu ja henki.
Kun ruokit sitä sokerilla, se herää ja alkaa tuottaa maailmaan mitä mahtavimimpia entsyymejä ja probiotteja.

Tämä on sama scoby, joka löytyy  jo tutuksi tulleesta, kaikki kombuhan valmistamiseen tarvittavat asiat sisältävästä Kombucha kitistä, mutta nyt ei tarvitse ostaa kaikkea, voit käyttää haluamaasi teetä ja sokeria.   

Suosittelemme, että kombuchan valmistus aloitetaan mahdollisimman pian pakkauksen hankkimisesta. Jos tämä ei ole mahdollista, niin scoby kannattaa säilyttää kotona jääkaapissa. Jääkaapissa säilytetty Scoby tulee nostaa huoneenlämpöön aktivoitumaan pariksi päiväksi ennen kombuchan valmistamista.

Lisää vinkkejä ja tarkat valmistusohjeet löydät The Good Guys Kombuchaopistosta: https://www.thegoodguys.life/pages/kombuchaopisto

Ohjeet kombuchan valmistamiseen:

OHJEET: NÄIN VALMISTAT 3 LITRAA KOMBUCHAA
FOR ENGLISH INSTRUCTIONS - THEGOODGUYS.LIFE/PAGES/KOMBUCHAOPISTO


Tarvikkeet
− Iso kattila veden keittämiseen
− 3L lasiastia
− Hengittävä kangasliina tai
talouspaperia
− Narua
− Haudutuspussi teelle

− 15g irtoteetä
− 180g sokeria
− Scoby - eli kombucha-kasvusto
− n. 3dl maustamatonta kombuchaa
(startterineste), tulee scobyn
mukana

HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI ASTIAT OVAT PUHTAITA, MUISTA PESTÄ KÄDET =)
----------------------------------------------------------------------------
Ohjeet kombuchan tekemiseen löydät myös The Good Guysin
Youtube-sivulta goo.gl/PnYV4K
----------------------------------------------------------------------------
1. Kiehauta noin 2,7 l vettä kattilassa ja sammuta liesi
2. Lisää tee haudutuspussissa kattilaan ja anna hautua 20 min.
3. Poista tee ja lisää sokeri. Sekoita niin, että sokeri liukenee veteen.
4. Anna sokeriteen jäähtyä alle 30 asteiseksi, tai kädenlämpöiseksi. Älä kaada kuumaa vettä
lasiastiaan, koska astia ei kestä kuumia nesteitä. Hyvä tapa jäähdyttää sokeritee on joko
laittaa se jääkaappiin toviksi tai antaa seistä kattilassa kannen alla seuraavaan aamuun.
5. Kun neste on jäähtynyt kaada se lasiastiaan.
6. Lisää scoby sekä pussissa oleva n. 3 dl startterinestettä lasiastiaan. Startteri on pitkään
fermentoitua kombuchaa, joka laskee pH:ta suojellen nestettä haitallisilta bakteereilta ja
aloittaa käymisen. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää 10% startteria per valmistettava
kombuchaerä.
7. Sido hengittävä kangasliina tai talouspaperi lasiastian päälle narulla niin, että viheliäiset
banaanikärpäset eivät pääse herkuttelemaan kombuchallasi.
8. Sijoita lämpimään ja pimeään paikkaan tekeytymään. Hyvä lämpötila on 22-27 asteen
välillä - liian kylmä hidastaa ja liian kuuma nopeuttaa fermentaatiota.
9. Anna käydä 7 - 14 päivää, maistele kombuchaa tasaisin väliajoin esimerkiksi pillillä scobyn
alta. Käymisaika riippuu lämpötilasta, tilan ilman kierrosta ja scobystä. Pidempi käyminen
tekee mausta etikkamaisemman ja lyhyempi jättää enemmän makeutta.
10. Kun maku on mielestäsi miellyttävä, niin poista scoby ja ota 3 dl kombuchaa seuraavan
erän valmistamista varten. Siirrä loput kombuchasta pulloihin maustamista, eli toista
fermentaatiota, varten. Kombuchan voi nauttia myös sellaisenaan ilman maustamista.

OHJEET: KOMBUCHAN MAUSTAMINEN, ELI TOINEN FERMENTAATIO
1. Laita kombucha pulloon tai astiaan, jonka kannen saa suljettua. Esimerkiksi IKEAsta ja
muista kaupoista saatavat patenttikorkilliset lasipullot ovat erinomaisia tähän tarkoitukseen.
2. Lisää haluamaasi maustetta pulloon ja sulje pullo. Pilkotut hedelmät, inkivääri ja yrtit ovat
tyypillisimmät mausteet, mutta voit kokeilla maustamista käytännössä millä tahansa
mausteella. Muista, että paljon sokeria sisältävä mauste herättää hiivat uudestaan lisäten
hiilihappoja ja muuttaen kombuchan makua.
3. Avaa korkki kerran päivässä, jotta kertynyt paine pääsee ulos. HUOM! Pullo voi haljeta
ja/tai korkki voi vioittua, mikäli kertynyttä painetta ei päästetä ulos. Hyvä tapa päästää paine
ulos on tiskialtaan päällä, jolloin mahdolliset vaahdot eivät kastele lattiaa.
4. Tyypillisesti 1-4 vuorokautta on hyvä aika toiselle fermentaatiolle. Kun maku ja
hiilihappotaso ovat mielestäsi hyvät, niin siirrä pullo jääkaappiin ja nauti ihastuttavasta
kombuchasta ystäviesi seurassa.
Kombuchan tekemiseen on erilaisia ohjeita niin raaka-aineiden määrien kuin laatujenkin
osalta. Näillä ohjeilla onnistut varmasti, mutta mikään ei estä kokeilemasta uusia juttuja, jos
siltä tuntuu :)

-------------

Scoby on uusi tamagotchi!

Kombuchan valmistukseen tarvittava kombucha-kasvusto eli scoby on uusi tamagotchi - pidä se siis hengissä!

Muistatko vielä tamagotchit? Nuo hoidettavat virtuaalilemmikit villitsivät kansaa 1990 -luvun lopussa. Tamagotchien valmistus lopetettiin vuonna 2007 - mutta tilalle on tullut paljon parempaa!

Kombuchan valmistuksessa tarvitaan kombucha-kasvusto eli scoby. Kun sellaisen on saanut omakseen, voi sienen avulla valmistaa kombuchaa ihan loputtomasti - edellyttäen, että scobynsä saa pidettyä hengissä. Hyvät hengissäpito-ohjeet löydät toki pakkauksen sisältä, mutta kolmen ärrän taktiikka ruokaa, rakkautta ja rajoja pätee tähänkin elävään organismiin mainiosti.

Mikäpä siis olisikaan parempi lahja ystävälle, kuin antaa hänelle mahdollisuus loppuelämän kombuchoihin! Kombuchan valmistuspaketti on luonnollisesti myös iso ilo itselle: sen avulla saa tuota vatsaa hellivää terveysjuomaa väsätyksi itselleen varsin edulliseen litrahintaan. Ja samalla itselleen saa myös pienen lemmikin, josta pitää hyvää huolta.

Kombucha on raikas terveysjuoma, joka valmistetaan makeutetusta teestä fermentoimalla. Lopputuloksena on virkistävä, luonnollisesti hiilihapollinen juoma, jonka makeutus on fermentoinnin aikana hajonnut orgaanisiksi hapoiksi ja yhdisteiksi. Suosittelemmekin suurella sydämellä tätä laadukasta, makuhermoja helisyttelevää kombuchaa voimajuomaksesi!

Perinteinen kombucha antaa potkua hektiseen päivään. Tämä makuhermoja helisyttelevä puhtijuoma on tarpeeseen tuleva piristysruiske - etenkin silloin, kun puhti on poissa ja olo kuin olmilla. Kombucha sopii kumppaniksi niin arkeen kuin juhlaan. Kombucha on maukas ja terveellinen vaihtoehto sokeri- ja kofeiinipohjaisille virvoitusjuomille.

Kombucha on vitalisoiva, hapattamalla valmistettu terveysjuoma, joka on viime aikoina noussut suureen suosioon etenkin vatsansa hyvinvoinnista kiinnostuneiden keskuudessa.

Tämän ihanan "ihmejuoman" kietaistuasi tunnet vaikutukset ihan itse - maista ja tykästy toden teolla!

Mikäli et aina jaksa valmistaa omaa juomaasi, löytyy Ruohonjuuren valikomasta kymmeniä erilaisia kombuchoja joka makuhermoa mielyttämään!

Lisätiedot

  • EAN: 6430070650050
  • Ainesosat:

    AINESOSAT:
    FI: Kombucha-kulttuuri*, vesi, ruokosokeri*, vihreä tee*, musta tee*
    SE: Kombucha-kultur*, vatten, socker*, grönt te*, svart te*
    * luomua / *ekologisk ingrediens

  • Alkuperämaa: Suomi
  • Tuotetyyppi: Kombucha
  • Diet: elävä ravinto, gluteeniton, vegaani, vegaaninen
  • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, maakunta, vegaaninen