Herkän vatsan kokkikoulu - kirja

Herkän vatsan kokkikoulu - kirja
27,95 €

Saatavuus:Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

Käytännöllinen kirja, runsain reseptein herkkävatsaisen ruokavalioon!

Yksityiskohdat

Herkän vatsan kokkikoulu on tarkoitettu sinulle, joka haluat päästä eroon toiminnallisista vatsavaivoista. Reseptien lähtökohtana on lääkäreiden laajasti hyväksymä FODMAP-rajoitus sekä funktionaalisen lääketieteen ajatus terveyttä edistävästä ja luonnollisesta, puhtaan ruoan ruokavaliosta. Monipuolinen ja laadukas ravinto auttaa vatsaa ja suolistoa voimaan päivä päivältä paremmin.

Kirjan reseptien avulla opit laittamaan ruokaa uudella, vatsaystävällisellä tavalla. Opit valitsemaan keittiöösi suolistoa hoitavia raaka-aineita ja lisäämään ruoanlaittoon kasviksia, yrttejä ja ihania mausteita. Opit myös, miten saat gluteenittomista leivonnaisista kuohkeita, pehmeitä ja niin hyviä, että ne maistuvat koko perheelle. Lisäksi löydät ohjeita terveyttä tukevien herkkujen ja hyvien välipalojen valmistamiseen.

Pauliina Tervo on valtiotieteiden maisteri, yrittäjä, reseptivelho, kouluttaja ja suosittu bloggaaja. Tervon vetämät Herkän vatsan kokkikoulut ja FODMAP-keittiöni-blogi ovat saavuttaneet suuren suosion. Vinkkejä herkälle vatsalle

Vatsa on kipeä ja pahasti turvoksissa. Närästystä pukkaa ja maha möyrii kuin pieni eläin. Paukkuja pääsee, vatsa toimii ihan milloin sattuu. Olo on kuin olmilla, mieli mataa maata myöten - mutta syytä vatsavaivoihin ei ole tiedossa. Tuntuuko tutulta?

Jos, niin ei ihme: Suomessa on melkein miljoona ihmistä, jotka kärsivät toiminnallisista vatsavaivoista. Jatkuvat vatsavaivat nitistävät elämäniloa ja sairastuttavat.

Vatsavaivat jaetaan usein kahteen ryhmään: tulehduksellisiin (esim. keliakia) ja toiminnallisiin (mm. ummetus, närästys, ärtyvän suolen oireyhtymä). Monilla on kaikenlaisia vatsaoireita sekaisin eikä eksaktia syytä mahavaivoihin aina saada selville.

Se tiedetään tutkitusti, että vaikuttaessaan moneen hermostolliseen ja mahahapon tuottoon liittyvään tekijään stressi on tekijä, joka lisää vatsavaivoja ja pahentaa niiden oireita. Hengitysharjoitukset ja meditaatio sekä rentouttava liikunta ovat siis vatsaystävällisiä tekoja.

Vatsavaivoille altistaa myös lapsuusajan liika hygienia, jolloin bakteerialtistus on jäänyt liian vähäiseksi. Myös kipulääkkeiden liiallinen popsiminen saa mahan ärtymään ja vaikuttaa negatiivisesti suoliston tuikitärkeään bakteerikantaan.

FODMAP –ruokavalio avuksi vatsavaivoihin?
Moni vatsavaivojen kourissa kiemurtava on saanut kaivattua helpotusta oireisiinsa FODMAP-ruokavaliota noudattamalla. Paljon julkisuuttakin niittänyt FODMAP-ruokavalio ei ole mikään trendidieetti vaan terveyttä tukeva ruokavalio, jolla voit helpottaa ja hallita päivittäisiä vatsavaivojasi. Tämän ruokavalion tavoitteena on hyvä olo ja terve vatsa.

Monet ravitsemuksen asiantuntijat ovat todenneet, että FODMAP-ruokavaliolla voidaan helpottaa ärtyvän suolen oireyhtymään (IBS) ja tulehduksellisiin suolistosairauksiin (IBD) liittyviä toiminnallisia vatsavaivoja. Sana FODMAP tulee sanoista Fermentable Oligosaccharides, Disaccharides, Monosaccharides and Polyols, eli suomeksi fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit, monosakkaridit ja polyolit.

FODMAP-ruokavaliossa kartetaan siis huonosti ohutsuolessa imeytyviä hiilihydraatteja, jotka voivat alkaa käydä paksusuolessa. Juuri tämä käymisreaktio aiheuttaa yleisimmät vatsaoireet: ilmavaivat, ummetuksen, turvotuksen ja mahakivut.

uippusuosittua FODMAP-keittiöni –blogia kirjoittava Pauliina Tervo on julkaissut Herkän vatsan kokkikoulu-kirjan, joka on tarkoitettu toiminnallisista vatsavaivoista eroon halajaville. Kirjan helppotekoisten ja herkullisten reseptien lähtökohtana on lääkäreiden laajasti hyväksymä FODMAP-rajoitus sekä funktionaalisen lääketieteen ajatus terveyttä edistävästä ja luonnollisesta, puhtaan ruoan ruokavaliosta.

Monipuolinen ja laadukas ravinto auttaa vatsaa ja suolistoa voimaan päivä päivältä paremmin. Herkän vatsan kokkikoulu -kirjan reseptien avulla ruokaa oppii laittamaan ruokaa uudella, vatsaystävällisellä tavalla. Kirja opettaa valitsemaan suolistoa hoitavia raaka-aineita ja lisäämään ruoanlaittoon kasviksia, yrttejä ja ihania mausteita.

Mikä parasta: Herkän vatsan kokkikoulu tarjoaa vastauksia siihen, miten gluteenittomista leivonnaisista saadaan kuohkeita, pehmeitä ja niin hyviä, että ne maistuvat koko perheelle. Lisäksi kirjasta löytyy kosolti ohjeita terveyttä tukevien herkkujen ja hyvien välipalojen valmistamiseen.

Pauliina Tervo on valtiotieteiden maisteri, yrittäjä, reseptivelho, kouluttaja ja suosittu bloggaaja. Tervon vetämät Herkän vatsan kokkikoulut ja FODMAP-keittiöni-blogi ovat saavuttaneet suuren suosion.

Lisätiedot

  • EAN: 9789522604873
  • Alkuperämaa: Suomi
  • Tuotetyyppi: Ruokakirjat