Voittajan voimavarat

Ruohonjuuren tuotteista saavat tarmoa taipaleelleen monenlaiset pallontallaajat - aina kilpaurheilijoista lähtien. Turkulainen kilpa-aerobiccari Erika Rautiainen on Turun Ruohonjuuren kanta-asiakas ja terveellisten tuotteiden innokas käyttäjä. Blogissa Erika kertoo omista suosikkituotteistaan treenin ja palautumisen tueksi.
Voittajan voimavarat

Turkulainen kilpa-aerobiccari Erika Rautiainen on Turun Ruohonjuuren kanta-asiakas ja terveellisten tuotteiden innokas käyttäjä.

- Jo ennen Turun Ruohonjuuren naapuriin muuttamista olin käyttänyt ravintolisiä sekä superfoodeja tukemaan urheiluani, mutta mikä maailma aukesikaan, kun pääsin hypistelemään tuotteita paikan päällä ja tutkimaan lisää! Kaappini eivät ainoastaan täyttyneet loistotuotteista, vaan myös ruokavalioni monipuolistui. Nykyään myös meikit, kosmetiikka, pesuaineet, mausteet ja herkut löytyvät Turun Ruohonjuuren valikoimasta, Erika kertoo innostuneena.

27-vuotiaan Rautiaisen suurimpia saavutuksia kilpa-aerobicissa ovat sen henkilökohtainen suomenmestaruus, joukkueen maailmancupin toinen sija sekä joukkueen EM-kilpailujen historiallinen finaalipaikka Suomelle.

- Koen menestykseksi myös sen, että olen saanut voimistelijaksi jatkaa uraani pitkään ja edelleen kilpailuja siintää edessä. Terveys ei ole aina ollut itsestäänselvyys, joten nykyään nautin jokaisesta lajin parissa vietetystä hetkestä täysillä ja uskon, että se näkyy myös tuloksissa, Erika lisää.

Palautumisen tärkeys

Kilpa-aerobic lajina on energinen, räjähtävä ja fyysisesti todella rankka, jonka vuoksi Erikankin on toisinaan vaikeaa saada keho ja mieli rauhoittumaan.

- Kroppa käy herkästi ylikierroksilla, joten palautumiseen tulee todella kiinnittää huomiota. On todella tärkeää, että treenien vastapainoksi arki on rauhallista. Keskeistä on myös riittävä määrä lepoa ja unta - ja tietysti monipuolinen ravinto. Kuuntelen kehoani parhaani mukaan ja annan sille aikaa levätä ja latautua. Ruohonjuuresta olen saanut aivan loistavia tuotteita tukemaan esimerkiksi unta, Rautiainen kehuu ja mainitsee yhdeksi suosikikseen piikkimaton.

Magnesiumin hyödyt monessa muodossa

- Monipuolinen magnesiumvalmiste on urheilijalle kaiken A ja O! Olenkin käyttänyt magnesiumia sekä sisäisesti että ulkoisesti. Suosikkini vuodesta toiseen ovat Puhdas+ magnesium roll-on sekä saman sarjan Quattro magnesium, sillä ne ovat yksinkertaisesti niin helppokäyttöiset ja toimivat! Roll-on pulloja löytyy kotoa sekä treenisalilta, sillä siitä on helppo levittää suoraa ongelmakohtaan. Tuoksuna on lisäksi huumaava menthol, joka myös sopivasti viilentää iholla, Erika suosittelee.

Hän hyödyntää magnesiumia myös hiutaleiden muodossa Magnesium-kylpyhiutaleista Rautiainen värkkää rentouttavia jalkakylpyjä, joiden jälkeen matka Höyhensaarille sujuu sukkelammin.

Reishistä apua treenin jälkeen

Magnesiumin ohessa kilpa-aerobiccari ylistää reishiä, joka tukee immuunijärjestelmää ja koropan hyvinvointia mukavasti rankan treenin jälkeen.

- En tiedä mitään parempaa kuin Foodinin Instant-reishi iltateeksi rankan treenin päätteeksi. Juonkin sitä joskus myös kylmään veteen sekoitettuna ja kisastressin yllättäessä.

Fiksut pähkinät purtaviksi

- Mikä tahansa pähkinälaatu käy, mutta laadukkaista pähkinöistä en tingi! Pähkinät ovat arkeni pelastus niin kotona kuin tien päällä. Ruohonjuuren pähkinät ovat aina hyvän makuisia. Pähkinöillä on pelastettu monet ulkomaan kisareissut, kun ruokaa ei ole heti saatavilla ja nälkä meinaa yllättää, Erika toteaa.

Suosikkituotteet vaihtelevat elämän tiimellyksen myötä - niin Erikalla kuin varmasti meillä jokaisella. Tällä hetkellä Erikan TOP 4- lempituotteet ovat:

1) Puhdas+: Elektrolyyttijauhe. Sen mieto maku toimii arjessa ja treeneissä loistavasti. Tämä ei ole ainoastaan kuuman kesäpäivän juoma, vaan jokaisen harjoituksen ja treenipäivän nesteyttäjä! Jauhetta on helppo lisätä minkä tahansa nesteen joukkoon ja näin juomasta saa aina uuden makuisen.

2) Biona: Mantelitahna. Aikaisemmin maapähkinävoi oli ehdoton suosikkini, mutta kun pääsin maistamaan mantelivoita, ei paluuta enää ole. Taivaallisen samettinen Bionan mantelivoi sujahtaa loistavasti puuron päälle tai smoothieen, mutta ehdottomasti parasta se on lusikalla suoraa purkista. Makua ei kerta kaikkiaan voi ylistää tarpeeksi, nam!

3) Foodin: Viherjauhe. Laadukas viherjauhe on yksi ruokavalioni kulmakiviä, vaikka koenkin syöväni monipuolisesti ja terveellisesti jo muutenkin. Viherjauheiden makuun oli aluksi tottumista, mutta tämä Foodinin menee kylmän veden kanssa helposti alas. Sopii erinomaisesti myös smoothieen, vaikka nykyään sitä tekeekin mieli ihan jo sellaisenaan.


Terveysväitteiden perusteet / EFSA:
M-2008-1061 4112 - Reishi mushrooms (Ganoderma lucidum) and extracts - Immune support
M-2008-1061 4406 - Ganoderma lucidum-Mashroom-Reishi mushroom - Blood Cholesterol
M-2008-1061 4407 - Ganoderma lucidum-Mashroom-Reishi mushroom - Physical Well-being
M-2008-1061 4408 - Ganoderma lucidum-herb-Ganodermataceae-Reishi-Ganoderma - Circulatory Health