Voiko pyykäten pelastaa maailman?

No, ehkä ei aivan kokonaan, mutta omilla valinnoillaan voi ottaa pieniä askeleita kohti astetta luonnollisemmin pestyä pyykkiä.
Voiko pyykäten pelastaa maailman?

Ecover on puhtaamman maailman ja kodin pioneeri, mitä tulee pesuaineisiin. Aivan erityiset Ecover Essential -pesuaineet saapuivat Ruohonjuureen, ensimmäisenä Suomessa.

Ecover perustettiin vuonna 1979, jolloin muutama hippitiedemies päätti lähteä etsimään puhtaampia keinoja pyykinpesuun fosfaatti- ja kemikaalicocktailien sijaan. Tiedemiehet onnistuivat kehittämään pienen liiterin suojissa fosfaatittoman pesuaineen, josta Ecoverin tarina sai alkunsa.

Tiedostavat kuluttajat löysivät Ecoverin laajemmin vuonna 1989, jolloin luonnonmukaisempi pesuainepulveri lanseerattiin menestyksekkäästi ekotietoisille kuluttajille Belgiassa. Kaikki lanseeraukset eivät ole olleet samanlaisia menestyksiä: vuonna 1992 Ecover toi markkinoille kasvipohjaisen olutlasien pesuaineen, josta ei tullut myyntimenestystä. Yritys oli kuitenkin hyvä.

Ecoverin tavoitteena kauttaaltaan vastuullinen toiminta

Luonnomukaisempien pesuaineiden lisäksi Ecover kiinnittää erityistä huomiota tuotteiden biologiseen kiertoon materiaalien hankinnasta ja tuotannosta aina biohajoavuuteen saakka. Esimerkiksi Belgian Mallessa sijaitseva Ecoverin tehtaan rakennusmateriaalit ovat yli 90-prosenttisesti kierrätettyjä tai uudistuvia. Tehtaan katolla on kasvustoa, joka toimii lämpöeristeenä ja sulauttaa tehtaan ympäristöön.

Ecover mittaa tarkasti toimintansa hiilijalanjäljen. Tavoite on kunnianhimoinen nolla-hiilijalanjälki. Jo nyt tehtaalla käytetään uusiutuvaa energiaa, minkä lisäksi Ecover pyrkii kierrättämään ja kompostoimaan kaiken jätteen vuoteen 2020 mennessä. Konkreettisten tekojensa ansiosta Ecover on saanut eri tyyppisiä vastuullisuus- ja ympäristöpalkintoja. Palkitsijoina ovat toimineet mm. YK ja Time Magazine.

Mitä tulee ekologisempien muovipullojen kehitykseen ja käyttöön, Ecover on ollut jo kauan edelläkävijä. Ensimmäinen 100 % kierrätettävä uusiutuvasta sokeriruo’osta valmistettu pesuainepullo otettiin käyttöön 2011 ja vuonna 2014 Ecover lanseerasi Ocean Plastic -kampanjapullon, joka on valmistettu merestä kerätystä muovista ja kierrätysmuovista. Tänä päivänä Ecoverin upouusi astianpesuainepullo on valmistettu korkkia myöten kierrätysmuovista ja on kokonaan kierrätettävissä. Pullo on siis täyttä roskaa. Tavoitteena on valmistaa kaikki pullot näin vuoteen 2020 mennessä.

Yrityksenä Ecover kiinnittää erityistä huomiota vastuullisuuteen, läpinäkyvyyteen ja kestävään kehitykseen. Yhtenä konkreettisena osoituksena tästä Ecoverille on myönnetty B Corp -status, jonka on saanut 2100 yritystä yli 50 000 yrityksen joukosta.

Uusi Ecocert-sertifioitu Ecover Essential -tuotesarja saatavilla Ruohonjuuresta

Syksyllä upouusi Ecover Essential -tuotesarja saapui Suomeen - ja ihan ensimmäisenä Ruohonjuureen. Tämä aivan erityinen ekopesuainesarja on myynnissä pelkästään terveyskaupoissa.. Sarja on kokonaisuudessaan Ecocert-sertifioitu erikoispiirteenään 100-prosenttisen luonnolliset hajusteet (Ecover Zero -tuotteet puolestaan sopivat hajusteettomia versioita kaipaaville).

Essential-sarjan tuoksut ovat sitruuna, kamomilla, laventeli, eukalyptus, mänty ja minttu.

– Ecover Essential -tuoksuissa on kyse luonnollisuudesta, yksinkertaisuudesta ja autenttisuudesta. Tuoksut on luotu heille, jotka arvostavat mietoja ja hillittyjä tuoksuja. Niissä on käytetty myös luomuöljyjä, jotka vastaavat Ecoverin kestävän kehityksen standardeja, sanoo Ecoverin tuoksuekspertti Cassandra Browning.

Ecocert-sertifikaatti takaa sen, että tuotesarjan valmistuksessa on tiukemmat ympäristöstandardit kuin mitä eurooppalainen lainsäädäntö määrittelee. Tämä sisältää tuotteen sisältöön, valmistukseen, tuotantoon, pakkaukseen, säilytykseen ja logistiikkaan liittyviä sääntöjä.

Essential-sarjan ainesosat ovat vastuullisesti hankittuja, luonnollisia ja biohajoavia. Sarjasta löytyvät tiskiaineet, pyykinpesuaineet ja kodin siivousaineet. Tuotteet on dermatologisesti testattu, ja ne sopivat myös herkälle iholle. Tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia, eikä niitä ole testattu eläimillä. Pullot on valmistettu 75-prosenttisesti kasviperäisestä muovista ja 25-prosenttisesti kierrätysmuovista.

Essential-sarja on suunniteltu ensisijaisesti tiedostaville edelläkävijöille, jotka arvostavat mietojen tuoksujen lisäksi vastuullisuutta ja ympäristöystävällisyyttä koko tuotteen elinkaaren ajan.

Kattavan Ecover Essential -valikoiman löydät Ruohonjuurista sekä Ruohonjuuren verkkokaupasta. Nautinnollisia pesu- ja puhdistushetkiä!

 

Kirjoittanut: Samuli Lyly-Yrjänäinen