Vastuullista verkkokauppaa aina pakkauksista kuljetuksiin saakka - tilaa siis itsesi iloiseksi!

Kestävä kehitys on tukeva pohja, jolta Ruohonjuuri ponnistaa; hommanamme on tehdä liiketoimintaa, josta maailma voi olla ylpeä. Ekologiset ja eettiset arvot nousevatkin vahvasti esiin Ruohonjuuren valikoimassa eli tuotevalinnoissa: myyntiin päästäkseen tuotteen on oltava laadukas ja eettisesti kestävä. Yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa muutamme maailmaa pikkuisen paremmaksi, tuote kerrallaan. Me Ruohonjuuressa uskomme myös reiluun kauppaan, jota tehdään ihmistä ja luontoa kunnioittaen.
Vastuullista verkkokauppaa aina pakkauksista kuljetuksiin saakka - tilaa siis itsesi iloiseksi!

Ruohonjuuren verkkokaupasta voit siis tilata tuotteita hyvillä mielin; jokainen Ruohonjuuren tuote on parempi valinta ihmisen ja ympäristön kannalta. Tunnemme tuotteidemme taustat ja osaamme auttaa asiakkaitamme aktiivisesti palvellen.

Teemme läheistä yhteistyötä tuotteitamme valmistavien ja maahantuovien pienyritysten kanssa. Me emme halpuuta hengiltä kumppaneitamme vaan panostamme kauaskantoiseen yhteistyöhön.

Ruohonjuuren vahvat arvot näkyvät myös verkkokaupan pakkausten ja logistiikkakumppanien valinnassa.

Verkkokaupan pakkausmateriaaleissa on pyritty löytämään mahdollisimman ympäristöystävällisiä, mutta silti tehokkaita ratkaisuja: Pakkaamisessa käytetty Geami-paperi on FSC-sertifioitua ja Fillpak-paperi on kierrätettyä Kraft-paperia. Pakkaamisessa käytettyjen pahvilaatikoiden kierrätysaste on 40-70 %. Pakkaamiseen käytetty materiaali on 100 % kierrätettävää, 100 % biohajoavaa ja perustuu 100 % uusiutuviin materiaaleihin. Kaikki materiaalit on tuotettu EU:ssa. 

Pyrimme välttämään tarpeetonta tulostamista ja sen vuoksi lähetyksen mukana ei tule erillistä paperista kuittia tai palautuslomaketta. Sähköpostilla toimitettavasta toimitusvahvistuksesta voi helposti tarkistaa tilauksen tuotteet ja toimitusvahvistuksen linkistä löytyy pdf-muotoinen kuitti, jonka voi tarvittaessa tulostaa. 

Toimitustavoissa on varaa valita 

Verkkokaupan toimitustavoista löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Toimitus valitsemaasi Ruohonjuuren myymälään on ihan ilmainen. Posti ja PostNord toimittavat paketteja Suomen kaukaisimpiinkin kolkkiin ja suurimmissa kaupungeissa on tarjolla myös Budbeen Boxit sekä Budbeen kotiinkuljetus. Tilauksia voi tehdä myös maamme rajojen ulkopuoliselle EU-alueelle.  

Myymälänoudoissa pääkaupunkiseudulla on voitu vähentää pakkausmateriaalia entisestään, sillä Ruohonjuuren Helsingin Kontulassa sijaitsevalta varastolta Helsingin, Espoon ja Vantaan myymälöihin toimitettavat tuotteet pakataan paperikasseihin. Myymälätoimitukset kuljetetaan suoraan varastolta myymälään eikä niitä lajitella koneellisesti logistiikkakeskuksissa, jolloin tuotteita ei tarvitse pakata pahvilaatikoihin. Ilmaisuuden lisäksi myymälätoimitus on siis myös mahtava tapa välttää ylimääräistä pakkausmateriaalia!

Kuljetuksista aiheutuvat hiilidioksidipäästöt on kompensoitu

Sekä Posti että Budbee kompensoivat itse kuljetuksistaan aiheutuvat hiilidioksipäästöt, joten kuljetukset ovat hiilineutraaleja. PostNordin tavoitteena on fossiilittomat logistiikkapalvelut vuoteen 2030 mennessä, ja mm. siirtyminen uusiutuvien polttoaineiden ja sähkön käyttöön. 

Ruohonjuuren omat päästöt on 100 %:sesti ylikompensoitu

Ruohonjuuren omat päästöt ylikompensoitu 100% puita istuttamalla. Ylikompensoimme omat päästöt 100 %:sesti - paitsi tänä vuonna, niin myös noin kymmeneksi vuodeksi eteenpäin. CO2-hyvityksemme suuruus oli 650 364 kg.