Saaren Taikaa - nyt Ruohonjuuresta!

Saaren Taika-sarjan tuotefilosofia perustuu vaikeista iho-ongelmista kärsivien ihmisten auttamiseen - sellaisten iho-ongelmien helpottamiseen, joihin on jo kokeiltu markkinoilla olevat muut tuotteet tuloksetta. Ympäristöystävällisyys kulkee käsi kädessä herkälle iholle siedettyjen tuotteiden kanssa.
Saaren Taikaa - nyt Ruohonjuuresta!

Ensin oli seikkailublogi nimeltään Saaren Taika. Myöhemmin Saaren Taian tuotekehittäjä Johannan pitämä blogi sai luovuttaa nimensä saaristoluonnon idyllissä kehitetyille Saaren Taika -tuotteille. Saaren Taian ensimmäiset tuotteet olivat kokonaisekologinen pyykkietikka, teepuusaippua ja Kamomilla-sheavoide.

Saaren Taika pyykkietikkaa alettiin valmistaa vuonna 2017

- Olimme muuttaneet edellisvuonna ensimmäiseen omaan taloomme Särkisalon saaristoon, jossa talomme likavedet johdettiin imeytyskentän kautta takaisin maaperään. Juuri paria vuotta aikaisemmin olimme kaivaneet käsipelillä aikaisemman omakotitalomme vesiputket auki talolta ojaan asti, koska pesuaineet olivat tukkineet putkistot ja vesi pulppusi pitkin nurmikkoa, Saaren Taian Johanna kertoo.

Jätevesiasiat alkoivat tämän kokemuksen tuoksinassa todellakin kiinnostaa! Johanna pohtikin kuumeisesti, mitä kaikkea sitä tuleekaan päästettyä lavuaarista kodin putkistoihin. Näihin aikoihin hän törmäsi pyykkietikkaan, jota hän pian alkoikin valmistaa itse.

Sheavoiteen Johanna puolestaan kehitti avuksi oman käsi-ihottumansa kutinaan. Sittemmin Kehäkukka-sheavoide on noussut hurjaan suosioon ötökän pistokohtien ja kaikenlaisten kutisevien iho-ongelmien hoidossa - ja onpa sillä parannettu erään hevosenkin ihorikoksi äitynyt kesäihottumakin!

“Taikavoiteen” mainetta nauttiva Kehäkukka-sheavoide juontaa juurensa siis Johannan omaan, atooppiseen ihoon ja ekseemaihottumaansa.

- Ala-asteella luokkakaverit kiusasivat minua, koska kasvoissani oli suuria rupiläiskiä ihottumaa. Ihottumani oli vaeltavaa sorttia, milloin se oli taipeissa, milloin kasvoissa, kaulalla ja nyt aikuisiällä sitä on useimmiten kädessä, Johanna muistelee.

- Atooppinen ihottumani oli ajoittain niin paha, että jouduin nukkumaan kortisonivoidetta hauteeksi laitettuna puuvillahansikkaan alle, jonka päälle on teipattu toinen hansikas tiukasti ranteen ympäriltä suppuun, etten vaan saa unissani raavittua ihoa enempää rikki!

Kortisonit eivät kuitenkaan Johannaa auttaneet, eikä edes ihottuman päälle liimattu tekoiho tuonut helpotusta pulmiin. 

Olin kuullut kuitenkin teepuusaippuasta ja sheavoista, että ne voisivat auttaa ihottumaani. Joskus 2000-luvun puolivälin tienoilla löysin netistä ranskalaista puhdasta sheavoita ja eräästä saksalaisesta nettikaupasta nestemäistä teepuusaippuaa.

Sheavoin ja teepuusaippuan ansiosta Johannan iho on nykyään parempi kuin aikoihin, vaikkei ihottuma kokonaan olekaan vielä hävinnyt.

- Kamomilla-sheavoiteen tuotekehitys alkoi oikeanlaisten raaka-aineiden etsimisellä. Olin aikaisemmin huomannut, että kaikki sheavoit eivät hillineet kutinaa, itseasiassa jotkin saattoivat jopa pahentaa sitä!

Johanna sai selville, että luonnollista sheavoitakin valkaistaan toisinaan kemiallisesti, jolloin sheavoihin saattaa jäädä kemiallisia jäämiä.

- Arvelen, että nämä jäämät aiheuttivat itselläni ihottuman pahenemista, Saaren Taian perustaja ja tuotekehittäjä toteaa.

Hän huomasi myös, että halvat raaka-aineet eivät oikeastaan tehneet mitään paranemiseen viittaavia muutoksia iholle. Tarvittiin siis korkealaatuisinta sheavoita, joka imeytyi paremmin ja sisältää enemmän ravintoaineita.

- Minulle kuitenkin ihottumasta eroon pääseminen oli arvokkaampaa, kuin tuotteen hinta ja näihin sheavoideresepteihin upposikin aikoinaan pieni omaisuus!

Uutterien kokeilujen tuloksena Johanna onnistui kehittämään voiteen, jota hän pystyi levittämään rikkoutuneelle iholleen ilman kirvelyä ja joka pysäytti kutinan muutamassa sekunnissa voiteen levittämisen jälkeen!

- Sen koommin joutunut turvautumaan kortisoniin!

Noin vuoden kuluttua voiteen ja saippuan kehittämisestä olin pystynyt pysyvästi jättämään 

Myös Teepuusaippua syntyi avuksi atooppisen ihon hoitoon:

- Myös saippuoissa raaka-aineiden laadulla on iso merkitys, kun halutaan saada aikaan tuote, jota voi käyttää myös vaurioituneelle tai epäpuhtaalle iholle. Edullisilla raaka-aineilla saadaan aikaan halpa tuote, mutta samalla niiden ihon ongelmia auttavat ainesosat ovat hyvin vähäisiä, mikäli sellaisia on tuotteessa enää jäljellä laisinkaan.

- Kuten ruuassakin, myös ihonhoitotuotteessa ravintoaineiden laadulla ja määrällä on suurin merkitys elimistömme ja ihomme hyvinvoinnissa. Kun annamme ihollemme ne parhaimmat mahdolliset ihonhoitotuotteet, myös ihomme uudistuu nopeammin ja voi paremmin, Johanna opastaa.

Missiona iho-ongelmista kärsivien ihmisten auttaminen ympäristöystävällisillä tuotteilla

Saaren Taika-sarjan tuotefilosofia perustuu vaikeista iho-ongelmista kärsivien ihmisten auttamiseen - sellaisten iho-ongelmien helpottamiseen, joihin on jo kokeiltu markkinoilla olevat muut tuotteet tuloksetta.

- Saaren Taika -tuotteet on kehitetty ja testattu vaikeille iho-ongelmille ja ne todellakin toimivat - ilman ylimääräisyyksiä, hellästi mutta tehokkaasti. Sen todistavat sadat asiakaskokemuksemme, Johanna kertoo ja toteaa itse oman atoopisen ihonsa kanssa olevansa paras "koekaniini" Saaren Taika -kosmetiikkatuotteille.

- Atooppisen ihottuman kanssa koko ikäni eläneenä tiedän miten vaikeaa on löytää helpotusta iho-ongelmiin. Suvussamme esiintyy lähes kaikki yleisimmät iho-ongelmat ja kehittämäni tuotteet testataankin aina ensin itsellä sekä lähipiirin iho-ongelmaisilla ihmisillä ja hiotaan sitten täydellisen toimiviksi.

Johanna suositteleekin Saaren Taika -tuotteita lämmöllä esimerkiksi vaikeistakin iho-ongelmista kärsiville, kuivaihoisille, atooppisen ihon omaaville, herkkäihoisille ja akneihoisille.

Ympäristöystävällisyys kulkee käsi kädessä herkälle iholle siedettyjen tuotteiden kanssa.

- Ympäristöystävällisyys on meille myös siksi tärkeää, että näemme ja koemme villiä luontoa kotipaikassamme harvaan asutulla saaristoalueella päivittäin. Luonnonsuojelu ja ympäristön säilyttäminen ennallaan on ikäänkuin koodattu DNA:hamme, Johanna toteaa.

Saaren Taika -tuotteiden pohjana ovat luonnolliset ja  mahdollisimman vähän käsitellyt raaka-aineet, sillä niissä on jäljellä mahdollisimman paljon hoitavia ainesosia.

- Nämä luonnolliset ainesosat ovat avainasemassa ihon uudistumisessa ja paranemisessa. Mitä luonnollisemmin tuotettu raaka-aine, sen paremmin ihosi pystyy sen tarjoamat ravintoaineet käyttämään hyödykseen, Johanna perustelee.

- Saaren Taika ei kilpaile hinnalla, vaan valmistamme tuotteita, jotka auttavat niitä, joille muista tuotteista ei ole ollut apua.