Ruohonjuuri-palkinto ja -apurahat jaettiin taas!

Tänä vuonna teemana oli hiilineutraali toiminta. Lahjoitimme yhteensä 29 500 euroa paremman maailman rakentamiseen. Erityisesti tuimme nyt ratkaisuja, jotka edistävät hiilineutraaleihin elintapoihin siirtymistä seuraavan vuosikymmenen aikana.
ruohonjuuri apuraha ja palkinto

Ruohonjuuri-apurahat 2019

Ruohonjuuri-apurahojen saajiksi vuonna 2019 valittiin: Bonsai Ekosysteemi ry (3000 euroa), joka tutkii spirulinalevän mahdollisuuksia hyönteiskasvatuksessa,  Eettisen kaupan puolesta ry (2000 euroa) ylikuluttamisen mielettömyyttä kritisoivan ja vaatteiden kestävää käyttöä korostavan videon tuottamiseen,  Hiilitarhurit (2000 euroa) Hiilitarhurin käsikirja -hankkeen toteuttamiseen, Potkuri Ensemble (1000 euroa) Utu ja Myrsky – Muovimeren pelastuspartio -lastenteatteriesityksen tekemiseen ja Ruokavaunulle Ketterä kioski-sopimuksen solmimista varten.
Ruohonjuuri apuraha 2019

Ruohonjuuri-apurahoilla palkittiin myös Marika Lohen humuskampanja-hanke kaupunkilaisten saamiseksi mukaan hiiliviljelyyn ja maanparantamiseen  (2000 euroa). Apurahoja jaettiin lisäksi Paula Lönnemolle hiilineutraaliuteen pyrkivien kansalaisryhmien (Salon TasausKohtuusPaja, Ilmastoviisas Salo -ryhmä ja Meidän metsämme  -työryhmä) toimintaan (3500 euroa), Elisa Niemelle Unelmamatka hiilineutraaliin tulevaisuuteen -viestintäkokonaisuuden toteuttamiseen (5000 euroa) ja Joel Rosenbergille Pohjoista pähkinää purtavaksi -kirjan tekemiseen (4000 euroa).


Ruohonjuuri apuraha 2019


Lisäksi Ruohonjuuri-apurahalla palkittiin Micael Warg / Gilla Grisar, joka vastamainoskampanjallaan pyrkii lihankulutuksen vähentämiseen vastustamalla EU:n porsaanlihan syöntiä edistävää kampanjaa (2000 euroa).



Ruohonjuuri apuraha 2019

Ruohonjuuri-palkinto 2019

 

Ruohonjuuri-palkinto (5000 euroa) annettiin tänä vuonna Jukka Lassilalle, jonka luotsaama Osuuskunta Oma Maa on tehnyt  pitkäjänteistä kehitystyötä luonnonmukaisen, ympäristövaikutuksiltaan hiilinegatiivisen ruoan tuottamiseksi  jo 10 vuotta. Oma Maa on esimerkki siitä, kuinka voi kasvattaa ruokaa koko kasvisruokaympyrän kattavasti myös Suomessa, sitoen samalla hiiltä maahan ja tukemalla biodiversiteettiä.



Ruohonjuuri apurahat ja palkinto2019

Ruohonjuuri-rahastosta jaetaan vuosittain yksi palkinto sekä useampia apurahoja kehitys- ja tutkimushankkeille, innovaatioille ja toimintaan, jotka edistävät energian ja raaka-aineiden viisasta käyttöä, luonnon kanssa tasapainossa olevan yhteiskunnan kehittämistä sekä maapallon luonnonvarojen oikeudenmukaista käyttöä.

Aiempien vuosien Ruohonjuuri-palkinnon ja -apurahojen saajat »​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ 

Lisätietoa:

Arto Ranta-aho, toimitusjohtaja, Ruohonjuuri Oy, p. 050- 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi
Tuulikki Markkula, hallituksen puheenjohtaja, Ruohonjuuri Oy, p. 040-516 5641, tuulikki.markkula@gmail.com