Ruohonjuurelaiset vapaaehtoistyössä: Yhdessä muutamme maailmaa!

Ruohonjuuren työntekijöillä on mahdollisuus käyttää palkallista työaikaansa vapaaehtoistyöhön paremman maailman puolesta. Joka ikinen kuukausi yksi ruohonjuurelainen pääsee yhdeksi päiväksi töihin itse valitsemaansa järjestöön tai muuhun parempaa maailmaa rakentavaan projektiin. Palkan tästä vapaaehtoistyöpäivästä maksaa Ruohonjuuri. Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan!
Ruohonjuurelaiset vapaaehtoistyössä: Yhdessä muutamme maailmaa!

Kampin Ruohonjuuressa ahertava Nina vietti vapaaehtoistyöpäivän HESY:ssä eli Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksessä.

- Olen aina ollut äärimmäisen eläinrakas ja etenkin kissat ovat todella iso ja rakas osa elämääni. Myönnän ylpeänä olevani Crazy Cat Lady, Nina perustelee vapaaehtoistyöpaikkavalintaansa.

Päivä sujui hyvin vaihtelevia hommia tehden: kissojen ruokkimisen ja hoitamisen sekä tilojen siivoamisen lisäksi Nina esimerkiksi auttoi HESY-kaupassa. Hän pääsi seuraamaan sivusta myös monenlaisia, vaativiakin eläintenhoitohetkiä. 

- HESY:ssä työskentelevillä eläintenhoitajilla on rautainen ammattitaito, jota totisesti ihailen, Nina toteaa vaikuttuneena.

- Nautin todella paljon, kun sain omalla työpanoksellani olla päivän ajan mukana tekemässä erittäin tärkeää eläinsuojelutyötä. HESY on jo 146 vuotta vanha yhdistys, joka uutterasti ja väsymättä tekee arvokasta työtä eläimien auttamiseksi. Arvostan tätä koko sydämestäni, Nina jatkaa.

Ei olekaan ihme, että Ninan mielestä on kerrassaan upea juttu, että Ruohonjuuri mahdollistaa päivän työajan käyttämisen vapaaehtoistöihin.

Yllättävää Ninalle oli havaita se, kuinka paljon eläimiä hylätään ja joudutaan takavarikoimaan äärimmäisen huonoista olosuhteista. Myös tämän takia vapaaehtoistyöpäivä eläintensuojelun parissa tuntui tärkeältä.

Nina on tehnyt vapaaehtoistyötä ennenkin. Hän on ollut pitkään mukana auttamassa lapsia ja nuoria erilaisissa hyväntekeväisyysyhdistyksissä ja -kampanjoissa.

Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan!