Puhdistamo Tripla Sinkki – Laadukasta sinkkiä terveytesi tueksi!

Tiesitkö, että sinkki on hyväksi mm. hormonitasapainolle, vastustus- ja oppimiskyvylle sekä ihon, hiusten, kynsien, luuston ja näön hyvinvoinnille?
Puhdistamo Tripla Magnesium

Ruohonjuuren hyllyihin on jo hetki sitten ampaissut Puhdistamon Tripla Sinkki, jossa hyvinvointiasi buustaavat rinta rottingilla kolme parhainta sinkin muotoa: sinkkipikolinaatti, sinkkibisglysinaatti ja sinkkimonometioniini.

Miten isosti innostusta herättänyt Tripla Sinkki sai alkunsa?

Annetaan sen kehittäjien kertoa ihan itse!

- Tripla Sinkin kehitystyö alkoi siitä, että ensin etsimme kolme maailman parasta sinkkimuotoa ja niille parhaat lähteet hinnassa säästelemättä. Kävimme läpi sekä kokemusten että tutkimusten perusteella kiinnostavimpia vaihtoehtoja, jonka jälkeen tarkastelimme, mitkä niistä ovat sallittuja myös Suomessa. Kehitystiimi lisäsi lopulliseen tuotteeseen myös monia ainesosia, jotka hyvin todennäköisesti tukevat sinkin imeytymistä ja toimintaa, kehitystyöhön Puhdistamon supertiimin lisäksi osallistunut Olli Posti pohjustaa.

Pitkällisen kehitystyön tuloksena maailmaan ampaisi Tripla Sinkki - tuote, jossa sinkin parhaat muodot ovat tarjolla terveyden tueksi ihan ilman turhia täyteaineita tai muutakaan ylimääräistä.  

- Sinkki on kulmakivi monien terveyshifistelyssä. Puhdistamon Tripla Sinkki on “unelmasinkki” - eli siinä on ihan kaikki kohdillaan, Posti kertoo tyytyväisenä.

- Tämä saattaa hyvinkin olla tällä hetkellä maailman paras sinkkituote. Itse en löydä parempaa, ja olen käynyt tässä kahdentoista vuoden aikana läpi ainakin kymmeniätuhansia tuotteita vähintään sadoissa maailman kiinnostavimmissa verkkokaupoissa, hän lisää.

Sinkin hyödyt terveyden tukena

IMMUNITEETTI. Tärkein sinkin hyödyistä  on vastustuskyvyn buustaaminen - ja flunssan parantamiseen suositellaankin usein reipasta sinkkiannosta pitkin päivää.

AIVOTOIMINTA. Sinkki tukee kognitiivisia kykyjä (oppimiskyky, keskittyminen, stressinsieto) ja siksi sinkkitasot kannattaakin pitää kunnossa ympärivuotisesti.

HIUKSET, IHO, KYNNET. Sinkin avut kauneuden tukena ovat naistenlehtienkin ansiosta levinneet laajaan tietoisuuteen - eikä lainkaan syyttä.

HORMONITOIMINTA. Sinkki on hyväksi hormonitasapainolle - sekä miehillä että naisilla.

Hivenaineterapeutti Kirsi Sarimaa sanoo sinkistä näin:

”Sinkkiä  tarvitaan miltei kaikkeen. Sinkillä uusiutuu suurin osa nopeasti uusiutuvista soluista. Eli jos ihminen tahtoo kehonsa pystyä uusiutumaan ja korjaamaan mitään, niin sinkki kuntoon. Iho, hiukset, kynnet, limakalvot, sisäelimet... Muistaen, että kupari on vastapari. Kupari pitää koossa [siinä missä sinkki auttaa uudistumaan].”

Sinkki osallistuu myös kehon omien antioksidanttien tuotantoon yhdessä mm. kuparin ja mangaanin kanssa. Ainakin toistasataa kehon entsyymireaktiota vaatii sinkkiä toimiakseen, ja ruoansulatuksen toimintakin riippuu osittain sinkistä. Jopa melatoniinin tuotanto tarvitsee sinkkiä, joten sinkkivaje voi vaikuttaa myös uneen. Ihmiskehossa erityisen paljon sinkkiä on veren puna- ja valkosoluissa, silmissä, iholla, maksassa, munuaisissa, haimassa, luissa sekä miehillä eturauhasessa ja siemennesteessä. Raskauden aikanakin sinkki on tärkeää, koska kehittyvä istukka ja sikiö tarvitsevat sitä kasvuunsa.

SINKKIVAJE - MISTÄ SEN TUNNISTAA?

Sinkkivaje saattaa aiheuttaa seksuaalista haluttomuutta, maku- ja hajuaistin heikentymistä, väsymystä, alakuloa, hiusten harvenemista, haavojen hidastunutta paranemista, sairastelua ja heikompaa palautumista urheilusuorituksista. Myös kynsiin ilmestyvät valkoiset täplät saattavat kertoa sinkkivajeesta - samoin ohuet, kuoppaiset tai reikiintyvät kynnet. (Nämäkin voivat johtua myös muista syistä, kuten suolen limakalvon heikosta tilasta)

Sinkin tarvetta kasvattavat kasvissyönti, urheilu ja kova treeni ja stressi.

- Sinkkilisästä hyötyy todennäköisemmin, jos treenaa kovaa, hikoilee paljon, ejakuloi usein tai elää kuormittavassa ympäristössä – sekä elämän kriisitilanteissa, kasvissyöjänä, raskaudessa ja imetysaikana, Olli Posti opastaa.

SINKKIÄ MYÖS RAVINNOSTA

Kaikki eivät tarvitse sinkkilisää. Sinkkiä saa myös monenlaisesta ravinnosta. Hyvinä sinkin lähteinä pidetään yleisesti highlander-karjan maksaa, ostereita ja puhtaan vesistön villirapuja, joista sinkki myös imeytyy erinomaisesti. Myös useista siemenistä, pähkinöistä, pavuista ja linsseistä saa sinkkiä, ja esimerkiksi kurpitsansiemen voi olla oikein hyvä lähde sinkille – mutta sinkin imeytyminen näistä lähteistä ei välttämättä ole tehokasta. Sinkin kohdalla nimenomaan  imeytyvyys on yksi isoimmista haasteista, myös lisäravinteiden kohdalla. Joissain tapauksissa sinkkilisä ei nosta kehon sinkkitasoja ollenkaan - ja juuri sen vuoksi on tärkeää valita laadukas sinkkivalmiste.

- Sinkkituotteissa on eroja – jopa vielä enemmän kuin sinkin imeytyvyydessä eri ruoka-aineiden välillä. Onneksi ravintolisien laatu on kulkenut tällä vuosikymmenellä koko ajan parempaan suuntaan, etenkin huippukaupoissa kuten Ruohonjuuri <3, Posti toteaa.

- Suosittelen aina ennen kaikkea panostamaan laadukkaaseen ja monipuolisesti herkulliseen ravintoon – koska emme vielä edes tiedä mikä merkitys kaikilla hivenaineilla on, saati että olisimme edes löytäneet kaikkia merkityksellisiä mikroravinteita, joita aito ruoka parhaimmillaan tarjoaa ja paraskaan pilleri ei. Henkilökohtaisesti käytän silti myös muutamia kivennäis- ja hivenaineita ihan erillisenä lisänä, koska ne ovat kehossa niin keskeisiä, ja minun vauhdikas elämäntapani kuluttaa niitä tavallista enemmän, Posti lisää.

Puhdistamon Tripla Sinkki

Puhdistamon Tripla Sinkkiin on käytetty sellaisia kelaattimuotoja, joiden imeytyminen on erityisen hyvää jopa hankalammissakin olosuhteissa. Tripla Sinkin kanssa ei siis tarvitse olla niin tarkka, ottaako sen erillään siitä, tästä ja tuosta, vaan se imeytyy ja toimii joka tapauksessa. Jopa fytaattipitoisia, liottamattomia viljoja voi nauttia Tripla Sinkin kanssa varsin huoletta samalla aterialla. Lisäksi Tripla Sinkkiin on lisätty mm. sellaisia aminohappoja, joiden tiedetään parantavan sinkin imeytymistä esimerkiksi liha-aterian yhteydessä. Tripla Sinkin voidaan sanoa sopivan erityisen hyvin vegaaneille ja kasvissyöjille: tämä tuote tarjoaa ikään kuin lihan hyödyt sinkin imeytymistä ajatellen, ilman lihaa - tai mitään muutakaan eläinperäistä.

Osta Puhdistamo Tripla Sinkki Ruohonjuuren verkkokaupasta >>