Näin käytät palashampoota

Palashampoolla pestäessä ei luontokaan likaannu! Lue tästä vinkit palamuotoisten tukkataikureiden optimaaliseen käyttöön.
Palashampoolla pestäessä ei luontokaan likaannu! Lue tästä vinkit palamuotoisten tukkataikureiden optimaaliseen käyttöön.

Palashampoo on ympäristöystävällisin tapa puhdistaa hiukset ja hiuspohja. Se on myös taloudellinen valinta; kiinteään muotoon valmistettu shampoo on nestemäistä riittoisampaa ja yksi pala kestää selvästi pidempään kuin normaalikokoinen shampoopullo. Kiinteää eli palamuotoista shampoota on helppo annostella aina sopiva määrä eikä sitä voi hulahtaa vahingossa lattialle tai lavuaariin. 

Mitä palashampoo on? 

Palashampoota on kahta eri tyyppiä; saippuoitua, joka on luonnollisin palashampoo, sekä tensidipohjaista, joka on käytännössä samaa ainetta kuin perinteinen nestemäinen shampoo, mutta ilman vettä valmistettuna. Mikäli hiuspohjasi on herkistynyt esimerkiksi sulfaateille tai muille synteettisille tensideille, kannattaa valita saippuapohjainen palashampoo.

Valitse palashampoo joko hiuspohjasi tai hiustesi kunnon mukaan. Saatavilla on erilaisia koostumuksia normaaleille, värjätyille ja rasvoittuville hiuksille sekä hoitamaan hiuspohjan epätasapainotiloja.

Miten käytän palashampoota? 

Kastele hiukset ja kostuta kämmenet. Hiero palashampoota kämmenten välissä, kunnes se on modostanut riittävän määrän vaahtoa. Vie vaahto hiuksiin ja pese tavalliseen tapaan. Lisää vaahtoa tarvittaessa.

Nurme-sarjan shampoopalat hellivät hiuksiasi

Virolaisen Nurmen käsintehdyt palashampoot edustavat saippuoitua palashampoo-tyyppiä. Ruohonjuuren hyllyiltä löytyy kolme erilaista Nurme-palashampoota eri hiustyypeille ja kaksi palashampoota erityisesti hiuspohjan ongelmiin.

AVOKADOÖLJY-PALASHAMPOO sopii normaaleille ja kiillottomille hiuksille. Saippuoidut oliivi-, kookos- ja avokadoöljy puhdistavat hiukset hellävaroin samalla hoitaen ja jättäen ne kiiltäviksi ja vahvoiksi. Ihana patsulin tuoksu täydentää pesukokemuksen. Avokadoöljy-palashampoo sopii koko perheelle, ja sillä voit myös puhdistaa vartalon.

JOJOBAÖLJY-PALASHAMPOO on kehitetty normaaleille ja kuiville hiuksille. Erityisen hoitava ja mieto jojoba-, oliivi-, manteli- ja kookosöljyihin perustuva koostumus sopii loistavasti myös värikäsiteltyjen ja vaurioituneiden hiusten pesuun.

HAMPPUÖLJY-PALASHAMPOO sopii normaaleille ja rasvoittuville hiuksille. Hamppuöljy rauhoittaa ärtynyttä päänahkaa samalla kun teepuuöljy, rosmariiniöljy sekä eukalyptusöljy hillitsevät rasvoittumista ja raikastavat hiuspohjaa. Hiukset jäävät puhtaiksi, raikkaiksi ja ilmaviksi.

SITRUUNARUOHO-PALASHAMPOO palkittiin viime vuonna Malmön Natural & Organic Awards -palkintigaalassa vuoden parhaana uutena luonnonkosmetiikkatuotteena. Erityisesti kuivalle ja herkälle hiuspohjalle kehitetyn hoitavan shampoon sheavoi ja manteliöljy kosteuttavat ja rauhoittavat kuivaa hiuspohjaa. Sitruunaruohon eteerinen öljy lisää hiusten kiiltoa ja kirkkautta jättää hiuksiin raikkaan tuoksun.

TEEPUUÖLJY-PALASHAMPOO sopii ärtyneen ja kutiavan hiuspohjan hoitoon ja puhdistukseen. Shampoo sisältää korkean pitoisuuden antiseptistä ja tulehdusta laskevaa teepuuöljyä joka rauhoittaa ja hoitaa ärtynyttä hiuspohjaa ja lievittää kutinaa.