Monin kerroin hyvää

Moni kakku päältä kaunis - ja sisältä sitäkin suloisempi! Iso osa Ruohonjuuren tuotteista pintatasoa suuremman tarinan ja tarkoituksen. Tässä jutussa tutustumme niistä muutamiin.
Monin kerroin hyvää

Paremman maailman cashew-pähkinä

Se näyttää aivan tavalliselta cashew-pähkinältä - mutta kyse on myös konkreettisesta toiminnasta oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Ruohonjuuren asiakkaiden suursuosikiksi ampaiseet Adukin cashew-pähkinät auttavat burkinafasolaisia pientuottajia kiinni parempaan elämään.

Adukin cashew-pähkinöiden tuotanto kuuluu sosiaaliseen projektiin, jossa tuetaan pientuottajien osuuskuntien kautta paikallista maataloutta ja varmistetaan tulonjaon reiluus eli se, että myös niin pähkinöiden viljelijät kuin kuorijatkin saavat hyvästä työstään kunnollisen korvauksen.

Adukin cashew-pähkinöiden tuotannossa kiinnitetään lisäksi erityistä huomioita työturvallisuuteen. Korkeimman laadun saavuttamiseksi pähkinät kuoritaan yksi kerrallaan käsityönä. Kuorijoillaan on käsissään erityisvalmisteiset hanskat, joiden läpi pähkinöiden erittämät, vahvat aineet eivät pääse käsien ihoa ärsyttämään.

Jokainen Adukin kassupähkinä on siis valioyksilö ja mukana muutoksessa kohti reilumpaa maailmaa. Ja näinhän se käy: maailma muuttuu, kun sitä muutetaan - yhteisvoimin ponnistellen!

Kaikki maailman cashew-pähkinät eivät ole eettistä purtavaa; taannoin julkaistu, Human Rights Wathcin raportti kertoi varsin karuista oloista, joissa vietnamilaiset huumeaddiktit tekevät pakkotyötä vieroitusleireillä pähkinäplantaaseilla.

Meillä Ruohonjuuressa tuotteiden taustat on selvitetty huolellisesti ja rinta rottingilla voimmekin todeta, että kaikki Ruohonjuuressa myytävät kassupähkinät on tuotettu asiallisissa olosuhteissa, ihmistä ja luontoa kunnioittaen.

Iho ihanaksi kiertotalouden hengessä

Ruohonjuuresta löytyy kosolti kosmetiikkaa, joiden raaka-aineet ammentavat ruokateollisuuden sivuvirroista tai hävikkiuhan alle joutuneista hedelmistä ja kasviksista. Esimerkiksi Bybi-sarjan Mansikka- ja mustikkaseerumeiden marjaisat tehoaineet ovat peräisin mehunpuristuksen ylijäämäaineista.

Mansikkaseerumi eli Strawberry Booster on siis pelkkää kylmäpuristettua mansikansiemenöljyä, joka pehmentää ja ravitsee hipiää tuoden jeesiä etenkin kuivalle iholle. Mansikansiemenöljy on täynnä omega 6 ja 3 rasvahappoja, minkä lisäksi se sisältää runsaasti ellagiinihappoa, joka rauhoittaa, ravitsee ja kosteuttaa erittäin kuivaa tai herkkää ihoa. Ohuen koostumuksensa ansiosta tämä valloittava öljy levittyy ihollesi supernopeasti!

Mansikkaseerumi eli Strawberry Booster on siis pelkkää kylmäpuristettua mansikansiemenöljyä, joka pehmentää ja ravitsee hipiää tuoden jeesiä etenkin kuivalle iholle.

Pelkästä mustikansiemenöljystä valmistettu mustikkaseerumi eli Blueberry Booster taistelee terhakkana sinisen valon aiheuttamia haittoja vastaan suojaten tarmokkaasti ihanaa ihoasi älylaitteiden, tietokoneiden ja auringon säteilemältä siniseltä valolta.

Ruohonjuuresta löydät myös ranskalaisen Pulpe de Vie -sarjan, jonka hemmottelevissa luonnonkosmetiikkatuotteissa kierrätys, kiertotalous ja uusiokäyttö ovat kunniassaan. Jokaisessa sarjan tuotteessa on raaka-aineina käytetty hävikkivihanneksia ja -hedelmiä.

Makua elämään - ajatuksella

Terra Madre -sarjan mausteet luomuviljellään ja tuotetaan reilun kaupan pelisääntöjä kunnioittaen pääosin Intiassa, Madagaskarissa ja Sri-Lankassa. Mausteita kasvatetaan teeviljelmien rinnalla, koska maustekasvit karkottavat ominaisaromeillaan tuhohyönteisiä luonnollisesti.

Terra Madren toimisto sijaitsee samoissa tiloissa vammaisia ihmisiä työllistävän ESAT-yhdistyksen kanssa. Osa mausteistaan pakataankin käsityönä yhteistyössä tuon yhdistyksen kanssa. Terra Madren lasipurkit täyttyvätkin maailman parhaimmiksikin kehutuista maisteista omaan tahtiinsa työskentelevien vammaisten henkilöiden toimesta suurella sydämellä ja vankkumattomalla ammattitaidolla.

Parapähkinöitä pureskelemalla tuet sademetsien suojelua

Villeinä Amazonin sademetsissä kasvavat parapähkinäpuut saavat paikalliset asukkaat suojelemaan sademetsiään. Monille Amazonin alueen asukkaalle juuri parapähkinät ovat ainoa merkittävä tulonlähde, jonka vuoksi pähkinäpuita vaalitaan aivan erityisesti. Popsiskelemalla parapähkinöitä kannat siis pikkukortesi kekoon ainutlaatuisten ekosysteemien suojelemisen puolesta ja metsähakkuita vastaan - ja saat samalla luonnollisen seleenibuustauksen oman terveytesi tueksi.