Luuliemi – mitä siitä pitäisi tietää?

Luulientä latkii entistä useampi terveystietoinen - mutta miksi? Lue tästä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin luulientä koskien.
Luuliemi – mitä siitä pitäisi tietää?

Mitä on luuliemi?

Luuliemi on perinteinen terveyseliksiiri, joka juontaa juurensa tuhansien vuosien päähän. Sitä on käytetty ruokavalion kulmakivenä kaikkialla maailmassa.

Luuliemi on mineraalipitoinen juoma, joka valmistetaan keittämällä eläinten luita vihannesten, yrttien ja mausteiden kanssa. Monissa kulttuureissa ympäri maailman luulientä käytetään edelleen säännöllisesti, ja siitä on tullut yhä suositumpaa myös nuorempien sukupolvien keskuudessa. Lämmittävä luuliemi on kiinnostava lisä päivittäiseen ruokavalioon sen kokonaisvataisesti terveyteen vaikuttavien ominaisuuksien vuoksi.

Miten luuliemi valmistetaan?

Planet Paleon luulientä haudutetaan pitkään ja hartaasti, jolloin sen kaikki tärkeät ravintoaineet saadaan talteen. Haudutus irrottaa naudan luista runsaasti ravintorikkaita ainesosia, kuten aminohappoja, kollageenia ja mineraaleja. Liemestä tulee ravintotiheää ja maukasta. Lopuksi liemen neste haihdutetaan, mikä konsentroi proteiinin ennen suihkukuivausta jauheeksi. Lopputuloksena on helppokäyttöinen luuliemijauhe, joka ei sisällä lainkaan täyteaineita tai tarpeettomia lisäaineita.

Miksi luuliemi kannattaa lisätä ruokavalioon?

Luuliemi on monipuolinen terveyseliksiiri, joka on yhdistetty suoliston terveyteen, ihon kuntoon ja nivelten hyvinvointiin. Eläinten luut sisältävät runsaasti mineraaleja, kuten kalsiumia, magnesiumia ja hivenaineita, joita tarvitaan luiden vahvistamiseen.

Luuliemessä on myös korkea kollageenipitoisuus; kollageeni on tärkeä proteiini, jota löytyy ihon lisäksi myös sidekudoksista, kuten nivelistä ja jänteistä. Se pitää luut sekä lihakset kasassa ja suojaa suoliston seinämiä.

Lisäksi luuliemi sisältää joukon muita tärkeitä ravintoaineita, kuten hyaluronihappoa, kondroitiinia ja glukosamiinia, jotka tukevat sidekudoksia. Se sisältää myös runsaasti gelatiinia, joka oli ennen vanhaan tärkeä osa ihmisten ruokavaliota.

Monet meistä eivät enää saa tarpeeksi nätä ravintoaineita köyhtyneestä ruokavaliosta, joten luuliemen juominen on hyvä tapa saada enemmän ravinteita helposti sulavassa ja imeytyvässä muodossa.

Mistä luuliemen raaka-aineet tulevat?

Planet Paleon luuliemijauhe on valmistettu ruotsalaisten korkealaatuisimpien luomusertifioitujen, ruoholla ruokittujen nautojen luista. KRAV-sertifikaatti kuuluu maatalouden kultastandardien joukkoon kaikkialla maailmassa.  Tämän sertifikaatin saaneen karjanhoidon tulee taata eläimille erittäin hyvät elinolosuhteet ja hyvinvointi.

Mikä on ero kollageenin ja luuliemen välillä?

Planet Paleo Pure kollageeni sisältää suuria määriä hydrolisoitua kollageeniproteiinia, mutta ei mitään muita ravintoaineita, joita luuliemi sisältää. Hydrolysoitu kollageeni tarkoittaa, että proteiini on pilkotussa muodossa, pienempinä molekyyleinä, jolloin se imeytyy paremmin.

Luuliemi sisältää kollageenia, mutta se sisältää lisäksi paljon muitakin ravintoaineita, mukaan lukien mineraaleja, glokosamiinia ja hyaluronihappoa, jotka ovat luuliemessä ravintomuotoisina, jolloin niiden biohyödynnettävyys on huippuluokkaa ja imeytyminen erinomaista. Luulientä ja kollageenijauhetta voi myös käyttää samanaikaisesti, mikäli kaipaa lisäboostia terveyden tueksi.

Miten luuliemijauhetta käytetään?

Planet Paleon luuliemet ovat valmistettu jauhemuotoon, jolloin ne ovat helppokäyttöisiä ja hyvin säilyviä. Mukaan ei ole lisätty mitään ylimääräistä. Ei edes pakkuuntumisestoaineita, jonka takia luuliemi on kannattaa sekoittaa hyvin kuumaan veteen, heti veden lisäämisen jälkeen.

Luuliemi on herkullista sellaisenaankin, lämpimänä juomana nautittuna, mutta erityisen hyvin se toimii kokatessa. Käytä luuliemijauhetta patojen, keittojen, laatikoiden ja kastikkeiden maustamiseen. Luuliemijauhe sakeuttaa keitoksia ilman jauhoja, tuo makua ja hurjan paljon ravinteita ruokavalioon.

Planet Paleon luuliemi on ihanteellinen proteiininlähde ruoka-aine yliherkkyyksistä tai allergioista kärsiville, sillä tuotteet eivät sisällä gluteenia, jyviä, pähkinöitä, maitoa tai soijaa. Luuliemi sopii loistavasti myös ketogeeniseen ruokavalioon.

Kuinka usein luulientä tulisi käyttää?

Luulientä voi ja kannattaakin nauttia päivittäin, koska se on yksi ravitsevimmista elintarvikkeita jolla elimistöä voi ruokkia. Luuliemi sisältää runsaasti täydentäviä ravintoaineita terveyden tueksi. Luuliemijauhe on kätevä ja herkullinen tapa nauttia tätä perinteistä terveysjuomaa missä ja milloin vain.

Planet Paleon Luuliemi

Planet Paleon Pure luuliemi on lempeän herkullinen ja se sopii moneen eri hetkeen ja ruokaan. Kurkuman ystäviä suosittelemme tutustumaan Planet Paleon kurkumalla maustettuun luuliemeen, joka vie kielen mennessään. 

Planet Paleo valmistaa eettisesti tuotettuja, korkealaatuisia kollageenivalmisteita. Planet Paleo on päivittänyt paleo-ruokavalion parhaat periaatteet 2000-luvulle istuviksi. Naturopaatti Ben Shoulderin kehittämissä tuotteissa yhdistyvät perinteinen esi-isiemme ruokavalio sekä tämän päivän tieteellinen ymmärrys kehomme ravitsemustarpeista.

Planet Paleon perustaja ravitsemusterapeutti ja naturopaatti Ben Shouler on työskennellyt kouluttajana useissa johtavissa luotaistuoteyrityksissä, ja hänellä on vahva käsitys ravitsemuksen ja rohdosvalmisteiden monimutkaisesta dynamiikasta. Opiskeltuaan intohimoisesti naturopaattisten lääkkeiden tieteellisempää puolta, hän kiinnostui myös muinaisesta lääkinnästä ja energisemmästä lähestymistavasta perinteiseen lääketieteeseen. Planet Paleo perustettiin nämä kaksi lähestymistapaa mielessä pitäen.

”Halusin luoda tuotemerkin, joka vie paleon seuraavalle tasolle. Brändin, joka opastaa ihmisiä parhaisiin periaatteisiin ja jättää samalla tilaa evoluutiolle. ”- Perustaja Ben Shouler.