Luonnonkosmetiikkasertifioidut aurinkovoiteet ovat vastuullinen valinta

Ruohonjuuressa myytävät aurinkorasvat ovat ystävällisiä sekä iholle että ympäristölle. Toisin kuin kemialliset voiteet, luonnonkosmetiikkasertifioidut aurinkorasvat eivät vahingoita koralleja.
Luonnonkosmetiikka aurinkovoiteet

Havaiji rajoitti jonkin aikaa sitten aurinkorasvojen myyntiä, koska kemiallisten aurinkovoiteiden on todettu vaurioittavan koralliriuttoja. Koska Havaijisaarella lomailevien määrä kieppuu kahdeksassa miljoonassa, lomakohteessa käytetyillä aurinkotuotteilla on merkitystä saaren haavoittuvaisen ekosysteemin kannalta. Monet kemialliset aurinkovoiteet sisältävät oksibentsonia ja oktyylimetoksisinnamaattia, joiden on tutkittu haalentavat korallien värejä.

Koska vastuulliset valinnat ovat sekä meille ruohonjuurelaisille että asiakkaillemme sydämen asia, selvitimme seikkaperäisesti Ruohonjuuressa myytävien aurinkotuotteiden tilanteen.

Luonnonkosmetiikkasertifioidut aurinkotuotesarjat eivät sisällä (eivätkä sertifikaatin vaatimusten mukaan edes saa sisältää) koralleille vaarallisia aineita.

- Kiellettyjä aineita tulkitaan monesti sinkki- ja titaniumdioksidin kohdalla väärin sillä kiellettyjä ovat nimenomaan nanokokoiset hiukkaset eli niin kutsutut "nanopartikkelit". Tämä tarkoittaa siis sitä, että nanopartikkelikoossa olevat sinkki- tai titaniumdioksidi ovat luonnonkosmetiikassa kiellettyjä. Luonnonkosmetiikkasertifioidut aurinkovoiteet eivät sisällä nanopartikkeleita eivätkä näin ollen vahingoita vesistöjä tai koralleja. Jotta aurinkovoide voi oikeasti olla luonnollinen, täytyy sen sisältää vain mineraalifilttereitä eikä ollenkaan kemiallisia filttereitä. Mineraalifilttereinä toimivat ainoastaan siis sinkki- ja titaniumdioksidit, Ruohonjuuren asiakkaiden suosikiksi kohonnutta Alga Maris-aurinkovoidesarjaa maahantuova Taneli Jaakonsaari opastaa.

Koska sinkki- ja titaniumdioksidi on haitallista luonnolle ainoastaan nanopartikkelikoossa,  Jaakonsaari kertoo Alga Maris -sarjan tuotteiden olevan täysin sallittuja myös Hawaijilla.

Jos noita luonnonkosmetiikkalaatuisten aurinkovoiteiden fysikaalisia filttereitä tahtoo välttää kokonaan, voi mietoa aurinkosuojaa saada esimerkiksi karanja- tai kookosöljyistä. Koska näiden luonnollisten öljyjen aurinkosuoja vaihtelee, ei niitä virallisesti saa ilmoittaa aurinkosuoja-aineiksi. Ihon suojaamisen kannalta turvallisinta onkin valita luonnonkosmetiikkalaatuinen aurinkovoide, joka suojakerroin on testein todettu.

Osta Alga Maris-tuotteet Ruohonjuuuren verkkokaupasta >>

Osta luonnonkosmetiikkalaatuiset aurinkovoiteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>

 

Lue myös:

Luonnonkosmetiikkalaatuiset aurinkovoiteet - varsin fiksu valinta! >>

Miksi valita luonnonkosmetiikka - 5 hyvää syytä >>

Jaakko Halmetojan vinkit: Ravinnosta suojaa kesäiholle >>