Koivuchaa kulauteltavaksi: Ruohonjuuri 40-vuotiskombucha on kunnianosoitus Suomen metsille

Ruohonjuuren 40-vuotistaipaleen kunniaksi kehitelty Koivucha-kombucha nostaa parrasvaloihin luontomme arvokkaat antimet - ja aivan erityisesti metsiemme siimeksissä piilevän viisauden. Lue lisää makunystyröitä ilahduttavasta juhlajuomasta tästä jutusta!
Koivuchaa kulauteltavaksi: Ruohonjuuri 40-vuotiskombucha on kunnianosoitus Suomen metsille

Koivucha-kombuchan on Ruohonjuurelle valmistanut pirkkalalainen The Good Guys -kombuchapanimo, jonka kulauteltavat valittiin taannoin Ruohonjuuren parhaiksi juomiksi. Muiden The Good Guys -kombuchojen tapaan Koivucha on valmistettu artesaanihengessä perinteisesti fermentoimalla. Kiireettömästi käyneen Koivuchan valmistamisen eteen uurastaneet hiivat ja bakteerit ovat nauttineet inspiroivasta musiikista, jonka tahdittamana fermentointi on sujunut hyvissä viboissa - Bernin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan musiikki nimittäin vaikuttaa mikrobien toimintaan.

Terveystietoisen siemailijan on tärkeää tietää, ettei Koivuchan hyviä bakteereita ole nujerrettu pastöroimalla vaan kukkeassa kulauteltavassa kaikki terveyttä tukevat ainesosat ovat visusti tallella.

Terveyttä ja elinvoimaa metsiemme antimista

Mustikalla ja koivulla maustettu syntymäpäiväkombucha on saanut inspiraation siimesten sankareista ja korpien kuiskeesta:

- Suomalainen metsä on maaginen paikka, jossa samoillessa aika tuntuu pysähtyvän. Samalla voi kokea pääsevänsä lähemmäksi muita elämänmuotoja, joita metsämme ovat täynnä. The Good Guys:ille metsä on tärkeä voimavara niin inspiraation tuojana kuin rauhoittavana samoilupaikkanakin, toteaa Koivuchan valmistaneen kombuchapanimon toimitusjohtaja Krister.

Koska Suomen luonnon ykkösantimet ovat Ruohonjuurelle sydämen asia, valikoituivat koivu ja mustikka hyvin nopeasti kombuchan ryydittäjiksi.

- Mustikka tuo tähän kombuchaan värin lisäksi makuaistiamme miellyttävää makeutta. Koivusta puolestaan juomaan ammentuu aavistus juhannussaunan tuoksua uumoilevaa tunnelmaa ja lehtevää aromia. Ytimekäs yhdistelmä kuljettaa nautiskelijansa suoraan kesäiseen metsään, jossa koivut humisevat tuulessa ja maa on sinisenään mustikoista, kombuchamaakari maalailee.

Koivuchan perustana paistattelee vihreästä ja mustasta teestä perinteisesti fermentoiden valmistettu kombucha, johon on uutettu koivunlehtiä ja lisätty mustikkatäysmehua. Sekä mustikat että koivunlehdet ovat kotimaisten siimestemme arvokkaita antimia, jotka on kerätty luomusertifioiduista metsistä.

Vaikka koivucha ei varmasti kaikkia maailman vaivoja parannakaan, on sen sisältämillä aineksilla suopeita vaikutuksia terveyteemme. Parasta antiaan juomassa tarjoilevat luonnollisesti sen sisältämät hyvät bakteerit, joiden vaikutuksen saattaa jopa tuta sisuksissaan heti sulojuomaa siemailtuaan.

Juurevan jymyjuoman sisältämät koivunlehdet laittavat puolestaan aineenvaihduntaamme vipinää ja edistävät ruuansulatusta. Koivuchassa komeilevat, antioksidanttisilla ominaisuuksillaan terhentelevät mustikat hellivät nekin vatsaa avitellen samalla mm. rasva-aineenvaihduttaamme pelaamaan paremmin.

Koivuchaa juhlaan ja arkeen

Ruohonjuuren 40-vuotissyntymäpäivien kunniaksi kehitetty Koivucha on kuplivainen kulauteltava, joka sopii mitä mainioimmin alkoholittomana juhlajuomana tarjoiltavaksi. Koivuchalla toden totta kelpaa kippistellä - ja passaa sitä siemailla myös tavallisena arkipäivänä.

Ruohonjuuren ja The Good Guys -kombuchapanimon yhteistyö 40-vuotisjuhlajuoman kehittämiseksi sujui erinomaisen mutkattomasti ja hyvässä hengessä:

- Tuntuu valtavan hyvältä, että Ruohonjuuri on aidosti sitoutunut toimimaan pienten kotimaisten yritysten kanssa. Yhteistyössä on voimaa!”, tuumaa The Good Guys Krister hymyssä suin.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

EFA-terveysväitteet:

M-2008-1061 2402 - Betula pendula (Birch) - Digestive health

M-2008-1061 3273 - Betula alba - action drainante

M-2008-1061  3737 - Betula pendula / Betula pubescens (Common Name : Birch) - Health of lower urinary tract

M-2008-1061  1298 - Bilberry fruits (Vaccinium myrtillus fruit); - Mucous membranes in stomach and small intestine

M-2008-1061 2854 - Bilberry Vaccinium myrtillus - Function as antioxidant

M-2008-1061  4500 - Vaccinium myrtillus-Shoots, Fruits-Bilberry - contributes to the normal glucidic, lipidic and proteic metabolism