Katja Kokon Djusie-luonnonkosmetiikkasarja on paremman maailman asialla

Katja Kokon Djusie-luonnonkosmetiikkasarja on muutakin kuin täydellinen kumppani ihanalle ihollesi. Mehukkaan, kuulaan ja elinvoimaisen ihon lisäksi Djusie edustaa mielen hyvinvointia ja tervettä itsetuntoa ja siksi osa sarjan tuotosta lahjoitetaankin mielenterveystyöhön ja koulukiusaamista ehkäisevään työhön.
Katja Kokon Djusie-luonnonkosmetiikkasarja on paremman maailman asialla

Djusie sai alkunsa holistiseen ihonhoitoon erikoistuneen kosmetologi Katja Kokon lähemmäs 10 vuotta kyteneestä unelmasta omasta ihonhoitosarjasta. Vuosien varrella näkemys omasta sarjasta on hioutunut timanttiseksi Katjan opiskeltua luonnonkosmetiikan tuotekehitystä ja työskenneltyä lukuisten ihonhoitobrändien parissa, jonka aikana hän on testannut, kuratoinut ja analysoinut valtavan määrän erilaisia tuotteita ja brändejä.

Pitkään puuttuva raaka-aine oli kuitenkin täydellinen tiimi, joka jakaisi Katjan kanssa saman, tinkimättömän arvomaailman. Täydellistä kumppania kannatti odottaa ja lopulta se olikin lähempänä kuin Katja olisi osannut arvata. Suomen Luonnonkosmetiikan tukku oli Katjan pitkäaikainen yhteistyökumppani vuosien ajalta. Dynaaminen ja inhimillisten arvojen yritys tuntui juuri oikealta kumppanilta ja Katjan ehdotettua heille kumppanuutta kevättalvella 2019, Djusien tarina käynnistyi nopeasti.

Djusie perustettiin, koska Katja halusi rakentaa kaikesta 20-vuotisen uransa aikana kehittyneestä tietotaidosta brändin, jossa yhdistyvät hänen näkemyksensä täydellisestä ihonhoitosarjasta ja joka olisi juuri hänen näköisensä ja oloisensa. Hän on alusta saakka uskonut voivansa luoda sarjan, jolla on vahva kansainvälinen potentiaali. Lisäksi Katjalle on alusta asti ollut tärkeää, että hän voi antaa jotain merkittävää ja hyvää tähän maailmaan oman työnsä kautta.

Mehukas, kuulas ja elinvoimainen iho Djusie-tuotteiden avulla

Katja Kokkoa pidempään seuranneet tuntevat hänen näkemyksensä ihon kosteuttamisesta ja hän onkin tunnettu hoitonesteiden, mietojen happojen ja kasvoöljyjen puolestapuhuja – ne ovat yksi avain mehukkaan näköiseen ihoon. Djusien tuotteet tähtäävät siis mehukkaaseen, kuulaaseen ja elinvoimaiseen ihoon.

- Kantava filosofia on, että tuotteet eivät sisällä mitään ihon tai tuotteen funktion kannalta turhaa ja jokainen raaka-aine täytyy olla perusteltu läpinäkyvästi, Katja Kokko kertoo.

- Itsestäänselvyys on se, että tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja hintatasoltaan sellaisia, että laadussa ei jouduta tekemään kohtuuttomia kompromisseja, mutta ne olisivat silti mahdollisimman monen saatavilla.

Timanttisen hinta-laatusuhteen omaavissa Djusie-tuotteissa kaikista olennaisinta on, että ne ovat funktionaalisia ja toimivia, eli tekevät mitä lupaavat.

- Tuotteissa on hyvältä tuntuvat koostumukset, mutta tehokkuus ajaa ihotuntuman edelle. Silti on tärkeää, että tuotteet ovat myös nautinnollisia käyttää ja ne tuoksuvat hyvältä – mutta tehokkuus ajaa myös tuoksun edelle, Kokko kertoo.

Tästä esimerkkeinä kolmen ensimmäisen tuotteen tuoksut: Liquid Silk puhdistusöljyn tuoksu on nautinnollisen pirskahteleva ja virkistävä, mutta silti lempeä. Siihen valitut eteeriset öljyt paitsi energisoivat mieltä, mutta sopivat lisäksi ihonhoidollisilta vaikutuksiltaan erinomaisesti puhdistustuotteeseen. Acid Bloom hoitonesteessä ei puolestaan ole eteerisiä öljyjä, koska tällaiseen vesipohjaiseen tuotteeseen ei ole perusteltua lisätä öljyliukoisia aineita, muuten tuote tarvitsisi myös solubiliserin eli pinta-aktiivisen aineen, joka on iholle täysin turha. Siksi Acid Bloomissa tuoksuvat rehellisesti sen aktiiviset aineet, eli omenasiideretikka, reishi ja gotu kola. Fruit Glaze kasvoöljyn eteeriset öljyt Katja on valinnut puhtaasti niiden ihonhoidollisten vaikutusten vuoksi, mutta niistä muodostuu myös tuotteen hienostunut ja mieto tuoksu. Jokainen raaka-aine on siis mietitty tarkkaan aina ensin siltä kannalta, mitä se tekee iholle.

Djusien tuotteissa eri ihmisille varmasti resonoivat eri asiat:

- Osalle tärkeää on funktionaalisuus ja tulokset, osalle kotimaisuus, osalle luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Toiset puolestaan nautiskelevat koostumuksista, tuoksuista ja tuotteiden tyylikkäästä ja värikkäästä ulkoasusta.

Ihonhoitorituaalit hoitavat ja hemmottelevat

Kokonaisuutta täydentävät jokaisen tuotteen yhteyteen luodut rituaalit, jotka perustuvat siihen, että tuotteita osataan käyttää oikein, jolloin tehot saadaan parhaiten irti. Toinen tärkeä aspekti on se, että pelkkä ulkoinen ihonhoito tuotteilla ei riitä, koska tuotteet vaikuttavat vain ihon pintaan, epidermikseen.

- Manuaalisella käsittelyllä pystytään vaikuttamaan syvemmälle kudoksiin, jolla on tärkeä merkitys ihon aineenvaihdunnalle, lymfakierrolle ja sidekudosten kimmoisuudelle.

Siksi kasvohieronta ja muut manuaaliset käsittelyt ovatkin Djusien ihonhoitorituaaleja, johon Katja ammentaa kosmetologin ammattitaitoaan ja tietämystä kiinalaisesta lääketieteestä, jota hän tällä hetkellä opiskelee.

Minimalistinen Djusie-sarja tekee pieniä ihmeitä

Kolme ensimmäistä Djusie-tuotetta saivat alkunsa samaan aikaan tarkoituksena luoda minimalistinen, kolmen tuotteen selkeä ihonhoitorutiini, jota voi tarpeen mukaan täydentää täydentävillä tuotteilla, mikäli ihon kunto sitä vaatii.

Puhdistusöljystä Katjalla oli selkeä visio:

- Sen täytyy olla silkkinen, ohut, putsata tehokkaasti vedenkestävä meikki ja huuhtoutua vaivattomasti vedellä. Emulgaattoria ei saa olla liikaa, jotta se ei vaurioita ihon hydrolipidikalvoa.

Tuoksu sai alkunsa Katjan esikoiskirjaansa luomasta puhdistusbalmin reseptistä, jossa oli samoja eteerisiä öljyjä, mutta tuoksua hienosäädettiin lopulliseen tuotteeseen. Mieto, happoja sisältävä hoitoneste oli itsestäänselvyys Katjalle, sillä täydellistä happopitoista hoitonestettä ei vielä luonnonkosmetiikan markkinoilta löytynyt. Happojen lisäksi hoitonesteen tehoaineet Katja oli tiennyt pitkään: hän on intoillut adaptogeenisistä sienistä vuosikausia sisäisesti ja tiennyt tulevansa käyttämään niitä omissa tuotteissaan, jos joskus oman sarjan rakentaisi. Myös ihotuntuma tuotteesta oli kirkas: aavistuksen paksuhko neste, joka ei jätä ihoa liian tahmeaksi, vaikka humektanteista pientä tuntumaa onkin pakko jäädä iholle. 

Kasvoöljyyn Katja halusi ehdottomasti skvalaanipohjan, sillä skvalaanin hyötyjä iholle löytyy pitkä lista. Lisäksi pigmenttiläiskien ehkäisy, epäpuhtauksien vähentäminen ja ihon kirkastaminen olivat tämän tuotteen funktion tavoitteet. Aktiiviaineiksi haluttiin tutkitusti tehokkaita aineita, joita ei muissa tuotteissa usein näe, kuten ruusukvitteninsiemenöljyä sekä acaimarjanöljyn ja bisabololin luoma yhdiste.

Djusie-sarjan hinta-laatusuhde on vailla vertaansa!

Djusie-tuotteissa yhdistyvät näkemys, kokemus ja asiantuntijuus ihonhoidosta, raaka-aineista, tuotteiden tehokkuudesta ja koostumuksista ja siksi tuotteiden hinta-laatusuhde onkin erinomainen.

Katjan tekemällä tuotekehitystyöllä yhdessä huippukemistin kanssa ideat on viety käytäntöön niin, että tuotelupaukset todella täyttyvät.

- Djusien aktiiviraaka-aineissa tullaan näkemään keskiössä tulevaisuudessa vielä laajemmin erityisesti suomalaiset adaptogeeniset sienet, mutta myös tarkkaan valittuja muita aktiiviaineita ulkomailta. Lisäksi brändi kokonaisuudessaan on jotain sellaista, mitä ei ole ennen nähty. Djusie on rohkeasti erilainen, yllättävä ja värikäs oman tiensä kulkija, joka haluaa viestiä mehukkaan ihon lisäksi elämän inhimillisyydestä ja siitä, että maailmassa jokaisella on oma tarkoituksensa, jokainen on kaunis ja tärkeä ja omasta yksilöllisyydestään saa ja kuuluu olla ylpeä – jokainen meistä on elävä esimerkki luonnollisesta kauneudesta, Katja Kokko kuvailee.

Hän suositteleekin lämmöllä Djusie-tuotteita jokaiselle, joka kaipaa tuotteilta todellisia tehoja ja tuloksia, laadukkaita koostumuksia ja arvostaa visuaalisuutta sekä laadukasta designia.

- Sarjan tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille ja kolme ensimmäistä tuotetta kosteuttavat erittäin tehokkaasti, tekevät ihosta mehukkaan ja kuulaan, ehkäisevät epäpuhtauksia ja pigmenttiläiskiä, tekevät ihosta napakan ja joustavan ja sanovat hyvästit pintakuivalle rasvaiselle iholle, Kokko kertoo.

F-Beautyn edelläkävijä

Djusien takana on Katjan lisäksi inhimillisten arvojen perheyritys ja joukko ahkeria miehiä, jotka ovat lähteneet ennakkoluulottomasti rakentamaan luonnonkosmetiikasta isoa liiketoimintaa Suomeen ja pohjoismaihin. Yhteisessä yrityksessämme on aito yhdessä tekemisen meininki, jossa jokaisella on oma arvokas ammattitaitonsa ja jokaisen roolia kunnioitetaan ja kaikkia ajaa eteenpäin intohimon hedelmä. Lopputuloksena on brändi, joka voi ylpeästi sanoa olevansa F-Beautyn edelläkävijä ja vievänsä mehukkainta ihonhoitoa Suomesta maailmalle.

Siirry tästä tutustumaan Djusie-sarjaan!

Katso myös tallenne Ruohonjuuren Instagram-livestä, jossa Katja Kokko esittelee upean Djusie-sarjan: