Ihonhoitorituaalit - hyvää oloa päästä varpaisiin

Oletko ihonhoidossa mutkat suoriksi -henkinen minimalisti vai hemmottelua arvostava hifistelijä? Kumpaankin ulottuvuuteen löytyy Ruohonjuuresta kosolti antimia, joista ammentaa luonnollisen kauneutensa tueksi!
Ihonhoitorituaalit - hyvää oloa päästä varpaisiin

 Yksinkertaisuutta arvostavan minimalistin ihonhoitotuoterepertuaari koostuu muutamasta tarkoin harkitusta monitoimituotteesta; purkkiviidakossa samoilu ei kaikkia nappaa. Kaikkein simppelimmillään hipiänsä helliminen onnistuu keittiön kaapeista löytyvin aineksin: hunajan, kookosöljyn ja aloe veran avulla pötkii jo pitkälle. Peseytymispuuhat hoituvat yksinkertaisimmillaan monikäyttöistä marseillesaippuaa hyödyntäen.

Ruohonjuuri on monikäyttötuotteiden aarreaitta

Yksi purkki ja monta käyttöä; mikäs sen kätevämpää! Nyt onkin aika tutustua Ruohonjuuren monikäyttötuotteiden parhaimmistoon:

Frantsilan yrttitilan Kehäkukkavoide sopii niin kasvojen iholle päivä- ja hoitovoiteeksi kuin auringonpolttaman ihon rauhoittamiseenkin. Kehäkukkavoiteen avulla voi myös taistella menestyksekkäästi sekä päänahan hilsettä että vaginahiivaakin vastaan. Hellävaraisena hoivaajana Kehäkukkavoide sopii myös pikkulasten ja vauvojen iholle sekä ihottumia rauhoittamaan.

Egyptiläinen ihmesalva perustuu mehiläistarhojen arvoituksellisten antimien hoitavaan voimaan. Monitoimivoiteiden klassikoihin kuuluvalla salvalla hoituvat käden käänteessä kuntoon huulet, arvet, hiukset, tatuoinnit - ja paljon muutakin. Egyptiläistä ihmesalvaa voi käyttää myös kasvo-, silmänympärys- ja liukuvoiteena, meikinpoistoaineena ja rauhoittamassa ärtynyttä ihoa esimerkiksi sheivauksen tai parranajon jälkeen.

Weledan Skin Food -yleisvoide on koostumukseltaan sangen täyteläinen tapaus, joka on parhaimmillaan karhean, rohtuneen tai kuivan ihon hoidossa. Skin Food sopii loistavasti myös yö-, huuli-, käsi-, jalka- ja pakkasvoiteeksi sekä kasvonaamioksi ja ihonaarmujen hoitoon.

Emäksinen Meine Base -mineraalisuola on loistava valinta niin kasvojen pesuun kuin deodorantiksi ja hampaiden putsaukseenkin. Meine Basella pintakuiva iho saadaan elpymään ja näppylät häädetyksi. Myös kutisena päänahka hyötyy emäksisen mineraalisuolan hoitavasta voimasta. Ja totta kai tästä suolasta voi tehdä myös ihokuorintoja ja hoitavia kylpyjä.

Dr. Hauschkan Silkkipuuteri tempaisee tehonsa aidosta silkistä. Ja tehoahan piisaa: Silkkipuuteria voi käyttää kuivashampoona, deodoranttina, kasvopuuterina, vauvatalkkina, kutisevan tai sheivatun ihon rauhoittajana ja hiertymien ehkäisijänä.  “Ihmepuuteriksikin” kehuttu Silkkipuuteri toimii myös kenkien raikastajana ja jalkojen hikoilin hillitsijänä.

Frantsilan yrttitilan 11 yrtin hoitosalva auttaa silloin, kun elämä kolhii. Kotimainen hoitosalva on noussut maineeseen pienten ihottumien, peräpukamien, mustelmien, syylien, luomien, maksaläikkien, ihon kovettumien, ahavoituneiden huulien, säärihaavojen, palovammojen ja arpien hoitajana.

Ruohonjuuren hemmottelutuotteet

Ihoaan voi ilahduttaa erilaisten seerumeiden, boostereiden ja kasvoöljyjen lisäksi esimerkiksi kasvorollereilla ja guasha -lastoilla tai -kammoilla tehtävillä hieronnoilla. Kannattaa muistaa myös näppäräkäyttöinen guasha-lusikka - tuo silmänympärysalueen ykköstyökalu, jolla silmäpussit, turvotukset ja tummat silmänaluset saa käden käänteessä hälvennetyksi.

Ruohonjuuresta löytyy myös runsaasti laadukkaita luonnonkosmetiikkatuotteita oman henkilökohtaisen ihonhoitorituaalisi luomiseen. Rituaalin ei välttämättä tarvitse olla monivaiheinen; jo pelkkä läsnäoleva ja kiireetön vartaloöljyn levittelytuokio voi kohottaa mielen arjen yläpuolelle ja saada olon tuntemaan hellityltä ja hoivatulta. Oleellista on nauttia hetkestä, jolloin kaikilla aisteilla keskittyy itsensä arvostavaan ja lempeään hoitamiseen. Tässä inspiraatioksesi muutama rituaali, joilla voit hemmotella itseäsi kokonaisvaltaisesti.

7 Skin Method - kerrostettua kosteutusta

7 Skin Method on korealaisen kosmetiikan mukana Suomessakin tunnetuksi tullut ihonhoitorutiini, jossa kasvovettä kerrostetaan kasvoille ja kaulalle seitsemän kerrosta. Tavoitteena on ihon heleyttäminen ja optimaalinen kosteuttaminen.

7 Skin Method -kauneusrituaalin tuloksena ihosta tuleekin mehevän kosteutettu, pehmeä ja ihanan täyteläinen. Käsittelyn jälkeen iho jää kuulaan hehkuvaksi ja se pysyy kosteutettuna koko päivän. Kasvoveden kerrostaminen auttaa kosteutta ja aktiiviaineita imeytymään syvemmälle ihoon.

Näin se tapahtuu: Kasvojen puhdistuksen jälkeen sipaistaan pieni määrä kasvovettä kämmenelle. Tämän jälkeen käsiä hieroskellaan kevyesti yhteen.  Kasvovesi painellaan ja taputellaan rauhallisesti kasvojen ja kaulan iholle. Kasvoveden annetaan imeytyä ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.  Rutiini toistetaan seitsemän kertaa. Kerrostaa voi yhtä tai useampaa erilaista kasvovettä. Lopuksi kasvovesirituaalilla aikaansaatu kosteus sidotaan iholle kosteusvoiteella.

7 Skin Method suositellaan toistettavaksi kolmisen kertaa viikossa. Ihanteellinen tuote 7 Skin Method-rutiiniin on Whamisa-sarjan Deep Rich Toner- kasvovesi - joka seerumimaisena hoivaajana on itse asiassa paljon enemmän kuin tavallinen kasvovesi.

Aidon kauneuden ja holistisen hyvinvoinnin asiantuntija Katja Kokko on luonut kehittämänsä Djusie-luonnonkosmetiikkasarjan yhteyteen kauneutta ja hyvinvointia tukevia rituaaleja, joiden avulla tuotteiden teho saadaan ammennettua ihanteellisesti ihon hyödyksi.

Djusie-ihonhoitorituaali

Aidon kauneuden ja holistisen hyvinvoinnin asiantuntija Katja Kokko on luonut kehittämänsä Djusie-luonnonkosmetiikkasarjan yhteyteen kauneutta ja hyvinvointia tukevia rituaaleja, joiden avulla tuotteiden teho saadaan ammennettua ihanteellisesti ihon hyödyksi.

- Pelkkä ulkoinen ihonhoito ei riitä, koska tuotteet vaikuttavat vain ihon pintaan, epidermikseen. Manuaalisella käsittelyllä pystytään vaikuttamaan syvemmälle kudoksiin. Näin saadaan aikaan toivottuja muutoksia ihon aineenvaihdunnassa, lymfakierrossa ja sidekudosten kimmoisuudessa, Katja Kokko opastaa.

Kasvohieronta ja muut manuaaliset käsittelyt ovatkin Djusien ihonhoitorituaaleja, joihin sarjan kehittäjä on ammentanut kosmetologin ammattitaitoaan ja tietämystään kiinalaisesta lääketieteestä.

Djusie-minikasvohieronta ihonpuhdistuksen yhteydessä

Ihon puhdistukseen voi suhtautua muunakin kuin pelkkänä suorituksena. Parhaimmillaan kyse on arkea sulostuttavasta hemmottelukokemuksesta, joka voi olla jopa päivän paras hetki! Djusie-minikasvohieronta tehostaa sarjan Liquid silk -puhdistustuotteen syväpuhdistavia vaikutuksia. Se valmistelee ihoa vastaanottamaan kosteuttavat ja hoitavat aineet lämmittämällä ihoa ja vilkastuttamalla ihon verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa.

Päivittäinen, muutaman minuutin minikasvohieronta lisää ihon napakkuutta ja kirkkautta merkittävästi - jo viikossa huomaa selkeän eron entiseen. Hieronta saa tuotteen aromaterapeuttiset vaikutukset avautumaan – ja kosketus rauhoittaa hermostoa. Koska iho on suurin aistielimemme, kosketuksen hermostoa rentouttava vaikutus leviää kaikkialle kehoon.

Minikasvohieronnassa käydään omilla kätösillä lempeästi hieroen läpi niin kasvot, kaula, korvat, niska, kallonpohja ja päänahka etenkin ohimojen alueelta. Hieronnan jälkeen olo on tyyni, rentoutunut ja tyytyväinen: hyvä olo on kuin huomaamatta hiipinyt kehoon.

Djusie-hoitonesterituaali

Ruhtinaallinen kosteutus ja optimaalinen pH-tasapaino ovat Katja Kokon mielestä mehukkaan ihon tärkeimpiä kulmakiviä. Siksi hän neuvookin kerrostamaan Djusie-sarjan Acid Bloom -hoitonestettä kasvoille 2-3 kerrosta pienen määrä kerrallaan, kunnes iho tuntuu napakalta, mehukkaalta ja täyteläiseltä. Herkkäihoiset voivat aloittaa yhdellä kerroksella.

Näin se käy: Annostele hoitonestettä kämmenille ja hiero käsiä kevyesti yhteen. Kämmenten lämpö tehostaa hoitonesteen imeytymistä.

Hoitoneste taputellaan lempeästi kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Seuraava kerros levitetään vasta, kun edellinen on täysin imeytynyt. Kasvojasi taputellessasi huomaat varmasti pintaa syvemmällä hellän kosketuksen hermostoa rauhoittavan voiman! Katja Kokon mukaan asia onkin näin: Mitä enemmän kosketat ihoasi, sitä tarkemmaksi ihotietoisuutesi kehittyy – näin alat kuulla ihosi viestejä ja tarpeita tarkemmin.

Djusie-kasvohieronta kasvoöljyn avulla

Djusie-kasvohieronta tehdään sarjan Fruit Glaze -kasvoöljyn avulla mieluiten 2-3 kertaa viikossa. Djusie-kasvohieronta rauhoittaa hermostoa ja vilkastuttaa ihon verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Hieronta tehostaa kasvoöljyn imeytymistä huomattavasti, poistaa turvotusta ja kirkastaa ihon väriä. Stressi lievittyy ja iho vahvistuu sisältäpäin. Rauhallinen mieli ja iho hehkuu elinvoimaa ja tyyneyttä – silloinkin, kun elämä tuntuu stresaavalta.

Kiertotalouden ja minimalismin hengessä kehitetyssä, kokonaisvaltaisesti vastuullisessa Circulove-ihonhoitosarjassa on vain muutama tarkkaan harkittu tuote, joiden avulla kaikki ihonhoidon kiemurat tulevat ratkaistuksi.

Circulove - vähemmän mutta parempaa

Mitä vähemmän tuotteita, sitä vähemmän säätämistä ja ympäristökuormitusta. Kiertotalouden ja minimalismin hengessä kehitetyssä, kokonaisvaltaisesti vastuullisessa Circulove-ihonhoitosarjassa on vain muutama tarkkaan harkittu tuote, joiden avulla kaikki ihonhoidon kiemurat tulevat ratkaistuksi. Circuloven täysfermentoidut ihonhoitotuotteet ovat kustannustehokkaita; pieni pisara riittää tuomaan hoitovaikutuksia.