Hiilineutraalit tuotteet: Attituden aineilla puunatessa ei luontokaan likaannu!

Tehostaan kiitellyn, hiilineutraalin Attitude-pesuainesarjan perustivat Jean-François Bernier ja Benoît Lord Montrealissa keväällä 2005. Pontimena pesuainesarjalle oli perustajien ajatus siitä, että he tahtovat jättää lapsilleen perinnön, josta maailma voi olla ylpeä.
Hiilineutraalit tuotteet: Attituden aineilla puunatessa ei luontokaan likaannu!

Attituden toiminnan tarkoituksena eli missiona on luoda puhtaita tuotteita, käyttää pakkauksissa vähemmän muovia ja istuttaa maailmaan enemmän puita. Attitude-sarja on hiilineutraali, koska kaikki niiden valmistamisen päästöt on kompensoitu.

- Uskomme, että muutos alkaa päivittäisistä valinnoistamme ja yhdessä me voimme muuttaa maailmaa paremmaksi – tuote kerrallaan.

Attituden perustajille Jean-François Bernierille and Benoît Lordille on tärkeää, että luonnollisista raaka-aineista valmistetut, iho- ja ympäristöystävälliset tuotteet ovat teholtaan ainakin yhtä hyviä kuin synteettiset vaihtoehdot.

Tuotekehittely onkin selvästi tuottanut tulosta, sillä Attituden pesuaineet ovat vuosien varrella keränneet kosolti kehuja myös Ruohonjuuren asiakkaiden keskuudessa:

"Attituden yleispuhdistussuihke on mahtava tuote! Se on ainoa aine, josta voi sanoa että sipaisu sillä rasvaisella keittiöliedellä ja lika kaikkoaa. Ei hankausta, ärräpäitä eikä liottelua. Jää vain puhdas, raikas tuoksu muistoksi, asiakkaamme Jaana iloitsee."

Ruohonjuuri Attitude

Turvallisia tuotteita tarkasti tutkien

Kaikki Attituden tuotteet on valmistettu niin, että niistä koituu mahdollisimman vähän harmia ympäristölle.

- Tuotekehityskriteerimme ovat hyvin tiukat. Ensiksi, kansainvälisten toimittajiemme täytyy pystyä todistamaan sertifikaatein, että heidän tuotteensa eivät sisällä mitään huolta aiheuttavaa perustuen kansainvälisiin tietokantoihin. Varmistamme Enviromental Working Croupsin (EWG) suorittamin riskianalyysein jokaisen ainesosan. Analysoimme myös valmistusprosessin ja mahdolliset sivutuotteet. Kun tuotteessamme on teoriatasolla kaikki kunnossa, palaamme omaan laboratorioomme luomaan oman reseptimme, Attitudelta kerrotaan.

- Arvioimme tietysti myös jokaisen tuotteen tehokkuuden sekä toimivuuden kestävän kehityksenkin näkövinkkelistä. Täysin luonnollisten kasvi- ja mineraalipohjaisten käsittelemättömien materiaalien käyttäminen tuo omat erityishaasteensa verrattuna synteettisiin tuotteisiin.

Hiilineutraaliuden edelläkävijä taistelee biodiversiteetinkin puolesta

Attitude on ollut hiilineutraali tuotemerkki jo pitkään. Homma ei ole pesuainemaakareiden mukaan mitään rakettitiedettä:

- Meille hiilineutraalius on melko yksinkertainen asia: arvioimme kasvihuonepäästömme kiertokulkuanalyysilla, vähennämme GHG päästöjä niin paljon kuin mahdollista ja ylikompensoimme jäljelle jäävät päästöt istuttamalla puita. Käytämme vain uudistuvaa energiaa tuotannossamme ja rajoitamme tuotteiden kuljetuksessa syntyviä kasvihuonepäästöjä esimerkiksi kuljettamalla tuotteita proomulla sataman ja varaston välisen matkan Euroopassa, Attitudelta kerrotaan.

- Yritämme myös tehdä kuluttajille helpoksi omien hiilijalanjälkiensä pienentämisen esimerkiksi tarjoamalla pyykinpesuaineita, jotka ovat hyvin tehokkaita kylmässä vedessä käytettynä. Näin vettä ei tarvitse joka kertaa lämmittää pesua varten.

Attitude taistelee ilmastonmuutoksen lisäksi myös luontokatoa vastaan:

- Meidän metsänistutuskohteemme eivät keskity ainoastaan hiilihyvitykseen vaan kehitämme ekosysteemejä, jotta biodiversiteetti säilyisi. Luontokato on siis pysäytettävä.

Ruohonjuuri Attitude

Ekopesuaineet päihittävät tavalliset 6-0

Syitä ekopesuaineiden käyttämiseen on monia, listasimme niistä muutaman:

- Ilman laatu – Ilma, jota hengitämme ulkona voi olla saastunutta, mutta myös sisäilmassa voi olla myrkkyjä ja saasteita, joita sinne pääsee perinteisistä siivoustuotteista. Ekologisten tuotteiden käyttäminen pitää sisäilman puhtaampana.

- Puhtaampi vesi - Ekopesuaineet hajoavat luonnossa eivätkä jää kuormittavaan vesistöjä ja aiheuttamaan haittaa veden eliöille.

- Terveellisemmät raaka-aineet – Oletko koskaan saanut allergista reaktiota perinteisistä puhdistusaineista? Ikävä kyllä, nämä reaktiot ovat aika yleisiä. Ekopesuaineet ovat iholle ystävällisempiä; niissä käytetään raaka-aineita, jotka eivät aiheuta ihoärsytystä.

- Vähemmän muovisaastetta – Ruohonjuuresta pesuaineita voi ostaa täyttöpalveluna omaan pulloon - näin vältytään turhalta muovijätteeltä.

Helppoutta pesuaineviidakkoon!

Marketin pesuainehyllyillä samoillessaan ei voi olla varma, mikä on ekologista ja mikä ei; kaikissa pesuaineissa näyttää olevan jonkinlainen merkki. Me Ruohonjuuressa tahdomme tehdä putsausaineidenkin ostamisesta helppoa: valikoimassamme on pelkästään pesuaineita, jotka ovat ystävällisiä sekä iholle että ympäristölle.

Ruohonjuuren hyllyiltä löytyvät pesuaineet ovat siis fiksu valinta kaikille ympäristötietoisille ihmisille, jotka ovat huolissaan omasta terveydestään ja haluavat tehdä parempia valintoja.

Attitudella pesuaineitaan suositellaan etenkin kiireisille lapsiperheille:

- Haluamme tarjota heille mielenrauhan käyttäessään Attituden tuotteita kodeissaan. Emme halua, että he joutuvat huolestumaan ainesosista tai käyttämään aikaa tuoteselosteita lukiessa ja tulkitessa. Haluamme heidän tietävän, että heidän valintansa vaikuttavat ympäristöön suosiollisesti.

Muovin vähentäminen on tällä hetkellä Attituden keskeisin kehityskohta. “Bulkki saa mennä” -kampanjansa oli ensimmäinen aloitteensa tähän suuntaan.

- Meidän tavoitteemme on vähentää muovin kulutusta ja tarjota helposti lähestyttäviä tuotteita kuluttajille. Tulevina kuukausina ja vuosina suunnittelemme lanseeraavamme todella paljon tuotteita ympäristöä säästävissä, kokonaan muovittomissakin pakkauksissa.