Häädä hyttyset luonnon omin voimin!

Hyönteiset voi karkottaa ilman kovia kemikaaleja. Lue tästä jutusta vinkit ympäristöystävällisempiin häätöhommiin!
Häädä hyttyset luonnon omin voimin!

On selvää, että kaikilla hyönteisillä (myös mielestämme ikävillä) on oma roolinsa luonnon kiertokulussa: esimerkiksi runsas hyttyskesä tarjoaa kosolti ravintoa pikkulinnuille. Monien muiden hyönteisten tapaan itikatkin osallistuvat myös aktiivisesti kasvien pölyttämiseen - ja ilman pölyttäjiä meillä ei olisi paljonkaan popsittavaa. 

Hyttysiltä ja punkeilta suojautuminen kuitenkin kannattaa -  ja on myös terveysteko. Niin metsäretkistä kuin mökkireissuistakin nauttii enemmän, jos kaikki energia ei mene itikoiden pakoiluun tai niiden huiskimiseen.

Miksi luonnollinen hyttyskarkote on kemikaalikimaroita parempi?

Perusmarketeissa myytävät hyttysmyrkyt sisältävät voimakkaita kemikaaleja, joiden käyttöä suoraan iholle ei suositella esimerkiksi raskaana oleville tai pienille lapsille. Iholle levitettävistä hyönteiskarkotteista voi imeytyä haitallisia ainesosia huomattaviakin määriä. Myös sähköiset hyttyskarkottimet sisältävät kemikaaleja, jotka ympäristöön levitessään aiheuttavat toivottua laajemminkin ei-toivottuja vaikutuksia. Tavallisin hyönteiskarkotteissa tehoaineena käytetty DEET sisältää muovinpehmennintä ja saattaa siksi vahingoittaa esimerkiksi keinokuitua sisältäviä vaatteita. Laajalti karkotteissa käytettyä DEET-tehoainetta on valitettavasti löydetty vesistöihinkin päätyneenä.

Usein ajatellaan, että luonnolliset hyttyskarkotteet ovat tehottomia. Nyt on kuitenkin korkea aika heittää tämä vanhentunut käsitys romukoppaan!

MozziWatch-hyttyssuihke karkottaa taatusti!

Hyönteisiä voi siis karkottaa luonnollisesti ja tehokkaasti. Viime kesänä jättisuosion saavuttanut MozziWatch-hyönteisten karkotussuihke on tuoksultaan miellyttävä ja teholtaan ylivertainen karkote! Sillä on myös suomalaisen Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) hyväksyntä. MozziWatchin hyttysiä häätävä teho perustuu hydratoituun, sykliseen sitruunaeukalyptusöljyyn eli Citriodioliin, jota karkotteessa on peräti 30 %. Täysin kasvipohjainen MozziWatch sopii koko perheen käyttöön, myös raskaana oleville ja lapsille aina 1-vuotiaasta ylöspäin. Koska MozziWatch ei sisällä DEET-tehoainetta, voidaan sitä suihkuttaa myös suoraan vaatteille.

MozziWatch -hyttyssuihke on turvallinen niin ihmiselle kuin ympäristöllekin. Testien tuloksena suihkeen on huomattu olevan nopeasti biohajoava, eikä se näin ollen kerrytä haitallisia aineita maaperään eikä vesistöön toisin kuin synteettiset vaihtoehdot.

Koska MozziWatchin ainesosat ovat peräisin luonnollisesta kasviöljystä, ei se myöskään ole myrkyllistä metsissä tai muualla luonnossa asusteleville eläimille kuten linnuille tai mehiläisille. MozziWatch toimii kaikkialla maailmassa ja jokaisessa ilmastossa -  se antaa suojan myös trooppisia sääskiä vastaan.

Hyönteiset voi karkottaa ilman kovia kemikaaleja. Lue tästä jutusta vinkit ympäristöystävällisempiin häätöhommiin!

Häädä hyttyset ja helli ihoasi yhdellä kertaa!

Vaikka Dr. Hauschka -sarjan -sitruunaruohovartaloemulsion onkin havaittu karkottavan itikoita, kyseessä ei tietenkään ole varsinainen hyttyskarkote. Raikkaan tuoksuinen, ihoa raviten hoitava emulsio on kuitenkin oivallinen mökkivaruste; yhdellä iskulla saa ihonsa ihanaksi ja itikat loitolle. Parhaan häätötehon tuohon ylellisen tuntuiseen vartaloemulsioon saa, jos sitä ryydittää eteerisellä sitronellaöljyllä.

Tee se itse -hyttyssuihke

Hyttyskarkotteen voi vallan mainiosti väsätä myös kotikonstein sekoittamalla eteeristä sitronellaöljyä laventeliveden joukkoon. Ota siis pullollinen laventelivettä (esimerkiksi Alteya Organics) ja tipauta joukkoon kymmenisen tippaa eteeristä sitronellaöljyä. Ravistele hyvin ja käytä!

Kotitekoisen hyttyssuihkeen tehoaika on aika lyhyt, joten sitä kannattaa suihkaista ainakin tunnin välein. Vaikka sitronella onkin eteerisistä öljyistä karkotusteholtaan tunnetuin, voi hyttysiä vastaan taistella myös laventeli-, rosmariini- tai piparminttuöljyn avulla.