Gutly - lisää kuitua elämään

Filosofiana Gutly-tuotteiden takana paistattelee laaja-alainen ymmärrys kasvikuitujen monipuolisista hyödyistä. Gutly-tuotteiden sisältämän kuidun monipuolisuus ja ravitsemuksellinen tasapainoisuus erottelevat nämä puhtipurtavat muista markkinoilla olevista terveysvaikutteisista tuotteista.
Gutly - lisää kuitua elämään

Gutlyn tarina alkoi jo 90-luvulla, kun Mika, yksi yrityksen perustajista, etsi helppoa tapaa lisätä kuitua aamiaiseensa. Kiireinen arki ja matkustaminen sai miettimään omaa syömistä ja kuitulisäys vaikutti potentiaaliselta vaihtoehdolta pitää vatsa, kroppa ja vastustuskyky paremmassa kunnossa. Etsimisen jälkeen kuitua löytyikin, helppoutta sen sijaan ei.

- Enemmän arvauspohjalta liikkeelle lähtenyt perusajatus kehittyi hieman yllättäenkin ajan myötä. Kuitu pysyi asian ytimessä mutta sen lähteet monipuolistuivat, samoin ymmärrys kuitulisien hyödyistä. Uskollisuus omalle, melko karskillekin reseptille ei juuri muita lähipiirissä innostanut. Vasta sekoituksen paahtaminen uunissa ja pieni makeutus hunajalla laittoi muidenkin lautaset uusiksi. Samalla alkoi syntyä ajatus vatsaystävällisen kuitulisän tuottamisesta muillekin, Timo Salomäki Gutlylta muistelee yrityksen alkuaikoja.

Filosofiana Gutly-tuotteiden takana paistattelee siis laaja-alainen ymmärrys kasvikuitujen monipuolisista hyödyistä, jotka oivallettiin siis pienoisena yllätyksenä.

- Pintaa raottamalla vakuutuimme kasvikuitujen mahdollisuuksista parantaa kaikkien ihmisten hyvinvointia arjessa. Fiksusti, helposti ja jopa edullisesti. Halusimme osoittaa, että oikein valitut raaka-aineet ovat normaalina ruokana vähintäänkin yhtä tehokkaita kuin vastaavat ravintolisät. Yhdessä jopa tehokkaampia. Suoliston mikrobiomiin vaikuttamisen kanssa yhdistettynä tästä voisi syntyä voittamaton paketti, todellinen superfoodien äiti. Yrityksenä Gutlyä ajaa eteenpäin halu rakentaa jotain uudella tavalla arvokasta ja kestävää. Halu hyödyntää uniikkeja pohjoisen raaka-aineita. Halu yhdistää pitkä ja monipuolinen kokemuksemme yrityksessä, jolla voidaan muuttaa maailmaa piirun verran inhimillisempään ja vastuullisempaan suuntaan, Salomäki kertoo.

Gutly-tuotteiden sisältämän kuidun monipuolisuus ja ravitsemuksellinen tasapainoisuus erottelevat nämä puhtipurtavat muista markkinoilla olevista terveysvaikutteisista tuotteista.

- Kuidun monipuolisuus on terveysvaikutusten kannalta tuotteiden tärkein erotteleva ominaisuus. Voidakseen hyvin suoliston mikrobiomi vaatii paljon erilaisia kuituja, ja niitä Gutly pyrkii optimoimaan. Tähän pääsemme valitsemalla tarkkaan raaka-aineet niiden sisältävien eri kuitufraktioiden pohjalta. Kuitulisistä poikkeamme monipuolisuuden lisäksi mm. kasvipohjaisen proteiinin korkean määrän ja terveellisen rasvan sekä mahtavan ravinnepaketin osalta. Gutly on markkinoiden monipuolisin tuoteperhe lisätä syömiseen kuitua, ja tuotteissa on kuitua 20-26 % sekä proteiinia 15-27 %. Kuitulähteitä on yli 12 per tuote, Salomäki perustelee.

GutlyFoodsin perustajat vasemmalta oikealle: Jukka Sairanen, Mika Aalto, Timo Salomäki, Heimo Hakkarainen.

Kuituja vatsankin parhaaksi

Kun pidät hyvää huolta suolistosi bakteerikannasta, huolehdit samalla terveydestäsi varsin monipuolisesti. Suoliston kunto vaikuttaa myös aivojen toimintaan ja sitä kautta esimerkiksi mielialaan. Myös vastustuskykyymme suolistomme hyvinvointi vaikuttaa.

Nopeimmin monipulisesti kasvikuituja sisältävän Gutlyn vaikutukset huomaa vatsan hyvinvoinnin osalla - vaikka tuotesarja onkin tullut suosituksi myös vastustuskykyään vaalivien keskuudessa.

- Kaikki riippuu lähtötilanteesta ja vaikutukset ovat yksilöllisiä. Tärkeintä on kuitenkin pitkäaikaisen ja säännöllisen käytön potentiaaliset terveyshyödyt. Gutlyn tuotteilla on yli 20 EFSA:n hyväksymää tieteellisesti todistettua terveysvaikutusta. Emme tiedä toista ruokatuotetta, joka pääsisi edes lähelle, Salomäki kertoo.

Tiesitkö, että vain 30 % suomalaisista saa ravinnostaan riittävästi kuitua? Vatsan ongelmista on todettu kärsivän jopa 60 % ihmisistä.

- Gutly voikin säännöllisesti käytettynä tuoda luonnollisen ja upean ravitsemuksellisen pohjan kaikille omasta hyvinvoinnistaan huolehtiville. Vatsan ongelmien kanssa painiville voivat hyödyt toki tulla konkreettisemmin esille hyvinkin nopeasti. Pitkällä tähtäimellä on kyse kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä helpolla tavalla. Tuote sopii niin nuorille kuin vanhoille, sillä se on ihan normaalia ruokaa. Länsimaiset ruokatottumukset ovat vähentäneet kuidun määrää ravinnossamme ja Gutly tuo loistavan avun kiireiseen arkeen vaivattomasti.

Gutlyllä kaikkien kukkien annetaan kukkia eikä tapana ole tuomita kenenkään ruokavaliota tai ruokailutapoja - kantavana ajatuksena on vain rohkaista ihmisiä syömään terveellisemmin:

- Gutlyn osalta se merkitsee enemmän terveellistä kuitua täysipainoisen terveellisen ruoan kautta. Luotamme suomalaisilta tiloilta tuleviin puhtaisiin pohjoisiin raaka-aineisiin, sillä niistä me itsekin pidämme. Tunnemme tuottajat ja käyttämämme raaka-aineet. Haluamme suoraan vaikuttaa niiden tuottamiin ympäristövaikutuksiin yhdessä tuottajiemme kanssa. Uskomme inhimillisyyteen ja ihmisiä sekä ympäristöä kunnioittavaan vastuulliseen tuotantoon, Timo Salomäki summaa.