Asiakkaamme vinkkaavat: Parhaat lähimatkailuvinkit

Suomi on elämyksiä ja eksotiikkaa pullollaan! Pyysimme asiakkaitamme vinkkaamaan parhaat lähimatkakohteet, jotta toisetkin löytävät ne helpommin. Tästä jutusta voit poimia asiakkaidemme lähimatkailuvinkit suveasi sulostuttamaan.
Suomi on elämyksiä ja eksotiikkaa pullollaan! Pyysimme asiakkaitamme jakamaan parhaat lähimatkailuvinkit, jotta toisetkin löytävät ne helpommin.

"Rautio on pienen pieni paikkakunta, nykyään kuuluu Kalajokeen, jossa ihan varmasti kaupunkilaisihminen saa ison luontoelämyksen. Rautiossa pääosassa on kaunis luonto ja täältä löydät myös historiallisia kohteita."

- Jonna, Rautio

"Pentalan saari, Espoo. Mahtava uusi tuttavuus, jonne pääse saaristoveneellä. Paljon näkemistä ja kiva picnik kohde myös. Uintimahdollusuus myös järvessä!"

- Minna, Espoo

"Mustasaaren saariston luonnonperintö kohteet, Björköby. Maastot selkeäkulkuisia polkuineen, mutta maisemat vaihtuvia. Upeaa luontoa lähellä merta."

- Marica, Vaasa

"Kolin maisemat ovat vertaansa vailla! Kolin kansallispuistoon on mahdollista tehdä niin päiväretkiä kuin pidempiäkin vaelluksia. Myös lasten ja koirien kanssa retkeily Kolilla onnistuu."

- Jenni, Joensuu

"Arboretum Tampereella. Ihana viheralue, ranta, kartano, kahvila ja maankuulu ruusutarha. Kiva myös piknikille. Mahtavat maisemat Pyhäjärvellä ja Pyynikille."

- Tuula, Tampere

"Sääksjärven uimaranta/ Nurmijärvi. Puhdas ja kirkasvetinen rantakohde, jota ympäröi kaunis luonto. Alueella eri-ikäiset vierailijat huomioitu hyvin ja rantakahvila on myös ihana."

- Heidi, Riihimäki

"Vantaankoski, vanhan viilatehtaan ympäristö. Helposti saavutettava paikka, jossa rauhoittua ja rentoutua. Pääkaupunkiseudulla erityinen koskipaikka."

- Mia, Vantaa

"Merenkurkun saariston maailmanperintökohde. Sykähdyttävän kauniit maisemat! Ihania ulkoilureittejä koko perheelle, uimarantoja, näkötorneja ja kaunis Raippaluodon silta. Täällä näkee lintuja ja muitakin eläimiä, mutta lisäksi löytyy Aavakertun kotieläintila eläimistä pitäville."

- Riina, Mustasaari

"Alppiruusupuisto, Jyväskylä. Aivan valloittava paikka kesällä, saa hetken rauhoittua arjen hulinan keskellä,samalla kukkaloistosta nauttien."

- Tiina, Jyväskylä

"Auroran puisto Espoon Järvenperässä sekä siitä lähtevä Glimsinjoen luontopolku. Auroranpuisto ja upea kartanomiljöö ovat kiva pistäytymiskohde. Träskändan suojeltu kartano uinuu rvielä uususen unta ja odottaa parempaa käyttöä & elävöittämistä, mutta puisto on kaunis suurine puineen ja istutuksineen. Puistosta pääsee kätevästi Glimsinjoen luontopolulle, joka on jännä reitti aina Glimsin hurmaavalle talomuseolle asti. Polun varrella voi kokea monenlaista luontoa. Suosittelen!"

- Essi, Espoo

"Hitonhauta, Laukaa. Rotko jossa pääsee kuulemaan, näkemään ja kokemaan luonnonihmeitä."

- Tanja, Jyväskylä

"Naantali on Suomen ihanin kesäkaupunki. Pieni idyllinen vanhakaupunki ja upea ranta ravintoloineen kruunaavat kauniin kaupungin. Vieraile kesäteatterissa ja poikkea pizzalla Valborgissa. Suuntaa uimaan johonkin useista Naantalin rannoista tai mene perheen tai kaveriporukan voimin pelaamaan farmersgolfia tai varaa vaikka ratsastustunti Sariolan elämystallilta koko perheen voimin."

- Maria, Turku

"Kopparnäs. Kaunis merenranta alue, missä riittää paljon nähtävää sekä kauniita maisemia. Ihanat näköalat saaristoon ja paljon metsää missä on mukava ulkoilla. Sijaitsee Inkoossa."

- Essi, Helsinki

"Lammassaaressa saa ihanan luontokokemuksen ja samalla pääsee helposti rapsuttelemaan lampaita Kuusiluodolle. Retkeen on helppo yhdistää kaupunkipatikointia joko Viikin luonnonsuojelualueen läpi (matkalla voi tutustua hienoon arboretumiin) Herttoniemen metroasemalle tai Vantaanjoen rantaa pitkin (matkalla voi pulahtaa uimaan Pikkukoskella) Oulunkylään."

- Laura, Helsinki

"Loviisan Ruukki. Kaunis kylämiljöö! Kylä on aktiivinen paikka. Etukäteen voi varata Outdoor Factorista jogatuntia, suplautoja ohjaajan kera, kantoitit ohjaajan kera. Kukuljärven reilu 8 km patikointireitin voi kiertää, maisemat ovat upeat. Siinä samalla voi vaikka pulahtaa uimaan. Ruukki on upea paikka!"

- Miia, Loviisa

"Kintulammin luonnonsuojeluaelue. Hyvät pitkospuut ja veden läheinen alue, sopii myös koiran kanssa liikkuville! Kohteessa mahdollista majoittua yön yli esimerkiksi laavuissa ja hyvät grillaus mahdollisuudet."

- Petra, Tampere

"Letonniemen luonnonsuojelualue Oulussa. Ihana luontopolku osaksi lankkuja pitkin, mahdollisuus pysähtyä syömään eväät meren rannalle ja polun varrelta löytyy hylätty majakkakin!"

- Roosa, Oulu

"Meri-Pori; Yyteri ja Reposaari. Yyteri on kuuluisa kauniista hiekkarannasta, mutta kaikki muu jäävätsen varjoon. Siellä on myös esimerkiksi Yyterin lietteet, luontopolku. Siellä on myös vuokramökkejä ja kylpylähotelli. Reposaari taas on kaunis pieni kylä, missä on esimerkiksi linnakepuisto ja vanhoja, kauniita rakennuksia. Reposaarta on joskus suunniteltu Suomen pääkaupungiksikin. Yyterin ja Reposaaren välissä on Mäntyluoto, siellä on Kallo upeine maisemineen."

- Tiia, Pori

"Isosaari. Helsingin edustalla sijaitseva entinen sotilassaari Isosaari on tosi mielenkiintoinen paikka! Suosittelen ostamaan liput opastuskierrokselle, sillä tavalla sain itse eniten irti saaren historiasta ja luonnosta. Opastuskierroksella pääsee myös sellaisiin paikkoihin, jotka ovat muulta yleisöltä suljettuna. Saaressa on myös luontopolkuja, uimarantoja ja, mikä tärkeintä, kahvila ja ruokapaikka. Laivamatka on myös elämys ainakin sellaiselle, joka ei paljoa laivalla matkustele."

- Laura, Vantaa

"Kaskinen on Suomen pienin kaupunki ja kesälomapaikkana aivan täydellinen! Kaskisissa kaikki mitä laittaa suuhun on niin hyvää ja tuoretta! Kaskisissa on upeat leirintäalueet. Kaskisissa voi uida ja kalastaa mielinmäärin. Luonto on suunnattoman kaunis Kaskisissa ja raikas meri-ilma aivan todella terveellistä!"

- Aarne, Lappeenranta

"Äkäslompo, Ylläs. Äkäslompolo ei ole turistinen tunturikeskus vaan elävä kylä keskellä upeita tuntureita kansallispuiston kyljessä. Reittiverkosto patikoinnille ja maastopyöräilyyn on Suomen paras. Suomen suurimman kyläkaupan valikoimat ovat kattavat ja ravintoloita löytyy joka makuun. Välineitä ei tarvitse roudata mukana, vaan ne voi vuokrata paikan päältä. Sole ko lähteä!"

- Tuija, Rovaniemi

"Kyrkösjärven luontopolku ja lähialue. Lähellä keskustaa oleva luonnonsuojelualue, jossa hyvät polut ja myös luonto-opasteita. Hienoja laavuja jossa myös yöpymismahdollisuus (esim. Lakeuden Latu) Löytyy järvi, lintuineen, vanhaa metsää ja lintutornit sekä uimaranta. Sopii myös esteettömään retkeilyyn ja lapsille."

- Päivi, Seinäjoki

"Ruokolahden Kummakivi. Vuonna 1962 rauhoitettu kivi. Kuvat eivät anna tälle oikeutta, itse nähtynä todella huikea paikka. Jääkauden tekosia. Lähellä Puumalaa, joka on suosittu kesänviettopaikka ja mökkikunta."

- Marja-Liisa, Juva

"Haapala bnb. Haapala on upea paikka, josta löytyy majoitusta, oman tilan olutpanimo sekä ravintola, jossa tehdään kaikki alusta saakka itse. Paikka sijaitsee Sotkamossa kauniissa vaaramaisemissa, monien lomanviettomahdollisuuksien äärellä."

- Marjo, Sotkamo

"Suomussalmi. Soiva metsä, Hiljainen kansa, Raatteenportti, Varisköngäs, Hossa, pienet putiikit ja ravintolat, rauha, luonto."

- Emmi, Suomussalmi

"Hyyppäänvuori. Kauniit maisemat ylhäältä, alempaa löytyy "salainen" luola, josta kaikki ei tiedäkään! Ylös mennessä matkalla tervehtii kulkijoita yli 200-vuotias viisas mänty. Ja Jyväskylästä todella lyhyt matka, 30-40k Laukaalle. Mukava päiväretki!"

- Niko, Helsinki

"Solliden Camping Parainen. Aivan ihana paikka viettää kesäpäivää, tai majoittua pidemmäksi aikaa. Upea saaristo ympärillä, ihana yrittäjä ja maistuvaa ruokaa vatsan täytteeksi. Käy soutelemassa, uimassa tai ihan vain istuskele rannalla meren liplatusta kuunnellen!"

- Petra, Lieto

"Lapinlahden puisto. Jos ei halua tai voi kovin kauaksi Helsingin keskustasta poistua, Lapinlahden puisto tarjoaa upean miljöön vapaapäivän viettoon. Alueella on niin puistoa, uimaranta, kallioita ja melontamahdollusuus meressä sekä ravintoloita, kahviloita ja artesaanityöpajoja ja -myymälöitä. Todellinen helmi ihan Kampin vieressä!"

- Elina, Helsinki

"Pihlajasaari. Ihana merellinen ympäristö, jätetty kaunista metsää, hyviä uimapaikkoja, ei liikaa turisteja, mahdollisuus yöpyä teltalla upeassa ympäristössä"

- Saara, Espoo

"Nukarinkoski. Aivan upea paikka joka täytyy itse kokea. Kun astuu parkkipaikalta portaat alas, on kuin astuisi eri paikkaan, suomalaiseen viidakkoon. Nuotiopaikka löytyy."

- Tuuli, Jokela

"Saaren Kansanpuisto. Saaren kansanpuiston alueella on myös Kaukolan näkötorni, josta aukeaa kaunis Edelfeltinkin ikuistama järvimaisema, Lounais-hämeen Pirtti, missä voi nauttia hämäläisen pitopöydän antimia ja kahden eri järven uimarannat. Matala hiekkaranta lapsille ja syvä ranta hyppytornilla. Tämä vain yksi Tammelan kauniista luontokohteista."

- Monika, Tammela

"Mathideldal. Ihana kyläpanimo, leipomo, kuppila, kahvila, artisaanituotteita ja alpakoita! Teijon kansallispuistossa luontopolkuja!"

- Johanna, Espoo

"Puumala. En itse ole alkujaan Puumalasta, mutta ei voi olla ihastumatta, siksi sinne itsekin päädyin ihan asukkaaksi. Siellä on paljon nähtävää ja myös halutessa tehtävää joka lähtöön, niin pienille kuin isommillekin matkaajille. Kesäisin sataman tori täynnä elämää ja tunnelma kansainvälinen, paljon ulkomaalaisia on myös löytäneet Puumalan. Norppapolku on upea liikunta retki, myös muita luontokohteita löytyy paljon. On pieniä omaleimaisia kahviloita, ravintoloita ja majoituspaikkoja. Niin kaunis luonto ja ystävällinen vierailla."

- Heidi, Puumala

"Kotkan Saaristo. Kotkan saaristossa on erilaisia saaria, joihin pääsee "tuurilla", eli mukavan kokoisilla saaristoliikennealuksilla. Varissaaressa on mahtava ravintola ja jäänteitä historiasta. Lehmä saaressa pääsee grillaamaan ja uimaan, ja itse olen ainakin telttaillut Kuutsalon saaressa. Ihaninta on katsella etäältä kun aurinko nousee horisontissa ja merilinnut tepastelevat ympärillä! Kaunissaaressa taas on ihana pieni kylänen. Ja näkeepä nykyään delfiinejäkin Kotkan edustalla!"

- Katariina, Kotka

"Merikarvia. Merikarvialla on luonto ja meri lähellä. Muu Maan kotielänpihassa on mahdollisuus tutustua kotieläimiin, juoda lämmintä juuri lypsettyä maitoa, majoittua mökeissä ym. Meri on lähellä. Yhdyskuljetuksilla pääset Ouran saaristoon tutustumaan. Siellä voit saunoa, grillailla ja vaikka yöpyä vanhassaluotsituvassa. Oura on karun kaunis saaristo. Mantereella löytyy lohijoki monine retkipaikkoineen."

- Anne, Merikarvia

"Pohjois-Karjalassa on paljon nähtävää! Luontokohteita, patikointireittejä ja kauniita uimarantoja löytyy joka nurkan takaa. Vieraile esim. Joensuun Botaniassa, Kolilta löytyy huikeat maisemat ja ihana Relax spa kylpylä, Juuasta löytyy Paalasmaan sisäsaaristo lossimatkoineen, Nurmeksesta löytyy uusittu Bomban kylpylä, Lieksassa lapsille Pikku-Kilin eläinpuisto. Siinä samalla tuleekin ajettua Pielisen ympäri!"

- Anna, Joensuu

"Taidefarmi on idyllinen paikka yöpyä ja järjestää juhlia, heillä on kesällä taidenäyttely ja tapahtumia koko perheelle. Pariskunta viljelee siemenviljaa kotitilallaan ja tuo tila on kesäisin vieraiden käytössä. Lisäksi löytyy tunnelmallinen rantasauna ja uima-allas. Omistajapariskunta on todella mukavia ja kohteen on erityisesti löytäneet ulkomaiset matkailijat. Ehdottomasti visiitin paikka jos tarvitsee vaikka yöpyä jossain Jyväskylän paikkeilla."

- Minttu, Jyväskylä