Yksityiskohdat
Big Tree Farmin valmistama Sweet Tree -kookospalmusokeri on tehty tavanomaisen kookospalmun (cocos nucifera) kukinnon nektarista. Sokeri tuotetaan viiltämällä kukinto auki ja valuttamalla nektari astiaan, jonka jälkeen nektari keitetään sokeriksi. Missään vaiheessa palmua ei kaadeta eikä nektarin kerääminen vahingoita puuta millään lailla. Kookospalmu tuottaa kolmesta neljään satoa vuodessa ja seuraavasta sadosta voidaan taas saada kookospähkinöitä. Usein käytetty metodi on myös ns. "kerrosviljely" jossa alimmista kukista kerätään nektari ja ylemmät kukinnot saavan kasvaa pähkinöiksi. Kookospalmua ei kaadeta sokerin tuottamiseksi eikä sademetsää kaadeta kookospalmun alta, kookospalmusta ei tuoteta biopolttoainetta.
Kookossokeri on hyvä vaihtoehto perinteiselle sokerille. Kookossokerilla on matala glykeeminen indeksi, vain 35.
Kookossokeri (kookospalmusokeri) on luontaisesti aromikasta, joten se antaa mukavan lisäsäväyksen leivonnaisiin, jälkiruokiin ja kuumiin sekä kylmiin juomiin.
Käyttö:
Korvaa tavallisen sokerin suhteessa 1 : 1, eli voit käyttää kookossokeria aivan tavallisen sokerin tapaan. Näin ollen se on paitsi herkullinen ja ravinnetiheä, myös helppo tavallisen sokerin korvaaja.