Aminohapot
18 / 44 tuotetta

Popsimamme proteiinit pilkkoutuvat aminohapoiksi suolistossa, josta keho ottaa ne käyttöönsä uusien valkuaisaineiden rakennuspalikoiksi. Tärkeitä aminohappoja on peräti 20, joista kehomme tuottaa yhtätoista erilaista sorttia. Loppuja yhdeksää välttämätöntä aminohappoa (histidiini, isoleusiini, leusiini, lysiini, metioniini, fenyylialaniini, treoniini, tryptofaani ja valiini) on siis saatava ravinnosta, koska kroppa ei niitä itsestään kykene muodostamaan.

Ravitsemuksellinen kokonaisuus ja aminohappojen tasapaino on tärkeää hyvinvointia edistettäessä. Yhtä ja samaa aminohappoa ei kannata käyttää pitkiä aikoja vaan aminohappolisillä mieluummin hoidetaan hetkittäisiä epätasapainotiloja. Tärkeää on luonnollisestikin kiinnittää huomiota riittävään ja hyvälaatuisten proteiinien saantiin ravinnosta. Oivallisia kasviproteiininlähteitä ovat esimerkiksi pavut, linssit, siemenet, pähkinät ja tofu.