"Ranskankerma" cashew-pähkinöistä

Tämä herkullinen cashew-kerma sopii lisäkkeeksi niin makeisiin kuin suolaisiinkin purtaviin ja vie kielen mennessään!
cashew ranskankerma

"Ranskankerma" cashew-pähkinöistä

• 3 dl cashew-pähkinöitä
• 2 dl vettä
• 2 rkl sitruunamehua
• 1 rkl oluthiivahiutaleita
• 2 tl omenaviinietikkaa
• 1/2 tl suolaa

 

Liota cashew-pähkinöitä kahdessa desissä vettä yön yli.

Kaada aamulla pähkinät liotusvesineen tehosekoittimeen ja lisää joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja herkuttele.

Satsista tulee 5 dl huisia herkkua, joka säilyy tiiviissä (lasipurkissa) jääkaapissa parisen viikkoa. Herkkua voi myös pakastaa annoksina.

 

Resepti Anu Braskin mahtikirjasta Vegaanimättöä - rentoa ruokaa jokaiselle.