Mausteinen linssikeitto (2-3 annosta)

Mausteinen linssikeitto
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl Foodin extraneitsyt oliiviöljyä
- 1⁄4-1⁄2 tl Foodin chilijauhetta
- 1 tl Foodin madras currya
- 1⁄2 tl Foodin mustapippuria, jauhettu
- 1⁄2 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa, hienoa
- 400 g tomaattimurskaa
- 380/230 g punaisia säilykelinssejä
- 2 dl kookosmaitoa
- 2 dl vettä
- 1-2 rkl Foodin agavesiirappia
Pinnalle:
Tuoretta korianteria
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja lisää mausteet. Kääntele hetki kohtalaisella lämmöllä, mutta varo polttamasta mausteita.
Lisää tomaattimurska, valutetut kypsät punaiset linssit, kookosmaito ja vesi. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Lisää agavesiirappi ja tarkista maku.
Ripottele valmiin ruoan pinnalle tuoretta korianteria.
Alkuperäinen resepti: Hellapoliisi