“Maailman paras laku”

Miltä kuulostaisi kotitekoinen laku luumuista ja viikunoista? Nyt se onnistuu kotioloissa tällä helpolla ohjeella. Kokeile ja ihastu!
Miltä kuulostaisi kotitekoinen laku luumuista ja viikunoista? Nyt se onnistuu kotioloissa tällä helpolla ohjeella. Kokeile ja ihastu!
• 1 dl cashew-pähkinöitä liotettuna
• 1,5 dl kuivattuja viikunoita liotettuina
• 2 dl kuivattuja, kivettömiä luumuja liotettuina
• 4-5 rkl lakritsinjuurijauhetta
• 1 -3 tl vaniljauutetta
• 1 pipetilinen vaniljasteviaa
• 0,25 tl merisuolaa
• 1,5 dl vettä
• + minttu-uutetta (jos haluat minttulakua)

Laita pähkinät, luumut ja viikunat vähintään tunniksi (tai mieluiten yön yli) veteen likoamaan. Lämmitä uuni 75 asteeseen (tai 45 asteeseen - katso lisätietoa alempaa).

Huuhtele liuotetut pähkinät, viikunat ja luumut. Annostele kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää soseututsvaiheessa tarvittaessa hieman vettä, jotta saat seoksesta tasaista. Massan tulee kuitenkin olla mahdollisimman paksua.

Tarkista maku ja lisää mausteita. Annostele massa pursotinpussiin ja pursota leivinalustalla päällystetylle uunipellille pitkiä n.1-1,5 cm:n paksuisia tankoja.

Paista uunin keskiosassa n. 3-4 tuntia.
Jos kuivatat niitä 45 asteessa -> kypsennysaika on luukku raollaan n. 12 tuntia. Huom! Kypsennysaikaa pidentämällä saat sitkeämpää lakua.

Voit tarkistaa kypsyyden leikkaamalla pienen palan tangosta ja antamalla sen jäätyä. Valmis laku on kiinteää,
hieman sitkeää, mutta pehmeää.

Kun laku on valmis, ota se uunista. Anna jäätyä ja leikkele paloiksi. Säilytä suljettavassa rasiassa jääkaapissa. Nauti ja ihastu!