Pienin muutoksin parempaan päin: Diet Food -pastoilla onnistut!

“Ihmepastoiksikin” kehutut Diet Food Zero -sarjan Shirataki-pastat ja -nuudelit ovat lähes kalorittomia ruoka-aineita, jotka sopivat erinomaisesti esimerkiksi niin ketogeenistä, gluteenitonta tai vegaanista ruokavaliota noudattaville kuin liikakiloja karttelevillekin. Uutuutena sarjassa paistattelevat palmunytimestä valmistetut spagetit ja nuudelit.
Pienin muutoksin parempaan päin: Diet Food -pastoilla onnistut!

Terveellisempää elämää ja ryhdikkäämpää ruokavaliota tavoiteltaessa kannattaa edetä kaikessa rauhassa pienin askelin. Täydellisen kieltäytymisen sijaan on kauaskantoisempaa korvata huonoja valintoja paremmilla. Kun vaihdat esimerkiksi vehnäjauhopohjaiset pastat ja riisit glukomannaanikuitua sisältäviin shirataki-versioihin, vähennät simppelisti ja herkullisesti hiilihydraattien määrää ja kalorikuormaa - nautinnollisuudesta rahtustakaan tinkimättä! Diet Food Shirataki-pastat ovat myös kuidun lähde - eli myös siltä kantilta katsottuna fiksu valinta hyvinvointisi tueksi.

Aterioinnista kannattaa todellakin nauttia hyvillä mielin ja kaikilla aisteilla. Mainio ruokaseurakaan ei ole pahitteeksi! Huolellinen pureskelu auttaa ruuansulatusta toimimaan paremmin ja hillitsee liian isojen annoskokojen syömistä.

Diet Food Shirataki-pastat ovat terveellistä pikaruokaa

Kerrassaan nerokkaat Shirataki-pastat ja -nuudelit helpottavat kivikkoista tietä terveellisempään ja kevyempään elämään. Ankean diettailun sijaan voitkin nyt täysin siemauksin nauttia herkullisista pasta-aterioista varsin helposti ja hyvillä mielin. Vatsasi saat maukkaasti täyteen ilman turhia kaloreita tai höttöhiilareita!

Kun tavallisen, runsaasti hiilihydraatteja sisältävän pasta-aterian jälkeen olo on usein väsähtänyt, shirataki-annoksen nautittuasi tunnet itsesi pirteäksi ja elinvoimaiseksi. Tämä johtuu siitä, että shirataki-pastoissa on vain 1,1 g /100 g  hiilihydraatteja (vrt. pasta 68–73 g/100 G), joiden runsas pupeltaminen nuupahduttaa. Siksi shirataki-ateria onkin mitä mainioin lounas, jonka voi näppärästi nauttia kesken kiireisenkin työpäivän.

Tästä ei nimittäin terveellinen pikaruoka paljon nopeammaksi tule: avaa pussi, kaada sisältö siivilään ja huuhtele pasta juoksevan veden alla. Nakkaa sitten huuhdeltu pasta paistinpannulle yhdessä muiden ateria-ainesten (esimerkiksi mieleisesi kasvisproteiinin/ kalan/ lihan ja kasvisten) kanssa ja paistele koko komeus syömäkuntoon. Shiratakit sopivat vallan mainiosti niin aasialaistyyppisiin ruokiin kuin Italian tomaattipohjaisiin kastikkeisiin. Shiratakin kypsymisestä ei aterian valmistuminen ainakaan jää kiinni; “ihmepastat” valmistuvat ripeästi kahdessa minuutissa. Ei olekaan lainkaan kummallista, että nämä pastat ovat valloittaneet monen suomalaiset sydämet ja ostoskorit!

Tästä ei nimittäin terveellinen pikaruoka paljon nopeammaksi tule: avaa pussi, kaada sisältö siivilään ja huuhtele pasta juoksevan veden alla. Nakkaa sitten huuhdeltu pasta paistinpannulle yhdessä muiden ateria-ainesten (esimerkiksi mieleisesi kasvisproteiinin/ kalan/ lihan ja kasvisten) kanssa ja paistele koko komeus syömäkuntoon.

Diet Food shirataki sisältää liukenevaa Glukomannaani-kuitua

Glukomannaani yhdistettynä vähäenergiaiseen ruokavalioon edistää painonpudotusta. Shirataki-pastojen sisältämä konjak-kasvin kuitu on liukenevaa ja terveellistä glukomannaanikuitua. Konjak- eli glukomannaanikuitua saadaan mukulapökkövehka-nimisestä kasvista (Amorphophallus konjac), joka kasvaa rehottaa sekä luonnonvaraisena että viljeltynä eri puolilla Aasiaa.

Kannattaa huolehtia siitä, että jokainen ateria sisältää tarpeeksi kuitua, sillä kuitu täyttää tehokkaasti mahan ja ylläpitää kylläisyyden tunnetta pitkään, jopa 4 tuntia ruokailun jälkeen. Kun kuitua on tarpeeksi jokaisella aterialla, se lisää kylläisyyden tunnetta, jolloin vuorokaudessa nautittujen hiilihydraattien kokonaismääräkin laskee, koska ruokaa tulee syötyä aiempaa vähemmän. Konjac-pastoissa kuitua on 1,8 g/ 100 g.

Konjac- pasta sopii kaikille, erityisesti henkilöille, jotka kokevat painonhallinnan erityisen haastavana tai joiden tulee suosia sellaisia ruoka-aineita, jotka eivät vaikuta verensokeria nostavasti. Valmistaessasi Diet Food  Shirataki Konjac– tuotteista ruokaa itsellesi ja perheellesi saat pudotettua aterian kokonaiskalorimäärää helposti.

Palmunydinnuudelit korvaavat tuorepastan

Purutuntumaltaan on tuorepastaa muistuttavat Diet Food -sarjan palmunydinnuudelit ovat luontaisesti gluteenittomia ja vähäkalorisia viettelyksiä, jotka shirataki-pastojen tapaan sopivat niin ketogeenistä, gluteenitonta kuin vegaanistakin ruokavaliota noudattaville. Palmunydinpastat ovat myös vastuullinen valinta: niiden takia ei todellakaan hakata sademetsää! Pasta valmistetaan ecuadorilaisten Bactris Gasipaes -palmujen ytimistä, joita kerättäessä puut eivät vahingoitu; uusi ydin alkaa versoa oitis sadonkorjuun jälkeen. Sama palmu siis kasvaa ja tuottaa satoa useiden kymmenien vuosien ajan.

Palmunydinnuudelit ja -spagetit ovat kiireisen kokin luottoaineksia, joista pasta-ateriat valmistuvat varsin vähällä vaivalla muutamassa minuutissa. Mainiota on myös se, ettei palmunydinpastoja ole edes välttämätöntä kypsentää; ne ovat huuhtaisunsa jälkeen jo oitis valmiita popsittaviksi vaikka salaatin seassa.