Ketokamu: valmisruokien vallankumousta johtamassa

Kun lomat loppuvat ja arki alkaa, marssivat Ruohonjuuren myymälöiden hyllyille rinta rottingilla Ketokamu-valmisruuat. Kyseessä ovat vegaaniseen ja ketogeeniseenkin ruokavalioon mainiosti soveltuvat viettelykset, jotka ravitsevat täysipainoisesti ja mikä parasta: maistuvat mahtavilta!
Ruohonjuuressa uutuutena Ketokamu-valmisruuat! Kyseessä ovat vegaaniseen ja ketogeeniseenkin ruokavalioon mainiosti soveltuvat herkut.

Ketokamu kertoo tarinansa

Ketokamu on intohimoisesti ruokaan ja terveyteen suhtautuvien hyvinvointialan ihmisten perustama brändi, jonka tarkoituksena ei ole enempää eikä vähempää kuin mullistaa valmisruoka- ja välipalamarkkinat. Me ketokamulaiset olimme kyllästyneet siihen, kuinka vaikeaa markkinoilta oli löytää meille sopivia ruokia. Johtoajatuksemme on luoda uuden ajan elintarvikeyritys, joka tuo tuotteillaan lisäarvoa ihmisten elämään säästämällä aikaa ja tuomalla aitoja makuelämyksiä ja hyvinvointia parhaiden raaka-aineiden avulla. Tarkoituksemme on luoda tuotteita, jotka pitävät kylläisenä pitkään ja ovat ravinteikkaita. Ketokamu on paluuta juurille aikaan, jolloin ruokaa hankkiessaan ihmisen ei tarvinnut edes miettiä, että se ei tekisi hänelle ainoastaan hyvää.

Uskomme, että aitoja aineksia käyttämällä syntyvät parhaimmat ja terveellisimmät tuotteet. Siksi emme halua käyttää turhia lisäaineita. Esimerkiksi keittomme saavat sakeaksi ja säilymään mm. kookosmanna, eli kookospähkinän jauhettu sisus. Elämme aikaa, jolloin tieto ja taito tehdä parempia elintarvikkeita on helposti saatavissa, ihan eri tavalla kuin vain 10 vuotta sitten. Haluamme olla suunnannäyttäjä ja pyytää kaikki elintarvikeyritykset mukaan tekemään parempia ruokia myös teollisesti, sillä aika on nyt oikea #valmisruokavallankumoukselle!

Ketokamun taustalla häärii nimekkäitä vaikuttajia ja huippuasiantuntijoita. Idea vähähiilihydraattisiin valmisruokiin ja välipaloihin lähti Ketokamun perustajalta Olli Kolehmaiselta, joka kymmenisen vuotta vhh-ruokavaliota noudatettuaan tuskastui siihen, että lähes kaikki ruoka täytyi valmistaa itse. Asiaa muutaman vuoden pohdittuaan Olli päätti vihdoinkin toteuttaa unelmansa ja kerätä kokoon tiimin, jonka missiona oli kehittää ja tuottaa oikeasti terveellisiä ja lisäaineettomia -- myös nyt niin suosittuun ketoruokavalioon sopivia -- valmisruokia ja välipaloja.

Olli sai pian houkuteltua mukaan hankkeeseen nimekkäitä hyvinvointialan ihmisiä, kuten terveysvaikuttaja Olli Postin, huippukokki Sami Tallbergin ja ketoreseptikuningattaren ja kirjailija Elviira Krebberin -- jonka kynästä ensimmäiset Ketokamun tuotteetkin ovat peräisin. Asiantuntijarooleissa ja yhteistyökumppaneina taustalla vaikuttavat mm. lääkäri Olli Sovijärvi, ketoguru Tomi Kokko, ravitsemusasiantuntija Jaakko Halmetoja, Biohakkerit ja lukuisia muita nimekkäitä henkilöitä. Tiimi tuli täydelliseksi, kun Markus Lundström siirtyi Ketokamuun Puhdistamon tuotekehityspäällikön tehtävästä kesällä 2020.
Ruohonjuuressa uutuutena Ketokamu-valmisruuat! Kyseessä ovat vegaaniseen ja ketogeeniseenkin ruokavalioon mainiosti soveltuvat herkut.

Valmisruokaa kaikille – ketokulmalla!


Olemme huomanneet, että markkinoille tulee vähitellen yhä enemmän iloisia yllätyksiä ja uusia toimijoita, mikä kertoo, että aika alkaa olla oikea suuremmallekin muutokselle ravintopuolella. Superfoodit saivat jo pienen kansanliikkeen aikaan ihmisten havahduttua ravinnetiheämmän ruoan etuihin, ja moni saikin useita terveysongelmia ratkaistua jo niiden avulla. Myös juomapuolelle on tullut monia todella hyviä vaihtoehtoja. Seuraavaksi on vuorossa kaikki muu suuhunpantava!

Me Ketokamulla haluamme näyttää suuntaa uusille, aidoille ja oikeasti hyvinvointia tukeville valmisruoille sekä herkuille. Haluamme helpottaa ihmisten arkiruokailua ja auttaa ihmisiä saamaan helposti maistuvaa, täyttävää ja aitoa ravintoa. Emme käytä tuotteissamme lisäaineita, vaan saamme esimerkiksi säilyvyyttä luonnon omia aineksia käyttämällä. Ilahduttavasti nousussa oleva “no added nonsense”-periaate on meilläkin jokaisen tuotteen kehityksen ytimessä.

Ketokamu-valmisruoat ja -herkut eivät myöskään aiheuta hirmuista verensokeripiikkiä. Jokaisen tuotteen makrot – eli hiilihydraatti-, proteiini- ja rasvapitoisuus – on laskettu niin, että tuote sopii erinomaisesti myös ketogeeniseen ruokavalioon. Siitä nimemme Ketokamu! Toki haluamme, että muutkin kuin ketoilijat löytävät tuotteemme. Haluamme palvella jokaista, jonka tarkoitus on päivittää ruokavaliotaan parempaan, lisäaineettomaan ja ravinteikkaaseen elämäntapaan. Jos kuitenkin ketokärpänen puraisee, suosittelemme tutustumaan aiheeseen esimerkiksi jonkin Elviiran kirjan tai vaikka Tomi Kokon keto-kurssin avulla.

Kun ostat Ketokamun tuotteen, voit olla varma, että olemme ajatelleet sinun terveyttäsi ja hyvinvointiasi tuotetta kehittäessämme. Kiitos asiantuntijatiimimme, pystymme käyttämään hyväksemme viimeisintä tietämystä hyvinvoinnin saralta. Kymmenien vuosien kokemus hyvinvointituotteista, ensiluokkaisista raaka-aineista ja terveellisten reseptien kehittämisestä takaa sen, että tuotteet maistuvat hyviltä ja ne myös tekevät hyvää. Haluamme, että saat tuotteistamme hyvän olon lisäksi myös hyvän mielen.

Valikoimme parhaimmat ja laadukkaimmat raaka-aineet. Teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Foodinin kanssa. Heiltä saamme huippulaatuisia aineksia tuotteisiimme. Foodin myös valmistaa ketoherkkumme ja ketoyhteensopivat välipalamme, joista ensimmäiset saapuvat kauppoihin lokakuussa.
Ruohonjuuressa uutuutena Ketokamu-valmisruuat! Kyseessä ovat vegaaniseen ja ketogeeniseenkin ruokavalioon mainiosti soveltuvat herkut.

Mullistavat valmisruokakeitot Kukkis ja Parsis


Tuotekehittelyä ja testausta olemme Ketokamussa tehneet innokkaasti, ja nyt elokuussa 2020 tuomme ensimmäiset valmisruoat eli vegaaniset kasvissosekeitot markkinoille. Nämä “Kukkis”- ja “Parsis”-nimillä kulkevat samettiset mutta tuhdit keitot poikkeavat markkinoilla olevista valmisruokakeitoista: ainesosina on käytetty vain laadukkaimpia luomuaineksia. Esimerkiksi ekstra-neitsytoliiviöljy, kookosmanna ja mausteet tulevat Foodinilta, joten ne todella ovat markkinoiden parhaimmistoa.

Lisäaineita keitot eivät sisällä lainkaan. Yksi keitto on täydellinen ateria ja pitää kylläisenä pitkään. Tämä itse asiassa tulee halvemmaksikin. Usein valmisruokakeitto vaatii rinnalleen jonkin lisukkeen – vaikkapa sämpylän – ennen kuin ateria on kokonainen ja nälän voi olettaa lähtevän pois. Ketokamun keitot sen sijaan ovat näppäriä: yhdestä keitosta saa tarpeeksi energiaa ja ravintoaineita monen moneksi tunniksi! Ja koska keitoissa on runsaasti hyviä rasvoja, ei niiden kanssa tarvitsekaan nauttia mitään hiilihydraattipitoista. Hiilihydraatti ja rasva yhdessä kun ei välttämättä oman näkemyksemme mukaan ole terveyden kannalta paras mahdollinen ratkaisu. Siksikin halusimme keittojen olevan myös gluteenittomia ja viljattomia.

Isoja ideoita Ketokamun taustalla

Harmittava seikka on se, että muutamassa vuosikymmenessä suomalaisten halu maksaa ruoasta on laskenut laskemistaan, ja nykyään suomalaiset käyttävätkin tuloistaan ruokaostoksiinsa vähemmän kuin pääosa muista eurooppalaisista. Ja kuten tiedämme, ruokakori Suomessa on kalliimpia maailmalla. Tähän ongelmaan ei ole ratkaisuna ruoan, ja samalla laadun, halpuuttaminen. Tätäkin asiaa haluamme olla mukana muuttamassa, koska näemme, että laadukas ravinto on tärkein terveyden ja hyvinvoinnin edistäjä. Ja kun asiaa tarkemmin ajattelee, uskomme, että moni muukin olisi halukas laittamaan rahaansa mieluummin maistuvaan, superhyvään ruokaan kuin terveydenhuoltokustannuksiinsa. Toisaalta haluamme myös kannustaa ihmisiä valmistamaan ruokaa mahdollisimman paljon itse, jolloin laadukkaastakaan ruoasta ei tarvitse maksaa maltaita. Tästä syystä jaamme kaikkien valmisruokiemme reseptit jokaisen saataville, jotta voit tehdä maistuvaa ja terveellistä ruokaa myös kotona!

Toinen taustamissiomme on tuoda lisää läpinäkyvyyttä elintarvikealalle. Pyrimme mahdollisimman avoimesti kertomaan raaka-aineistamme ja haluamme tuoda esille myös yhteistyökumppaneidemme ja sopimusvalmistajiemme tarinaa tuotteissamme ja nettisivuillamme. Olemme huomanneet, että ihmiset ovat alkaneet heräillä, ja moni haluaa tietää enemmän ruoan alkuperästä ja esimerkiksi alan toimijoiden missioista ja kestävän kehityksen periaatteista. Haluamme tukea mahdollisimman paljon laadukkaan ruoan tuottajia ja suomalaista työtä sekä myös mahdollisuuksien mukaan pienyrittäjiä -- tuotteillamme onkin avainlippu!

Olemme sitä mieltä, että elintarviketeollisuuden tulisi parhaansa mukaan auttaa ihmisiä ja vastata heidän tarpeisiinsa, koska jo sana elintarvike viestii siitä, että se on elämälle välttämätöntä. Onneksi tietoa ja puolueettomia tutkimuksia ravinnon vaikutuksista alkaa olla saatavilla runsaasti, joten jokaisen, joka ruokatuotteita suunnittelee ja valmistaa, olisi hyvä saada ainakin jonkinlainen perustietämys ravinnon vaikutuksesta kehoon ja mieleen. Haluamme myös tukea tätä ja näyttää suuntaa paremmalle ruoalle, koska nyt aika on viimein oikea ja ihmiset myös alkavat vaatia parannusta. Haluamme haastaa mukaan #valmisruokavallankumoukseen muutkin brändit ja kutsua mukaan jokaisen parantamaan yhdessä maailmaa, yksi ystävällinen pala kerrallaan! 

Ketokamu Ruohonjuuressa

Olemme iloisia, että voimme tuoda Ketokamun keitot Kukkiksen ja Parsiksen ensimmäisinä ja yksinoikeudella juuri Ruohonjuureen. Ruohonjuuri on jo vuosia ollut edelläkävijä ihmisten hyvinvointia edistämässä. Asiakkaat ovat valveutuneita ja terveyteensä panostavia – uskomme, että he hyötyvät Ketokamun keitoista ja ottavat ne sydämellisesti omakseen. Tuoteperheemme tulee myös kasvamaan jo tämän syksyn aikana, joten pysy kuulolla!

Koska olemme niin varmoja keittojemme maittavuudesta ja ravinteikkuudesta, haluamme maistattaa niitä, jotta mahdollisimman moni pääsee kokemaan, minkälaista on aidoista aineksista tehty ihmisystävällinen valmisruoka. Siksi kierrämme nyt elokuussa Ruohonjuuri-kaupoissa maistattamassa keittojamme. Samalla voit myös ostaa niitä mukaasi huokealla lanseerauskampanjamme aikana. Oletko valmis kokemaan aivan uuden elämyksen valmisruokien saralla?

Kirjoittajat: Ketokamut